Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 270
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 645
Чудесно е да си категоричен в решенията си/принципите си понякога. Особено, касаещи въпроса кой да се грижи за децата ми, АКО ме няма. Това е все едно да имам котка, да се налага да замина, и да я дам на отглеждане на младеж, който е палил и ритал котки.

# 646
НСЧ, учила съм два семестъра психология с второто висше. Какво е отключило агресията на П и А мога само да гадая в качественото си на тетка-клюкарка. В качеството си на жена и майка мога да коментирам поведението на майката, решението й, избора й, чрез който да храни детето си.

Ето, на прима виста, НСЧ- А е живеел само с баща си. Преди доста години майка му е заминала за Испания. Първоначално го е търсила, обаждала се е, прибирала се е у нас, в последствие се стига до пълна липса на контакт с него. Дали не го е изживял? Едва ли? Вярвам, че му е било повече от тежки. Като невръстно дете вероятно е обвинявал себе си за отчуждението на майка си, питал се е, както доста деца на разведени и/или разделени родители, с какво е провокирал разпадана на семейството си. Вероятно е вярвал, че той е виновен, още повече, че майка му е тази, която го е натирила от живота си/валидното в болшинството случаи е бащата да изоставя семейството си/. И ето, съдбата го среща с едно тригодишно дете, която майка не е до него, и което той наказва за това, пренасяйки своят образ, своето детство с липса на майка, с чувство за вина върху Еци. Ето, упражних се, и бас ловя, че съм безумно права.
Преди 10-20 страници написах, че двойката Христо-Невена е огледален образ на двойката Александър-Александровата майка, но нейсе...
Затова и коментираме майката точно, защото от такива майки /и бащи/ се пръкват Александровчетата.
Както едната е абдикирала от сина си, така по нейните стъпки върви и втората. Нищо, че се вясва и вкъщи, а може би е въпрос на време и да спре да се вясва. Александровата майка и тя е била до него до.. колко - 3 годишна възраст ли беше???

НСЧ - точно, ама точно по темата си е обсъждането. Нараства жестокостта на действията на социо-психо-патчетата, да, нараства и броят на майките в чужбина. Пряка връзка има.

# 647
  • Варна
Чудесно е и да си наясно с всичко преди да вземеш дадено решение, обаче не винаги имаш това щастие.

# 648
Чудесно е и да си наясно с всичко преди да вземеш дадено решение, обаче не винаги имаш това щастие.

Искаш да ми кажеш, че въпросния Александър, е света вода ненапита и изведнъж, на 3 ден от гледането на детето нещо е изкукуригал?
Не ме разсмивай.

# 649
Когато нямате представа от цени, сметки и заплати ==========
Ако си гледахте сами децата, плащахте си сами сметките и имахте представа от заплатите на продавачките, =============

Ама разбира се, че ние нямаме никаква представа.
САМО ти имаш представа Би Си-само ти!!!

Ние отдавна пасем трева и не ни е ясно, че НЯМА алтернатива на корабите и няма нито една продавачка или музикантка в България, която да гледа сама детето си без да го шитва за месеци на двама полуграмотни келеша!!! или на бащата на някой от тях!!

# 650
Кой знае колко детегледачи правят какво ли не с децата, докато майките работят и без да са в чужбина. Чувала съм всякакви истории, дават алкохол на бебето за да спи и да не мрънка, крещят му, оставят го да реве по цял ден. Предполагам доста майки наемат детегледачки, ако някоя от тях изтрещи като акушерката, дали пак ще скочим всички срещу жената, защото е работила и е оставила детето?
Понеже имам много близък човек, да не казвам сега какъв ми се пада точно, станал 'жертва' на подобни неща, и приемам лично. Понеже ми се налага да ползвам детегледачка - също. Да, на всеки се случва, да му се наложи да си остави най-свидното на отглеждане от някой друг, за час, два, ден, два, месец ако щеш. Затова и темата е толкова коментирана, и да, касае цялото общество. Последиците са видни. Не е само Христо. Пак казвам, лично съм свидетел на дългогодишните последици от подобно 'изоставяне' и не мога да подмина темата просто с едно махване на ръка - виновен е детегледачът/детегледачката. Отговорни са родителите. За непълнолетните деца. Както казаха и психолозите, разровете се, моля ви се - Христо е жертва, Александър - също. Всеки бияч преди това някога е бил жертва. За мен случаите на Христо и Александър са подобни.

# 651
  • София
Касита е права, както винаги.

Има някои жени, които имат такъв инстинкт ли е, болест ли е - гледат детето докъм 3-4 г /колкото да не е бебе/ и после бягат. Някои даже раждат следващо и повтарят модела. Просто са така. И преди ги е имало, и сега ги има. Преди е имало повече баби и дядовци и домове /и ТВУ/, сега няма толкова и тези зверчета вилнеят на свобода. Това е моят анализ.

