Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 391
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 300
Като гледам приятелите на майката на Христо не ми се струва да са продавачи в квартални бакалийки .Та това да е била алтернативата.
Искала е да се изявява ,което разбира се не е лошо ,но не и на тази цена .
Klitemnestra май има голяма разлика от това майката да е в супера или в Северно море  newsm78
Както и в това да оставиш детето си при баба му , в детска градина или просто така при някой мъЖ .
Пиша мъж ,защото приемам ,че детето е оставено при възрастен ,а не при някой от тези двете изродчета .

# 301
  • в кукувиче гнездо
Очевидно е, че детето неведнъж е оставяно, хора. На различни хора - бабички, лелички, тетки, след това и батковци. Това е жив човек бе, не куфар да се подмята на който го поиска. Гледала го добре - къде - в бара ли? Водила го в баровете - това ли се нарича гледане на дете. Какво прави това дете там и защо никой досега не е направил нищо по въпроса, тези барове са били пълни , къде са тези хора, смятат ли, че там му е мястото на това дете?
Много ограничено изказване бе, големи моралисти се навъдихте тука... Ми и децата на много естрадни изпълнители от бившето минало са били с тях по участия, по концерти.. И децата на много световни легенди също. Ние да не живеем още в комунизма? Така като гледам някои хора изобщо няма да излязат от там. Какво искате - всички да са от един калъп, да са равнис до вас и вашите норми в живота. Е не става. Невена я познавам лично. Били сме много години в една компания. Тя си е такава - шарена, различна, страхотна музакантка, страхотен човек. Изключително талантлива. Сори ама от нея продавачка не става. Нито барманка, нито фолкаджийка. Как ще ходи облечена и как ще си изкарва прехраната си е изцяло нейно решение. Сбъркала е в преценката на гледачите на детето, да, ама айде не я разпъвайте тук на кръст, щото в живота има много обрати. И не се знае на вас утре какво ще ви поднесе.

Нито майка.

Познавам едно-две деца на естрадни певци и звезди. И те не са станали хора.
Щото ти го казваш.

# 302
А грях ли е един родител да иска да осигури възможно най-висок стандарт на живот на детето си? Като работи на възможно по-високо платена работа? В случая (а и по принцип) високоплатената работа изисква отсъствие на родителя от дома.
от грехове не разбирам, но най-големите грешки се допускат с най-добрите намерения. като ще се осигурява висок стандарт, се гледа какво ще струва това на детето. “маймуната преди да лапне маслината си я мери на г**а“.
детето е на 3 години, какви спортове, какви частни училища, какви езици му трябват?  ooooh!
то и на патрик майка му е отишла в испания да осигури по-добър стандарт, а детето ѝ сега е в ареста с етикета "изрод". каква цена е платила тази жена?

# 303
  • в кукувиче гнездо
"Шарена, различна" са много ценени качества в тийнейджърска възраст. Проблемът на много родители е, че сякаш са зациклили в нея и не могат да излязат. А едно дете има нужда от зрели, отговорни, стабилни родители. Не от шарени и различни.
Спрете да унифицирате просто. Хората са различни. Не могата всички да са еднакви.

# 304
Най-важно е сега детето да има късмет и да се оправи!

Майката - да не си й на мястото  Cry Никога не бих се наела да осъждам жена за това как си гледа детето, освен ако не го е пребила самата тя  Naughty

Ползвала съм гледачки, възрастни жени с опит в гледането на деца - едната детска учителка, другата - бивш лекар - педиатър. Но не ми се е и налагало никога да работя в чужбина! Жените са ми гледали детето денем, чуваме се постоянно, не съм имала напрежението да треперя какво се случва, всяка вечер детето си е с мен, спокойно ми е било. А тази жена - тя си знае какво и как е изпитала, не й е било леко със сигурност... Каквото и да се говори, не тя си е наранила детето! Много е трудно сама жена да гледа дете. От сърце желая детенцето да се оправи, сигурна съм, че майката никога повече няма да го остави на непроверени хора.

# 305
Тях не ги обсъждаме, защото...

Може би аз не съм разбрала темата правилно, но нали именно за това става дума? За младите, агресивността, причините...

НСЧ - принципно в 99% от темите съм съгласна с тебе и с удоволствие те чета, хубаво е да сме толерантни, но чак толкова започва да става вредно.

Не разбрах за кое да сме толерантни? Към майките и бащите, които не си гледат лично децата, за да изкарват пари? Такива хора има и винаги е имало, не е престъпление. Това че не съвпада с моите и твоите разбирания не ги прави по-лоши хора, нито по-лоши родители.

