Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 255
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 465
Не можеш да си оставиш детето без надзор според закона, а в случая не е така. Това, че някой чете законите като дявола - евангелието, си е негова работа. Много юрист тука, много нещо, и все съдят и деца отнемат.

# 466
  • Sofia
Не мога да повярвам, че има хора, които могат да оправдават тази жена,  наречена майка. Не знам защо Господ дава на такива хора деца. Дано има наказание и за нея. Избор е имала и то не е един. Дали ще продължи да се мотае нагоре надолу? Едва ли. Ама това е трябвало да стане, за да схване, че имало избор. Спирам, че ще напиша и някоя псувня по неин адрес.

# 467
  • София
Преди  доста време май в украйна имаше един нашумял случай, в който майката оставила деетето си (,някъде 3-4-годишно) на бивша съученичка, с която случайно се видяли в града, и отишла на гурбет в Чехия при своята майка. Бившата съученичка с три или четири деца на шарени възрасти, докато си играли, или някаква ревност е пламнала, и взели, че убили детето, докато майка имм ги оставила за малко и отишла при комшийката или някъде наблизо за няколко часа. Бавачката беше с повдигнати обвинения, имаше вероятност да й взематт и нейните деца, а майката на детето не се е прибрала дори на погребението на детето, защото я било страх, че ще я арестуват за това, че си е оставила детето на трето лице, а и щели да й сложат забрана за Чехия. Та, и тя, и бабата, все са отишли на работа там, и накрая събраните пари са ги дали за погребение и да си ги чукат в главите. Не зная какво е станало нататък, но се сетих покрай нашенската случка.

# 468
  • Ямбол
Да цитирам отново, че някои уж четат темата, а пак питат по кой закон:
Изобщо не коментирам личността и начина на живот на майката. Коментирам постъпката като нарушение за няколко закона.

Административнонаказателната отговорност е уредена в чл. 45, ал. 4 ЗЗДт:
„Който в нарушение на чл. 8, ал. 7 остави без надзор и достатъчна грижа дете до 12-годишна възраст, за което полага грижи, с което създава опасност за неговото физическо, психическо и нравствено развитие, се наказва с глоба от 1000 до 2000 лв. за първо нарушение, а при повторно нарушение – с глоба от 2000 до 5000 лв., ако не подлежи на по-тежко административно наказание по специален закон или деянието не съставлява престъпление.“

Наказателната отговорност се съдържа в раздел I „Престъпления против брака и семейството“ на глава четвърта „Престъпления против брака, семейството и младежта“ от Особената част на НК. Става въпрос за престъпния състав по чл. 182, ал. 1 НК:
„Родител или настойник, който остави лице, намиращо се под родителски грижи или настойничество, без надзор и достатъчна грижа и с това създаде опасност за неговото физическо, душевно или морално развитие, се наказва с лишаване от свобода до три години, както и с обществено порицание.“

По-различни са последиците при продължително отсъствие на родителя. Продължителното отсъствие на родителя оставя детето не просто без надзора на родителя, но го лишава и от онази връзка с родителя, в рамките на която се осъществяват основни родителски задължения:
- правото и задължението на родителя да се грижи за физическото, умственото, нравственото и социалното развитие на детето, за неговото образование и за неговите лични и имуществени интереси (чл. 125, ал. 1 СК);
- правото и задължението на родителя да отглежда детето, да формира възгледите му и да осигурява образованието му съобразно възможностите си и в съответствие с нуждите и наклонностите на детето и с цел израстването му като самостоятелна и отговорна личност (чл. 125, ал. 2 СК).
Нарушава се и изискването на чл. 126, ал. 1 СК, според което родителите и ненавършилите пълнолетие деца живеят заедно, освен ако важни причини налагат да живеят отделно. Дори и когато има важни причини за това (например работа на родителя в чужбина, необходима за издръжката на семейството) продължителното отсъствие на родителя обективно може да доведе до тежки последици: отчуждаване на детето от родителя, оставане без подходяща грижа и контрол и пр. Поради това и санкциите за родителя са по-тежки.

Не виждам какво повече може да се каже.

# 469
Без надзор от кого Нина не можеш да си оставиш детето ?
Смяташ ,че напълно нормално да оставиш тригодишното си дете на 18г. келеш  за три месеца ?

# 470
Арт приятелите на майката, които сега пишат петиция защо не си направиха труда да следят какво се е случвало с детето, докато нея я няма. Не се изненадвам, повечето "шарени" своите не гледат, камо ли чужди. Като Ваня Щерева, Жана Бергендорф.
 Дано детенцето се възстанови и няма спомени, а на майката да се подаде ръка тук, за да е близо до него.
айде сега и Ваня в кюпа.... просто нямам думи
Колко случая, в които правата са дадени на бащата знаеш? Аз други такива не знам.