# 652
  • На земята, която е всъщност звезда.

Именно! Потриса ме как с лека ръка се обяснява "аз на нейно място това, аз на нейно място онова..." И с лека ръка се сменят професии, приоритети, абе само да щракнеш с пръсти и като в анимационен филм стаята от жълта става зелена. Ами не, ние никога не сме били на нейно място и няма как да знаем как е там. Може да си фантазираме какво бихме направили, но дали ще го направим на дело е съвсем друг въпрос.  Аз самата не бих взела много от решенията на Невена /не само за детето/, но това не ми дава право да я пращам на подсъдимата скамейка, да обсъждам как изглежда, а и да давам оценка на цялата музикантска и арт гилдия.  ooooh!

# 653
Има начин да хванеш детегледачката веднага и веднага да прекратиш. Ама трябва да прилагаш контрол. Обаждане по телефона на 3 дена с въпрос-как е детето-не е контрол. С чиста съвест бих написала-аз на нейно място как бих правила, защото СЪМ го правила, не си говоря наизуст.

# 654
  • Варна

Искаш да ми кажеш, че въпросния Александър, е света вода ненапита и изведнъж, на 3 ден от гледането на детето нещо е изкукуригал?
Не ме разсмивай.

Искам да кажа, че това, че майката на Христо не е била наясно с характеристиките на  Александър не я прави безотоговорен родител. Ти имал ли познати с осемнадесетгодишни деца? Колко от тях познаваш? Случвало ли ти се е да се изненадаш и да сгрешиш в преценката си?
Не, сигурна съм, че ТИ винаги уцелваш истината. Няма как да е иначе.

# 655
  • София
За пореден път съм изумена от злобата, изливаща се от българските майки в този форум, какво да говорим за агресията при 18 годишните тогава... едно невинно дете се бори за живота си, пребито по жесток начин, а тука се пръска отрова по майката, която, мога само да си представя през какъв ад минава в момента. Много сте праведни  тука бре???Как въобще си позволявате да съдите някой, който не познавате, не знаете нищо за него и най-важното - който в момента преминава през такова нещо?? Аз лично не знам нищо за жената, но знам, че да остави детето си не е било лесно решение, аре спрете се малко, не сте ли майки и вие, лесно ли бихте оставили детето си? Допускам, че жената не е имала друг избор, не на всички живота им се е стекъл както вашия и никой не е застрахован от сложни ситуации и трудни решения ( освен съфорумките разбира се). В крайна сметка има институции, чиято работа е да определят кой крив кой прав, а нашето общество за пореден път показва, че вместо да подаде ръка или поне да млъкне, падналите ги гази, така се чувстваме   не толкова нищожни.
И като всички тук, разбира се, сме интелигентни майки не разбрахме ли, че медиите, от които ние черпим информацията да даваме тежки присъди, често нямат представа за подробностите и пускат точно такива евтини въдички, на които да лесно да се хване изпростелия, оскотял народ, да лее злоба по беззащитните, докато някак удобно проспиваме сериозните причини за проблемите.
Желая сила на майката и детенцето да преминат през този ужас. После я чака ужасът на нашето общество - омразата с която, ще се сблъска.

# 656
Ами аз лично се чувствах изоставена при баба и дядо. И затова не го правя с моите деца. Е, голямата ходи да спи при баба си от тази година, но по лично желание и тя живее до нас.
И аз. И близки около мене. Не са хубави тези работи.

# 657

Не ме разсмивай.

Искам да кажа, че това, че майката на Христо не е била наясно с характеристиките на  Александър не я прави безотоговорен родител. Ти имал ли познати с осемнадесетгодишни деца? Колко от тях познаваш? Случвало ли ти се е да се изненадаш и да сгрешиш в преценката си?
Не, сигурна съм, че ТИ винаги уцелваш истината. Няма как да е иначе.

Прави я. Точно безотговорен я прави. Факта, че не знаеш на кой оставяш детето, не си проучил, или каквото и да е-те прави даже повече от безотговорен.
Спрямо хората, които са около децата ми ДОКАТО това зависи от мен - не съм направила грешен ход такъв, че да е фатален. Не броя случаите с неподходящо подбран учител. И да съм сгрешила-била съм моментално на място и съм ПОПРАВИЛА грешката. Тази майка не е била на място, за да поправи грешката си.

# 658
  • София
Българските майки, простия български народ... А ти цялата в бяло!

# 659
Ми дано простите български майки се сетят, че следва да са малко повече до децата си. Във всякакъв аспект, не чисто физически.

Общи условия

Активация на акаунт