Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 244
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Да, и на мен тук ми прилича на светата инквизиция. Някои персони се самозабравиха.
Пълно е с късогледи лигли, които си нямат грам понятие какво е да си съвсем сам с едно дете

вЕрно ли
А ако имаме доста понятие какво е да си сам с едно дете и ако сме отказали две добри предложения за работа в чужбина в рамките на две години, защото знаем къде са ни приоритетите? може ли да се изкажем?

# 541
  • в кукувиче гнездо

Просто, когато си почти на 40, работиш по този начин, имаш дете, нямаш близки, предвиждаш нещата, а не разчиташ на пубертети.

[/quote]

Стига вече натякване за тия пубертети. Тя е оставила детето на бащата.

# 542
Вие на приятел ли бихте оставили дете или в седмична детска градина.?

Нито едното от двете. Или ще го взема с мен в чужбина, или никъде няма да заминавам и ще се оправям някак, като всички останали хора.

# 543
Rima77 задължения има обществото само когато трябва да порица и накаже или и когато трябва да разбере и помогне. Защото къде е това общество, когато майката е в нужда ? Същото това общество в много други теми в този форум например, вика - да си го гледа щом го е родила. Това общество тогава няма задълбжения. Майката се опитва да го гледа както може и се случва нещастие. Обществото, което не е там когато трябвада се направи нещо за детето, изведнъж изскача из засада за да накаже майка му!  ooooh!

Боже опази се вика на такава помощ  Twisted Evil

Е това изобщо не е вярно.
Не за да накаже майката, а за да защити детето.
И точно в този форум доста кампании за помощ на нуждаещи се се провеждат от същото това общество.
Щом смятате, че е нормално да си оставиш за 3 месеца детето на 18-годишен хлапак да го гледа /или на свръхзаетия баща на хлапака - все тая/ - добре. За мен е абсолютно ненормално и безотговорно. Имам право на мнение, нали?

# 544
Съюзите имат огромно значение в закона. Не е едното или другото, а оставяне без надзор едновременно с недостатъчна грижа. Трябва да са налични и двете.
Не бих го тълкувала така. Разбира се, че ако детето е оставено без надзор, и грижата ще е недостатъчна. Подразбира се. Ако наистина трябва да са налични и двете едновременно, си е просто излишно писане на думички.

Тук нееднократно прочетох въпроси къде били приятелите, че някой даже пита и къде били форумците, които пишат тук, а не са помогнали, когато е имало нужда. Абе защо да му се не види някой трябва да е длъжен да помага на някого да си гледа детето? Детето е отговорност - след като си го създал, си поемаш отговорността. Помощта е израз на добра воля, не задължение. Ако родителят не може да си поеме отговорността, има институции. Ама нямала баби, дядовци, лели. Тя не го ли е знаела този факт преди да създаде дете? Не е ли знаела, че работата ѝ е свързана с чести отсъствия? След като въпреки тези факти майката е взела решение да има дете, значи е преценила, че въпреки всичко ще може да му осигури необходимите грижи. Никой на никого не е длъжен, така че няма нужда да се обвиняват странични хора, че не са поели отговорност, която не е тяхна.

Също много се надявам Невена да попрочете малко и от тази тема, а не само от фейсбук-групата, където се изливат само подкрепа и състрадание и ако някой малко кривне от всеобщата мантра, бива анатемосан. Някаква жена с най-добри чувства предложи да се потърси добър адвокат за майката, защото съществува вероятност и тя да бъде подведена под отговорност - ей, само дето не я изядоха с парцалите.

# 545
  • София
Какъв баща, изобщо видяхте ли как изглежда въпросния? Ще си оставите ли детето на подобен мъж? Аз не, ама не съм толкова шарена.

# 546
  • Ямбол
...
Стига вече натякване за тия пубертети. Тя е оставила детето на бащата.
Още по-зле, като е знаела, че бащата не може да бъде постоянно с детето.
...
...
Няма да си оставя детето.

# 547
  • София
Това според мен е замазване на положението в последния момент - твърдението, че бащата е трябвало да гледа детето. За да изглежда по-приемлива версията.
Че нали майката с Александър е държала връзка, с него е говорила, него е търсила, ясно е, че той е бил основният гледач.

# 548
По-скоро уговорката е била Александър да гледа детето през деня, а баща му да контролира нещата и ако има нужда, да се включва. Няма как иначе, при положение че е работещ човек...

# 549
На проверен приятел бих си оставила детето за час-два. За три месеца никога не съм го оставяла, но не ми се е налагало. Ако работя подобно нещо, бих намерила варианти, които са уредени с договор. Поне има някаква защита.

Ако бащата и е приятел, това предполага тя да знае, че е зает. Ако и е било ясно, че за детето ще се грижи синът му, пак предполага, че го познава. Трудно е да се съди. Аз съм оставяла синът си с племенниците ми за по няколко часа и се е случвало там да са техни приятели, които не познавам. Разчитала съм на преценката на племениците ми.

Има ужасно много родители, които живеят по различен от общоприетия начин и наистина имат нужда от помощ. Не е лесно да се влезе в нечии обувки, но елементарна застраховка би следвало да има. Това не е инцидентно пътуване - жената така си изкарва хляба и планът и "б" не е обмислен, а направен в последната минута.

Не искам да коментирам приятелите и, които сега застават зад нея. Аз, ако имам приятелка като нея бих гледала детето без заплащане.

# 550

Нито едното от двете. Или ще го взема с мен в чужбина, или никъде няма да заминавам и ще се оправям някак, като всички останали хора.

Аз също, което не значи, че не бих се опитала да разбера избора на другите и грешките им. Ако майката , която обича и се грижи за детето, разбира грешката и проблема, то е редно да и се помогне, а не да се накаже. Защото това е шанс не само за майката, а и за детето . За тяхното семейство.

[  Някаква жена с най-добри чувства предложи да се потърси добър адвокат за майката, защото съществува вероятност и тя да бъде подведена под отговорност - ей, само дето не я изядоха с парцалите.

Нали може да последва кампания за набиране на средства ...

# 551
  • в кукувиче гнездо
Какъв баща, изобщо видяхте ли как изглежда въпросния? Ще си оставите ли детето на подобен мъж? Аз не, ама не съм толкова шарена.
[/quo

Хора, много сте ограничени, честно. Щом втори ден може да дъвчете думата шарен. Просто не вярвах, че обществото е толкова шаблонно. Няма как всички да са еднакви. Грозни, убави, средна работа, тва е положението. че на някой не му харесвал някой друг как изглежда на кой му пука?!

# 552
  • София
Да не говорим, че дори да нямаше насилие, ей така, нека си представим, че майката я няма седмици наред, дететто е с бавачката (естествено без договор, без нищо, на практика случаен човек), и детето се разболее? Тогава в качеството си на каква лелката го води при ЛЛ или в болницата, кой разписва документите? Или какво, ще остави хората да си мислят, че тя е майката? Или директно ще излъже? Родителски права и съответно вървящите с тях задължения не се преотстъпват, не се делегират, не се оставят.

Аз си цитирам питането и ще съм благодарна да му отговорите. Как си я представяте тази ситуация с детето, дори в най-идеалния вариант с отговорната бавачка.

Що, дай го определението на това шарен, че да разберем и ние колко сме ограничени! Май сама се унещаш, че хлътна с двата крака и отвръщаш с обиди. А аз да те питам, ти какво направи за това дете и за тази майка, а? Ти ли беше писала, че я познаваш лично?

# 553
Изборът на майката е изначално грешен, макар шансът му да завърши по този начин е бил нищожен, ето на, случило се е. Пак пиша- изборът й е бил предпоставка за некачествена грижа.

Имам 18-годишен племенник- чудесно момче, но за 20 дни умори цветята ми, които упорито ги водя към унищожение години наред. Оставих си котката на племенницата- добре че са били майка й и баба й. Момичето е почти пълнолетно. Може около вас да е пълно с отговорни и разсъдливи 18-годишни. Моите са невероятни, но хлапета.

# 554
  • София
По-скоро уговорката е била Александър да гледа детето през деня, а баща му да контролира нещата и ако има нужда, да се включва. Няма как иначе, при положение че е работещ човек...

Ама що за безумна уговорка? Двама мъже да обгрижват едно 3-годишно?!
Ако изходим от позицията, че са нормални хора и не биха си позволили да посегнат на дете, още повече пък чуждо, на мен ум не ми побира как ще се справят с хигиената, с храненето и прочие подробности на едно почти бебе? И тук не става въпрос за ден-два, седмица.
Много смели майки има, не е само Невена.
Това, което за мен е абсолютно недопустимо, за някой друг е напълно приемливо и резонно. Хората сме различни.

Общи условия

Активация на акаунт