Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 319
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 600
  • Белгия
Скрит текст:

Хора, много сте ограничени, честно. Щом втори ден може да дъвчете думата шарен. Просто не вярвах, че обществото е толкова шаблонно. Няма как всички да са еднакви. Грозни, убави, средна работа, тва е положението. че на някой не му харесвал някой друг как изглежда на кой му пука?!

Като не можеш да си защитиш тезата с аргументи, решаваш да действаш агресивно и да обидиш опонента, току-виж го оставиш без думи? На кой му пука какъв хубавец е бащата? Неподходящ е да гледа малко дете, той и неговото не е отгледал както трябва.

Тук има четири-пет страстни защитнички на действията на майката, но всички до една казват, че не биха постъпили така с детето си.
Скрит текст:
Тогава какво защитават? То това си било нейно решение, светът бил пъстър, пък другите били еди-какви си и пр. Затова всички са се ослушвали, докато детето са го измъчвали - съседите, псевдо-приятелите, даже и собствената му майка, която видяла, че е посинено и посърнало, но как се прекъсва контракт на кораб, нали повече няма да я извикат.
Съвсем друга щеше да е обществената реакция, ако беше отишла за животоспасяващо лечение, например. Тя обаче така си е живеела.

Би ли подкрепила подчертаното твърдение с цитат/и, защото аз абсолютно буквално не съм прочела нито едно мнение, което да защитава действията на майката. Видях мнения, включително и моето, които не се включват в "общото блеене" срещу майката, но това е много различно от страстна или каквато и да била друга защита.

Нещо не ми се получават цитатите. Виж на 30 стр. мнение 67 на lechugitka: "Както стана ясно тя го е оставила на бащата на едно от момчетата, а другото изобщо не познавала. Така че престанете да набивате вина на жената, за нещо което не е сторила."

Има и други подобни мнения, ако си чела темата, вероятно си ги видяла. Те, за щастие, са малко. Повечето хора смятат, че такова поведение не е редно.
А според теб червеното не е вярно, така ли?

А според теб това правилна постъпка ли е било?

На кой го е оставила, не се знае още. Щом е говорила цяла седмица по скайп със сина, значи е била съгласна с това, че той гледа детето.
Мен лично, фактът, че е заминавала за месеци за други държави, а детето няма друг близък на този свят и е оставяно на разни хора, ме изумява. Каквото и да си пишат медиите, този факт никой не го отрича. Станало е нещо ужасно и дано тази душичка да няма травми за цял живот. Но и да се беше разминало само с безхаберие от страна на гледачите, пак детството на това момченце ще се погуби. Да не говорим какъв гневен младеж ще стане.

# 601
  • София
Да очакваш някаква солидарност по признак пол е нелепо. Половината население на земята е от жени, а другата половина от мъже. Е, ти можеш ли да си солидарна с всяка жена по света, само защото е жена? Не сме в детската градина, за да се делим на момичета и момчета и само защото сме момичета да се защитаваме една друга и да воюваме срещу момчетата. Тук обяснението "защото е жена/момиче" е на ниво градинска възраст - тогава децата се групират по полова принадлежност и нищо друго не ги интересува.

А тук се обсъжда майката най вече, защото повечето пишещи са майки и поради това е по-нормално да се разсъждава от гледната точка на майчинската роля. Както прочете, никоя няма да си остави детето на чужд човек за седмици наред, макар да се появиха някои, които казаха, че познават майки, които си оставят децата за дълго време да ги гледат чужди,смятани за проверени хора.

# 602
Отчасти - неправилна преценка , но най-вече и ОЩЕ по-шокиращо поведение на онези.

Аз не прочетох някой да оправдава момчетата, всички написаха, че очакват най - строгата присъда.

Споровете са във връзка с поведението на майката и каква е нейната отговорност

# 603
Майката, оставила детето си на двама безотговорни 18 годишни и задула по чужбина, е основния отговорен за нещастието на детето.

Не може така да си оставяш детето на подобни "елементи".
Всеки родител е отговорен пряко за ситуацията , в която поставя детето си. А в случая просто тя няма извинение че не е могла да прецени тези хора. На тях само дето не им е написано на челата що за "хора" са.
 Или е била абсолютно сляпа да прочете знаците или просто не и е пукало какво ще стане със сина и.

# 604
  • в кукувиче гнездо
Майката, оставила детето си на двама безотговорни 18 годишни и задула по чужбина, е основния отговорен за нещастието на детето.Не може така да си оставяш детето на подобни "елементи".
Всеки родител е отговорен пряко за ситуацията , в която поставя детето си. А в случая просто тя няма извинение че не е могла да прецени тези хора. На тях само дето не им е написано на челата що за "хора" са.
 Или е била абсолютно сляпа да прочете знаците или просто не и е пукало какво ще стане със сина и.
Ако го е оставила на тях дватама, да, това щеше да бъде точно това - безрасъдна постъпка. А тя го е оставила на възрастен човек, когото явно не е преценила правилно. Нещата можеше и изобщо да не се стекат по този начин.  Но трябва ли сега такива бичове върху й? Аз питам - тук всички майки ли сте толкова безгрешни, че така заклеймявате?!

# 605
  • по пътя
Майката, оставила детето си на двама безотговорни 18 годишни и задула по чужбина, е основния отговорен за нещастието на детето.

Не може така да си оставяш детето на подобни "елементи".

