Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 76 211
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 320
Оу, да бе, що да се тероризираме да се грижим за някого адекватно. Я по-добре са собствения си гъз да се грижим качествено, че нали сме си най-ценни... Машина за л.... им казваше баба ми на тия. Никому ненужни. Не анти жена, ами анти човек са ми такива.
И това защо беше нужно сега?
При това казано от жена, която в определен период от живота си е била и самотна майка?
Нали и такива мнения се чуха, че не трябвало да ражда, щом не искала да си промени начина на живот. Сега пък тези, които са преценили, че не желаят и няма да се справят били машини за лайна (няма да го завоалирам).

Вярно, че целта на темата е друга, но затова пък покрай нея се 'изясни' кой какъв е за бая народ.
Вероятно защото за мнозинството хора единствения начин да се почувстваш някому нужен и значим, е да направиш още една машина за лайна. Абсурд е по друг начин да бъдеш полезен на света.
'Кафе с мед' явно не прави разлика между някои понятия.

# 1 321
Аз не съм човек на изкуството, ходя на работа от 9 до 17 ч., вечер съм си у дома, но ако си взема детегледачка за времето в което съм на работа, и ми се случи подобно нещо

Я ми кажи, вместо да си вземеш детегледачка, ще оставиш ли детето си на Александър? Ама не на въображаема детегледачка, която може да му направи нещо, не на 18 годишното момиче на съседите, или на някого така, по принцип, а точно на Александър. Как ще се почувстваш, ако Александър ти гледа детето целодневно, само това ми кажи, вижда ли ти се възможно да допуснеш такава вероятност?

Щото аз не мисля, че има жена с всичкия си, която да остави тригодишното си дете на това момче. Или и хлопа здраво дъската, или има нещо още по-нелицеприятно в ситуацията.

Или може би твоите критерии за детегледане също биха позволили да се остави детето ти на Александър? Дори без да го вкара в болница, а само да го гледа, как ти се вижда, става ли?
 Ако  жената беше оставила детето си на детегледачка, беше се случила злополука, или детегледачката се беше оказала небрежна, или нещо също толкова трагично, но непредвидимо беше постигнало малкия, никой нямаше да пише тук, нито по вестниците.
 Но сама да си оставиш детето по този начин, не мисля, че нито ти, нито който и да е тук, който се мъчи за се прави на много ларж би и помислил да направи. И слава богу.

# 1 322
Iris04, и аз се чудя за това как всъщност е гледано детето. и да не беше тежкият побой, александър какви грижи му е давал? хранене, къпане, обличане... не си представям как се е справял с това. а го е гледал почти месец.  newsm78

# 1 323
аз не ползвам детегледачка, но е не съдя хората за техния избор. Никога не си застрахован обаче от нищо.

# 1 324
аз не ползвам детегледачка, но е не съдя хората за техния избор. Никога не си застрахован обаче от нищо.

Настина ли не правиш разлика между детегледачка и Александър?
То е все едно да ме сравниш със скинар.

# 1 325

А не е лошо и да имаш някакви критерии на приемане, все пак.

Бърдс е написала изключително добри и обобщаващи постове по темата, включително и хиляда пъти по културни от моите. Препоръчам на екстравагантните потребителки просто да ги прочетат и да не се мъчат повече да защитят незащитимото, още повече че то няма и нужда - нужда има детенцето, чиято съдба и прогнози все още са неясни.

Изпитвам изключително раздразнение. Познавам десетки музиканти и деца на музиканти, знам как са гледани, мъжът ми е дете на музикантка,първите ни приятели са семейство с малко дете, което три пъти в седмицата свири в пиано бар и всичките им  ангажименти съвпадат и т. н и т.н  Това е огромна и сплотена общност и не едно дете е изгледано на комунен принцип и приспивано от приятел в караваната заедно с неговите деца, докато майка му и баща му свирят в близката кръчма. Напълно съм в състояние да разбера как се отглежда дете от хора с нестандартна професия или по-скоро стандартна професия с нестандартно работно време.

Но тая ... не я разбирам, ей богу. Какво е правила с това момче или баща му, откъде ги е намерила въобще, за алкохол ли става въпрос, за дрога ли, просто недоумявам как може да постъпи така.

# 1 326
Конкретно за Александър не знам. Не го познавам и не знам как се е представил пред нея, а какъв е всъщност. Нямам мнение.
Обаче покрай фейсбук разбрах странни неща. Хората постват някакви неща и внушението което налагат е едно, а после като разбереш каква е реалността съвсем друго. Същото беше и с акушерката - нали никой не предполага, че е способна на такова нещо, а от записа се видя истинското и лице.
Та мисълта ми е че хората се представят за едни, а всъщност са съвсем други. За това аз не вярвам на това което ми говорят.