# 471
Малко извън темата, но някой знае ли какво се случва с ония двама наши сънародници в Гърция, които си нарязаха и сготвиха детето?

# 472
Ако  майката е нарушила законите да, бих могла да спя спокойно, когато знам, че детето е на сигурно място например в лицензирано приемно семейство и е извън рискове, като този, на който го е изложила майка му. И бих й дала възможност да върне правата си на родител в секундата, в която докаже, че може да се грижи за детето си.  
За каква обич става въпрос не искам да съдя, защото рискувам да се изкажа много грубо.
Честно казано и аз като Илиана смятам, че най-важният интерес е този на детето.
Това дете доколкото разбрах е било системно малтретирано и тренирано да не изразява емоции и болка. Извинявай, че не мога да вляза в положението на майката. Категорично не мога да си представя ситуация, в която давам детето си за месеци на чужди хора. Аз и кучето си не мога да си представя да оставя на чужди хора.
Това не е какво да е нещастие, това не е падане в банята. Това е чудовищно престъпление. Чудовищна травма са причинили на малкия Христо и майка му  категорично следва да поеме отговорността си, когато се установи каква е.

# 473
Без надзор от кого Нина не можеш да си оставиш детето ?
Смяташ ,че напълно нормално да оставиш тригодишното си дете на 18г. келеш  за три месеца ?

Без надзор е ако го е оставила само вкъщи и да минава някой да го храни или да скита безпризорно по улиците. Поверяването му на пълнолетни хора кой закон нарушава? И нали беше за три седмици-месец, кога станаха три месеца?

# 474
 От три седмици е била там, като ако не се бе случило това щеше да е за 3 месеца, аз това разбрах.

# 475
Арт приятелите на майката, които сега пишат петиция защо не си направиха труда да следят какво се е случвало с детето, докато нея я няма. Не се изненадвам, повечето "шарени" своите не гледат, камо ли чужди. Като Ваня Щерева, Жана Бергендорф.
 Дано детенцето се възстанови и няма спомени, а на майката да се подаде ръка тук, за да е близо до него.
айде сега и Ваня в кюпа.... просто нямам думи
Колко случая, в които правата са дадени на бащата знаеш? Аз други такива не знам.

Ваня Щерева не си ли гледаше сама детето? Знам не един случай на дадени права на бащата.

# 476
  • Другата България

Без надзор е ако го е оставила само вкъщи и да минава някой да го храни или да скита безпризорно по улиците. Поверяването му на пълнолетни хора кой закон нарушава? И нали беше за три седмици-месец, кога станаха три месеца?
Laughing Не питай, че "някоЙ" пак ще започне да ти цитира без нито да си се обърнал към него, нито да го питаш, нито пък да се интересуваш какво ти цитира.... ooooh!
От три седмици е била там, като ако не се бе случило това щеше да е за 3 месеца, аз това разбрах.
И аз това прочетох, а вече от толкова противоречива информация не знаеш кое да отсееш като истина.

# 477
  • София
Цитат
Невена Велинска заминала за Скандинавието на 26 юни. Спешният ангажимент, който щяла да загуби, я принудил да потърси помощ от приятеля си Светлозар Донов. Той е брокер на недвижими имоти, рокаджия също като нея и живее в Долна баня. Донов също е ходил в апартамента на Невена в “Зона Б 19” в София, но основно Александър стоял там - от самото начало. Около 1 юли в жилището при него започнал да идва и приятелят му Патрик.

Ето това вкратце се е случило. Който е видял снимката на Светлозар Донов си е направил изводите. Аз на такъв кучето няма да си оставя, камо ли 3-годишното дете.

# 478
Бащата на Александър, доколкото прочетох, е работещ и то доста зает мъж. Няма логика да е оставила детето на него. Но то в кое ли има логика...

Сега  видях в нета снимка на бащата на Александър - Светозар Донов. Нали уж в началото той е щял да гледа детето, пък бил зает.  Ами той е страшен на външен вид.
Работя понякога с брокери. Но ако ми се яви такова бостанско плашило ще избягам със страшна скорост.

Този ли е Светозар Донов
http://www.marica.bg/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%BE%D0%B7% … B-news446360.html

# 479
  • София
Мда, и за три седмици детегледачката не се излекува, че да поеме детето! Не знам кои журналисти си съчиняват и кои действително имат информация, ама е много мътна цялата рабоота.

Общи условия

Активация на акаунт