Доколкото разбирам, тя не е оставила децата на тях. Много лесно е да съдиш, дано на никоя жена не й се наложи да е в такава позиция, както пише в статията на Карбовски, всеки оставя децата си на някого и мисли, че този някой е нормален. Кой знае колко детегледачи правят какво ли не с децата, докато майките работят и без да са в чужбина. Чувала съм всякакви истории, дават алкохол на бебето за да спи и да не мрънка, крещят му, оставят го да реве по цял ден. Предполагам доста майки наемат детегледачки, ако някоя от тях изтрещи като акушерката, дали пак ще скочим всички срещу жената, защото е работила и е оставила детето?

# 606
НСЧ, учила съм два семестъра психология с второто висше. Какво е отключило агресията на П и А мога само да гадая в качественото си на тетка-клюкарка. В качеството си на жена и майка мога да коментирам поведението на майката, решението й, избора й, чрез който да храни детето си...

Казвам само, че темата е за агресията при децата и младите хора, иначе можем да обсъдим и дали пощенските кутии в блока са хоризонтални или вертикални, няма проблем.

# 607
Какво значи - не е преценила правилно възрастния. Ами само от ФБ снимката му тръпки ме побиват. На тоя прошляк и кучето си няма да оставя.
А като е говорила по скайп и вайбър и е видяла насинено детето защо не е взела веднага самолета?
Ама купона и чукането на ферибота и е по-важно от някакво си там дете.
И стига сте  я жалили - самотна била. Ами тя си го е избрала да е самотна.
Колко самотни майки си гледат децата без да ги излагат на опасности.
А колко самотни майки намират втори съпруг и баща на детето.

# 608
Не мога да проявя женска солидарност, съжалявам! Отговорност за детето носи родителят. Грешната преценка не го оневинява. Съжалявам я, че е самотен родител, разбирам, че трябва сама да се грижи за препитанието, но е поставила детето в риск. Знам какво е да нямаш на кого да си оставиш детето за 5 минути и да правиш компромиси заради това. Не разбирам обаче и истерията около оневиняването на майката, нещо като превенция на "помията, с която била заливана", защото видите ли, тя е интелектуалка! Както винаги, реакциите в случая са или "Осанна" , или "Разпни го!". Без да се опитвам да съдя когото и да било, резултатът е налице (слава Богу поне, че детенцето се стабилизира!) и този случай можеше и да не се състои, ако майката беше проявила малко повече здрав разум.

# 609
Лунно момиче, на Александър е оставила детето си, а той явно е довел Патрик в жилището. Детето няма баща по документи. От къде изобщо черпите информация за него? В една медия писаха, че бил арменец и не искал да се жени за жена, която не е арменка, в друга медия е с чисто български имена. В същото време никой не казва защо Невена не е завела иск за установяване на бащинство или ако е завела какво се е случило. Аз няма да казвам какво си мисля по този въпрос, репликирам само на изказванията за "вината" на бащата.

# 610
НСЧ, учила съм два семестъра психология с второто висше. Какво е отключило агресията на П и А мога само да гадая в качественото си на тетка-клюкарка. В качеството си на жена и майка мога да коментирам поведението на майката, решението й, избора й, чрез който да храни детето си...

Казвам само, че темата е за агресията при децата и младите хора, иначе можем да обсъдим и дали пощенските кутии в блока са хоризонтални или вертикални, няма проблем.

Ето, аз ти дадох приличен отговор какво е предизвикало според мен агресията у А.

# 611
  • Ямбол
...
Ако го е оставила на тях дватама, да, това щеше да бъде точно това - безрасъдна постъпка. А тя го е оставила на възрастен човек, когото явно не е преценила правилно. Нещата можеше и изобщо да не се стекат по този начин.  Но трябва ли сега такива бичове върху й? Аз питам - тук всички майки ли сте толкова безгрешни, че така заклеймявате?!
Точно на тях двамата го е оставила. Не вярвам да поддържа версия, че го е оставила на възрастен, който е зает с работа и не може да се грижи за дете 24 часа. Имала е връзка с 18-годишните по Скайп, което също означава, че на тях е разчитала, а не на възрастния. И да, вярвам, че всички тук, които смятат, че вината на майката е огромна, не са предприели такива малоумни безотговорни действия спрямо децата си.

# 612
всъщност майката си е (из)оставила детето за няколко седмици. това е чистият факт. как по друг начин да се нарече отсъствието на родителя и неполагането от него на лични грижи? плащането на пари на някой друг да се грижи за детето, не е грижа на родителя за детето, затова му се казва "заместваща грижа".
всеки, който си оставя детето за някакво време трябва да си преценява риска.
все пак риска детето да бъде пребито до смърт в детската градина е по-нисък от риска да бъде пребито от недообразовани тийнове, привърженици на неонацистка идеология.
причините за оставянето са без значение след като гадния резултат е налице.
но някак си е по-морално и приемливо да си оставиш детето, за да работиш, отколкото ако си оставиш детето, за да отидеш да се надрусаш или да си хванеш ново гадже например. не знам защо се отделя толкова голямо значение на причината, каквато и да беше, тя не е определяща за безотговорността на майката.

# 613
слава Богу поне, че детенцето се стабилизира!

Това не го бях чела. Много се радвам ако е така.

# 614
  • На земята, която е всъщност звезда.
всъщност майката си е (из)оставила детето за няколко седмици. това е чистият факт. как по друг начин да се нарече отсъствието на родителя и неполагането от него на лични грижи?
...

В този смисъл и оставянето на деца за по месец при баба и дядо е изоставяне?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт