Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 76 217
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 290
  • България-Швейцария
Сега обаче ще ти наскачат как си егоист и анти-жена Wink

# 1 291
Не ми е ясно къде видяхте творческа личност в Невенката?
Че тя е световно неизвестна, дрънчи си там на цигулката. А  и на всички снимки е като с немита коса, с опърпани дрешки като от втора употреба.
Каква звезда, какви успехи?
Едиствения еспех, че е родила дете. И после го зарязва за да се мята по долнопробни барчета.
Дано и отнемат детето.

ooooh!

Колко ракия си изпила с нея, че ти е Невенката.В  Това дрънчене на цигулка знаеш ли колко усилия са вложени?

# 1 292
  • София
Изходът не е да не раждат деца, а да пораснат! Животът така е устроил нещата, че родителите порастват с децата си. Според мен всеки човек преди да стане родител, а особено младата майка да да порасне до жена (не самка), си остава до някаква степен непораснал, защото няма как да го нарека дете, затова казвам, че е непораснал. Може на работа да е началник, но пак да си остане непораснал, защото отговорността на родител е съвсем различна от отговорността на ръководител. Ставайки майка, една жена няма кой знае колко избори, тя в един момент ще-неще, трябва да порасне, пък дали по лесния или по трудния начин, вече е донякъде късмет, донякъде и личностни характеристики и избори.

# 1 293
Че тя е световно неизвестна, дрънчи си там на цигулката. А  и на всички снимки е като с немита коса, с опърпани дрешки като от втора употреба.
Едиствения еспех, че е родила дете. И после го зарязва за да се мята по долнопробни барчета.
Дано и отнемат детето.

Дано не изпадаш в ситуацията на тази майка!
И дано ти се случи и на теб нещо хубаво и успееш да станеш малко по-човечна.
Чалгата явно не ти се отразява добре  Rolling Eyes

# 1 294
никога не знаеш кой ще ти навреди на детето. Често децата стават жертви на собствените си майки. На мястото на майката не знам как ще постъпя. Човек не може да се откаже от живота си в името на децата. За това съветвам приятелките ми да не раждат деца. Ако има кой да ти помогне ок, но като няма кой, като си сам, за мен няма смисъл да се тероризираш излишно. Вижда се че не става. Просто е невъзможно да си гледаш сам детето. Това ми е мнението.
Има майки, които могат да се откажат от живота си в името на децата си. Има майки, които не могат.
Отначалото го написах-въпрос на приоритети. Въпрос на това кое е важно за теб и кое не е .

В този конкретен случай за мен е кристално ясно, че детето не е било на преден план, тоест не е било приоритет.
Дали е било наистина желано това дете или е следствие на стечение на обстоятелствата не знам, не ме и интересува-майка му знае най-добре. Тя си знае най-добре защо и се случва този кошмар...

Познавам жени подобни на въпросната майка. Някои имат деца и ги гледат по-зле и от многодетни циганки. Лошото е, че скриват нежеланието да се занимават с децата си зад една хипарлива и нечистоплътна позьорщина , наречена "артистизъм и оригиналност"....
 Но природата не прощава. Станеш ли майка веднъж, няма връщане назад. Или детето или ти. Ако избереш себе си, то такива "инциденти" като с Христо те дебнат зад всеки ъгъл. В този случай наистина по-добре е да не си ставала майка...

# 1 295
  • София
Пожеланията да й вземат детето са абсурдни!!
И какво като й го вземат? Ще го гледам много добре в някой дом, предполагам? Или от някой любезен приемен родител?

Каквото направила дотук Невена - направила. Не одобрявам поведението и изборите й, но твърдо вярвам, че й трябва само малко помощ занапред и ще бъде прекрасна майка. Еци има нужда от това, а не от нови, непознати и плашещи хора и места.

# 1 296
  • На земята, която е всъщност звезда.
Че тя е световно неизвестна, дрънчи си там на цигулката. А  и на всички снимки е като с немита коса, с опърпани дрешки като от втора употреба.

Дано и отнемат детето.

Знаеш ли колко са хората, занимаващи се с изкуство в БГ? А колко от тях са световно известни? 1%, може би. И ти смяташ, че само този процент са творчески личности? Че могат да съществуват и творят без останалите 99%? Бре! Ми направо никой да не се занимава с изкуство у нас, след като няма да стане световно известен, а? ooooh! А изобщо имаш ли представа това дрънчене на цигулка колко труд и усилия изисква от съвсем крехка възраст? Много ми е интересно ти с какво си световно известна и с какво се занимаваш, та така пренебрежително говориш за дрънкане? Сподели, за да ти се възхитим на успехите.

По отношение на дрехите и вида й само ще ти кажа, че магазините втора употреба са едни от най- посещаваните в Бг, особено в малките градове. Присмивайки се на дрехите й, се присмиваш на 2/3 от българите в момента.

И като й вземат детето на кого ще го дадат, на някоя световно известна личност с маркови дрешки? ooooh! Някои тук направо мислите с гъзовете си!

# 1 297
  • София
Тук е България и няма никой да вземе детето. А и няма да му се помогне на самото дете, ако го вземат. Точно сега майката трябва да е до детето, защото ги чака дълъг път да изминат от реанимацията до възстановяването на детето.

# 1 298
Няма да й отнемат детето. Поне не и при първо оставяне без надзор.

"... глобите, предвидени за оставяне без надзор на дете, по-малко от 14 години, са – за първо нарушение: 300 до 500 лв., за второ – 500-1000 лв. и ако има трето – се сезира прокурор и завежда дело."

Явно на актрисата от Перник не й е за първи път, за да й тръснат глоба от 1000 лв.

А иначе в Правилника за прилагане на закона за защитат на детето ясно е казано:

"Пренебрегване" е неуспехът на родителя, настойника и попечителя или на лицето, което полага грижи за детето, да осигури развитието на детето в една от следните области: здраве, образование, емоционално развитие, изхранване, осигуряване на дом и безопасност, когато е в състояние да го направи.

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 12:19 от MaryJane

# 1 299
Ако случката беше в Англия детето щяха да и го отнемат.
Спрягаше се тук случая с малката Меган, в който случай детето не беше нито пострадало, нито поставяно в опасна ситуация. Меган я отнеха само заради рисково поведение на майка и...като социалните преценяваха рисково ли е поведението и или не по усет... Tired

Аз лично съм против отнемането на деца от майки, даже и от лоши и небрежни майки, защото майката колкото и да е небрежна, колкото и да е вятърничава все пак е майка. Все пак тя е единствената роднина на това детенце и не бива да му бъде отнемана.

# 1 300
  • София - Рим и обратно
никога не знаеш кой ще ти навреди на детето. Често децата стават жертви на собствените си майки. На мястото на майката не знам как ще постъпя. Човек не може да се откаже от живота си в името на децата. За това съветвам приятелките ми да не раждат деца. Ако има кой да ти помогне ок, но като няма кой, като си сам, за мен няма смисъл да се тероризираш излишно. Вижда се че не става. Просто е невъзможно да си гледаш сам детето. Това ми е мнението.
Оу, да бе, що да се тероризираме да се грижим за някого адекватно. Я по-добре са собствения си гъз да се грижим качествено, че нали сме си най-ценни... Машина за л.... им казваше баба ми на тия. Никому ненужни. Не анти жена, ами анти човек са ми такива.

# 1 301
Тук е България и няма никой да вземе детето. А и няма да му се помогне на самото дете, ако го вземат. Точно сега майката трябва да е до детето, защото ги чака дълъг път да изминат от реанимацията до възстановяването на детето.
Абе май бързо се забрави онзи случай на младата самотна майка със спрения ток и бебето, което и го отнеха още в родилния дом и го дадоха в приемно семейство. Голям скандал и страшен резил беше това.
Но нали това майче не беше цигуларка, не беше "човек на изкуството" , а просто момиче и сираче та така-тя нямя възвишени оправдания...

# 1 302
Невена я прави щастлива да пътува и да свири. Аз я разбирам. Вие не.
Ако имаше мъж, майка, дори и свекърва, сестра, братовчедка, леля, все на някои щеше да плати да постои с детето и докато е на турне. Но няма. За това и се случи тази трагедия, а не защото детето и не е на първо място. Това да искаш да работиш нещо което ти носи удоволствие не те прави лош родител.
Аз също имам нужда да ходя на работа. Не мога да си стоя 10 - 15 г. у дома. Но мъжът ми гледа децата, комбинирайки се със бабите. Защото при мен има кой. Като си съвсем сам, партньорът ти не го иска това дете - еми няма смисъл. Все трябва да го погледа и някои друг освен ти.
Имам позната която се самоуби в Гърция. Гледаше сама децата, мъжът и пътуваше. А тя беше творческа личност - художничка- световно неизвестна. Но не издържа.
Аз също бих се самоубила ако не мога да си оставя децата и да изляза. Хората сме различни. Предполагам, че ние които не сме като вас не трябва да раждаме.  

# 1 303
Всеки решава за себе си дали да ражда деца или не. По-добре наистина да не ражда жена, която няма желание и капацитет да се справи, отколкото да го направи понеже "така трябва" и после да се чуди какво да го прави.

Освен това не зная дали наистина така оплютите служби не биха помогнали на самотните майки. Не зная какви са правата в случая, но все има нещо, което би могло да се ползва. Не вярвам Невена да се е обръщала към тях за помощ. Освен това приемните семейства получават много по-малко пари за настаняване на дете, не мога да допусна, че осигурявайки дом, храна и такава сума, не е могла да осигури по-качествена грижа за детенцето! Искало е просто по-добро планиране и вероятно отказ от неотложни ангажименти като последния й.

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 12:33 от MaryJane

# 1 304

Аз също бих се самоубила ако не мога да си оставя децата и да изляза.
Ама айде сега. Пък бива ли да се самоубивате за такива работи?
Невена я прави щастлива да пътува и да свири. Аз я разбирам. Вие не.

Не съм убедена че и това я прави щастлива. По-скоро не може да разчупи рамката, в която се движи от млада още. Не може да смени една упадъчна среда с по-добра...
Не съм убедена, че всеки цигулар е човек на изкуството. Може да бъде и най-обикновен занаятчия, като уредът на труда му е цигулката.
Човек на изкуството може да бъде и един най-незначителен шивач.

Човек на изкуството не се става само защото свириш на цигулка. Става се с отношение към професията. 

Но пък ако тя не беше "човек на изкуството" във вашите очи, то тогава постъпката и нямаше да има никакво оправдание нали?

Общи условия

Активация на акаунт