_Dana_ Peace

# 306
  • София
Няма да унифицираме, хич.
Той Законът си е казал как и от кого се гледа едно дете.

А моделът "майка в Испания" ми е така до болка познат, че няма накъде! Между другото, и този вариант го имам все още, но няма да го направя, ако ще на хляб и вода да сме.

# 307
А грях ли е един родител да иска да осигури възможно най-висок стандарт на живот на детето си? Като работи на възможно по-високо платена работа? В случая (а и по принцип) високоплатената работа изисква отсъствие на родителя от дома. Какви са вариантите пред една самотна майка?

Добре, де. Тя се занимава от години с това, спомена се, че доста често го е оставяла за дни или седмици с чужди хора. Явно има сносен стандарт на живот, за възможностите в България-направо добър. За толкова години как не е отделила няколко дни, за да намери една или две жени, които да се грижат за детето, когато я няма. Не всеки път различни хора, незнайно как избирани. Животът ѝ е свързан с чести пътувания, това не е еднократен случай, който я хваща неподготвена.
 Дали ще е през агенция, която ще и препоръча няколко жени и тя ще има време и възможност да ги селектира и направи избор, дали ще го повери на някоя баба от входа, която живее там, няма нужда да се мести в апартамента ѝ, познава от години и ще дава мило и драго за тези 1000-1500лв. на месец, няма голямо значение.

Дааа, сега очаквам няколко човека да ме репликират, че и през агенции има риск. Има, разбира се, има и докато пиша тези редове, всичко се случва. Но нека е премерен този риск, говорим за дете, за собственото ѝ дете, безотговорно е, да не употребя друга дума!

# 308
  • Белгия
"Шарена, различна" са много ценени качества в тийнейджърска възраст. Проблемът на много родители е, че сякаш са зациклили в нея и не могат да излязат. А едно дете има нужда от зрели, отговорни, стабилни родители. Не от шарени и различни.
Спрете да унифицирате просто. Хората са различни. Не могата всички да са еднакви.

То стана пределно ясно, че тази жена е различна, че не може да се побере в рамките на ежедневната рутина и да се примири със скучна работа. За беда няма близки роднини и е станала майка. Не е ли мислела какво причинява на това малко същество с отсъствията си за толкова дълго време? Не е въпросът само в този ужасен инцидент, който е ясно, че тя не е искала. Мисля, че егото и е било по-силно, или волната и душа на човек на изкуството, или кой както иска да го нарича.

# 309
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не знам защо непрекъснато повтаряте, че продавачка е реална алтернатива, при положение, че шансът да я вземат на работа с 3-год. дете и без родители където и да било, е минимален. За заплатата от 350-400 лв. /чисто/, с които двамата да се издържат, да не говорим.    

# 310
Magnificent, тя е имала уговорка с детегледачка, но в последния момент е отказала ангажиментът. Не е имала време да намери друг.

# 311
Не знам защо непрекъснато повтаряте, че продавачка е реална алтернатива, при положение, че шансът да я вземат на работа с 3-год. дете и без родители където и да било, е минимален. За заплатата от 350-400 лв. /чисто/, с които двамата да се издържат, да не говорим.    
Искаш да кажеш ,че добър музикант като нея единствената работа ,която може да си намери е да свири по кораби ли ?

# 312
# 313
Magnificent, тя е имала уговорка с детегледачка, но в последния момент е отказала ангажиментът. Не е имала време да намери друг.

Ако уговорката е минавала през агенция, надали детегледачката може просто така да се откаже просто така. Дори да е имало форсмажорни обстоятелства, агенцията е длъжна да осигури друг човек.

Аз не съм сигурна каква е истината, има вече доста вариации. Но дали говорим за момчето или баща му, не виждам голяма разлика. Някакъв познат, който явно не се занимава с това, достатъчно ангажиран е и кой знае още какво. Или момче, което е на 18, има съмнителна среда и дори не е близък на майката. Извинявайте, но буквално да беше питала първата срещната баба във входа, щеше да е по-сигурно.

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 14:50 от Magnificent

# 314
За такива случаи е създадена поговорката - Като се обърне колата, пътища много. И да ровим как и защо, и да не ровим, ето - станало е нещо лошо... Дано може да се поправи за най-невинния участник - детето. Всичко друго е без значение сега.

Мисля си, че родителите на 18 годишните младежи са в потрес и просто отказват да коментират....

Общи условия

Активация на акаунт