Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 270
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 615

mik123, просто бъркате нещата. Че един и двама ли са бизмесмените, които си живеят уж с децата, но са нон стоп по командировки или се прибират, когато децата са вече приспани? Дали ще забележат синини в тъмната стая под завивките?
Нима майката на битото от акушерка бебе е по-различна?
А колко майки има, които сами пребиват децата си?
Затова не виждам връзка с това, което обсъждате.

О ,да по-различна е .Как може да сравняваш ситуациите  newsm78

# 616
Да, и на мен тук ми прилича на светата инквизиция. Някои персони се самозабравиха.
Пълно е с късогледи лигли, които си нямат грам понятие какво е да си съвсем сам с едно дете

вЕрно ли
А ако имаме доста понятие какво е да си сам с едно дете и ако сме отказали две добри предложения за работа в чужбина в рамките на две години, защото знаем къде са ни приоритетите? може ли да се изкажем?

И през ум не ми е минавало като самотна майка навремето да хукна по чужбината. За нощни смени и тем подобни. И сега, със съпруг, но вече две деца, също не ми хрумва. Не съм търсила предложения,  никой не ми е предлагал, мнението ми е ясно на всички, не се е стигало до предложения така или иначе, защото се знае, че ще бъде отказано...
,
Вселена, и за оставянето по баби и дядовци се заговори, да, следете информацията от психолозите, ще има доста тепърва.

# 617
  • Ямбол
...
В този смисъл и оставянето на деца за по месец при баба и дядо е изоставяне?  Thinking
Не е изоставяне. Грижите и отговорността, които поемат бабата и дядото са достатъчни и освен това те са най-близките роднини, които само с много тежки психически и физически проблеми биха били застрашаващи. Докато да си оставиш/зарежеш детето на някакъв непознат, който никога не се е грижил за дете и не знаеш какво може да му направи, си е чисто изоставяне. Трябва да си много ограничен за да сравниш грижата от баба и дядо с "грижата" от някакви психари.

# 618
  • София
Ами аз лично се чувствах изоставена при баба и дядо. И затова не го правя с моите деца. Е, голямата ходи да спи при баба си от тази година, но по лично желание и тя живее до нас.

Търся, чета, опитвам се да я разбера тази жена и не мога. Да оставиш 3 годишно дете на мъж? Неадекватно.

# 619
Ето, аз ти дадох приличен отговор какво е предизвикало според мен агресията у А.

Благодаря! Най-сетне да пишем по темата  Peace
Насилие, т.е. възпитание чрез бой от страна на родителите.
Агресия м/у родителите (бой на по-силният над по-слабия).
Липса на физическа грижа от страна на родителите, постоянно имам предвид, за инцидентни случаи или ваканции. Това е причината много въобще да не познават децата си...
Затваряне на очите от страна на майката и бащата "той е дете", "не е виновно моето", "друг е виновен" (съученик, приятел, в случая майката)...
...са "моите" причини за агресията при младите.

Как може да сравняваш ситуациите  newsm78

Не сравнявам нищо. Казвам, че лошите хора са навсякъде и не възрастта, пола или професията са фактор.

# 620
всъщност майката си е (из)оставила детето за няколко седмици. това е чистият факт. как по друг начин да се нарече отсъствието на родителя и неполагането от него на лични грижи?
...

В този смисъл и оставянето на деца за по месец при баба и дядо е изоставяне?  Thinking

да, такова е.  Peace ти как наричаш отсъствието на родителите и полагането на грижи и удовлетворяването на нуждите на детето от някой друг?
да, баба и дядо са, предполага се, че ще полагат грижи и ще му дават любов като родителите. да, родителите могат да са спокойни. но в същото време те не се грижат за детето. освен ако не броиш даването на пари, обаждането по телефона и скайп за грижа.

# 621
  • На земята, която е всъщност звезда.
...
Не е изоставяне. Грижите и отговорността, които поемат бабата и дядото са достатъчни и освен това те са най-близките роднини, които само с много тежки психически и физически проблеми биха били застрашаващи. Докато да си оставиш/зарежеш детето на някакъв непознат, който никога не се е грижил за дете и не знаеш какво може да му направи, си е чисто изоставяне. Трябва да си много ограничен за да сравниш грижата от баба и дядо с "грижата" от някакви психари.