# 1 327
  • На земята, която е всъщност звезда.

Добре де, на няколко места беше ясно написано: няколко дни преди побоя майката се е обадила на съседи, че не се свързва с А, да отидат и проверят. Съседите са отишли и всичко е изглеждало наред, детето не е изглеждало малтретирано. След това всеки ден са се чували. Това, че някой малтретира дете /родител, детегледач, роднина/ не означава непременно, че не може да полага ежедневните грижи. Дори някои насилници в световната история са били изключително грижовни и съвестни, направо перекционисти.

Защо се повтаря, че Невена е нямала родители? Осиновителите не са ли такива?   newsm78

# 1 328
B & C, имаш много романтична представа за сираците, може би защото си доста състрадателна.

Напротив. Изобщо не е състрадателна.
Според нея е съвсем нормално акушерка да превърти от "много работа" и да пребие бебе. Също така причината "ниска заплата" също е основателна за пребиване на бебе.
Въ Съ ни убеждава, че Невена е постъпила съвсем в реда на нещата като е оставила детенцето си на А и синът му.
От всичко това аз си вадя заключението, че няма проблем за Въ Съ когато тригодишни лежат със счупени черепи по болниците и бебета биват пребивани. След като няма виновни, то няма и проблем нали?

# 1 329

Добре де, на няколко места беше ясно написано: няколко дни преди побоя майката се е обадила на съседи, че не се свързва с А, да отидат и проверят. Съседите са отишли и всичко е изглеждало наред, детето не е изглеждало малтретирано.
Ако съседите са били от същата порода като А и синът му...представям си какво са проверили. Или ги е мързяло да проверят.

Доколкото разбрах детето е било системно малтретирано и даже снимано с камера... ooooh!

# 1 330
Искате да кажете-че нещата просто се случват ей така?
Ами не се.
И не, не на всеки може да се случи. Такива неща се случват на едно особена категория хора.
Приятелите на Невена , за един месец, нито веднъж ли не са минали да нагледат ненагледния им и ценен Еци?

# 1 331
  • Ямбол
...Съседите са отишли и всичко е изглеждало наред, детето не е изглеждало малтретирано. След това всеки ден са се чували. Това, че някой малтретира дете /родител, детегледач, роднина/ не означава непременно, че не може да полага ежедневните грижи....
А ти сигурна ли си, че съседите изобщо са видели детето или онези двамата са ги отпратили като са им казали, че всичко е наред. Защото се получава разминаване с твърдението, че майката е видяла насинено лицето на детето си пак няколко дни преди да се наложи най-после да се прибере.

# 1 332
  • София

Ако съседите са били от същата порода като А и синът му...представям си какво са проверили. Или ги е мързяло да проверят.

Доколкото разбрах детето е било системно малтретирано и даже снимано с камера... ooooh!

Представяй си, представяй си, дай воля на въображението си и продължавай да си измисляш Ако ... ако....... доколкото разбрах....ама "да и вземат детето"

# 1 333
B & C, никога не е казвала, че няма виновни. Нека не бъдем дребнави в заяждането си.
В общи линии B & C казва същото като повечето, с основната разлика, че тя намира логично за нея оправдание за избора на Невена да пътува.

В последните няколко месеца така се случва, че за замесените в "интересните" трагедии имам наблюдения далеч извън медиините. И ако знаете само колко се различават мненията за тях. И то на хора, техни добри познати.

# 1 334
  • На земята, която е всъщност звезда.

Добре де, на няколко места беше ясно написано: няколко дни преди побоя майката се е обадила на съседи, че не се свързва с А, да отидат и проверят. Съседите са отишли и всичко е изглеждало наред, детето не е изглеждало малтретирано.

Това са съседите, на които А и П са звъннали и които са закарали детето в Пирогов. Но, понеже някак не се връзват в твоята история, веднага получават етикета същата порода. Изобщо, ти от тази история си пишеш някакъв твой си "филм" на ужасите, където 90% са "ако" и личните ти фантазии, но се опитваш да ги внушиш на останалите. Имам чувството, че си от този тип хора, които изпитват прикрито болно задоволство от такива трагедии и ги използват, за да си задоволят нереализирани "режисьорски" умения.

Общи условия

Активация на акаунт