След като в поста е написано ЛИЧНА ГРИЖА, значи по логика е изоставяне. Въпросът ми беше и е към авторката на поста. Твоето мнение, Лиляна, не ме интересува.    

# 622
...
да, такова е.  Peace ти как наричаш отсъствието на родителите и полагането на грижи и удовлетворяването на нуждите на детето от някой друг?
да, баба и дядо са, предполага се, че ще полагат грижи и ще му дават любов като родителите. да, родителите могат да са спокойни. но в същото време те не се грижат за детето. освен ако не броиш даването на пари, обаждането по телефона и скайп за грижа.

Никак не го наричам или по- точно, всеки отделен случай класифицирам различно. Хората са различни, ситуациите са различни, не смятам гръмките и обобщаващи определения за удачни.

# 623
18 годишните носят отговорност като възрастни, затова е позволено да карат самостоятелно кола, да работят на отговорни професии и пр.
Агресията и безотговорността у младите хора са много тревожни показатели .

# 624
слава Богу поне, че детенцето се стабилизира!

Това не го бях чела. Много се радвам ако е така.

Вчера е излязло от кома и говорело. Втора операция не се налагала. Така прочетох.

# 625
Вселена, квалифицираш ги различно, защото си субективна. няма нищо гръмко в думата "изоставям", но явно за теб тя има негативен смисъл и търсиш приемливи оправдания в ситуациите на изоставяне, които да накарат самото изоставяне да изглежда приемливо.
приемливо е да оставиш детето на чужди грижи и да отидеш на работа, но не е приемливо да направиш същото, за да изчукаш женения колега. в края на деня обаче, и в двата случая детето е оставено на чужди грижи.

# 626
  • Варна
В тази история много от фактите са неизвестни и това поражда какви ли не спекулации.
Аз разбрах, че таткото на момченцето е починал, бил е член на групата им. Майката нямала други близки и е оставила детето на таткото на Александър. Честно казано, аз също имам двама приятеля, на които бих си оставила детето, ако не дай си Боже нямам друг избор. А за мен, майката не е имала много възможности. Отишла е да спечели пари с това, което може. В чужбина, естествено, там се заплаща различно. Мъчно ми е за нея, не бих могла да я съдя. Дано детенцето се оправи без пследствия и живота им се нареди по- добре.
Келешите не заслужават коментар, надявам се да се погрижат зза тях подобаващо.

# 627
всъщност майката си е (из)оставила детето за няколко седмици. това е чистият факт. как по друг начин да се нарече отсъствието на родителя и неполагането от него на лични грижи?
...

Изоставяне е и оставянето на децата при баба и дядо за по месец[/u    и според мен. Разликата е, че при бабата и дядото вероятността да има някакви физически последици е сведена до минимум, за разлика от оставянето  при двама 18 годишни младежи

# 628
Вселена, квалифицираш ги различно, защото си субективна. няма нищо гръмко в думата "изоставям", но явно за теб тя има негативен смисъл и търсиш приемливи оправдания в ситуациите на изоставяне, които да накарат самото изоставяне да изглежда приемливо.
приемливо е да оставиш детето на чужди грижи и да отидеш на работа, но не е приемливо да направиш същото, за да изчукаш женения колега. в края на деня обаче, и в двата случая детето е оставено на чужди грижи.

При баба ми и дядо ми сме били по 2-3 месеца през лятото, никога не съм се чувствала изоставена. Беше ми интересно и хубаво, защото живееха в къща, а не като нас в апартамент и защото си играехме с други, непознати деца. Винаги съм знаела кога точно се връщаме за училище. Сега от тази тема разбирам, че е трябвало  да се чувствам изоставена.  newsm78

# 629
  • София
Чувствата са нещо строго индивидуално. На някой му е приятно, на друг - не. Аз за себе си съм си я анализирала ситуацията с нашите - млади хора, особено на единия хич не му понасяха децата, та им беше добре да ги метнат у дивото с баба и дядо.

Различно е, винаги.
Но кофтито е, че в такива ситуации всеки намира нещо общо и го боде и не му дава мира.
Днес нещо съм лирична.

Общи условия

Активация на акаунт