Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 993
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 665
Гаранция няма за нищо, но както писах доста назад, има степени на риск.
За всеки човек са различни и не може никой да знае предварително всичко. За нея това може да е било премерен риск, а може и изобщо да не е било риск.
Какво ви е известно за отношенията й с хората, на които е оставила детето? Какво е известно за нея самата, освен, че сама отглежда детето си и е цигулар.
Глупаво е постъпила, но го преценяваме след инцидента, а преди това просто можеше да се прецени като по рисково.

# 1 666
Глупаво е постъпила, но го преценяваме след инцидента, а преди това просто можеше да се прецени като по рисково.
Хм, още преди инцидента, колко хора с акъла си биха преценили като "приемлив риск" да оставят тригодишното си дете на 18 годишни? Ти самата би ли преценила така?

# 1 667
Едното дете на жената болна от рак е при баба си. То ако пострада кой ще е виновен?
Другото дете е на 13г и въпреки, че се грижи за майка си, то също е дете. За него кой се грижи?

# 1 668
Едното дете на жената болна от рак е при баба си. То ако пострада кой ще е виновен?

Това ли е твоята представа за водене на дискусия? Когато не можеш да отговориш или отговорът не ти изнася, да смениш рязко темата?

# 1 669
  • гр. Шумен
За къде според вас става един цигулар с малко дете, на който да не му се налага да търси поне почасова грижа за детето и каква е гаранцията, че лелята/ бабата/ момичето, които ще намери не биха могли да предизвикат някаква трагедия? Също и основно- пари искат.
 По-леко съдете!
Да му се не види, ако ножът е опрял до кокал и изборът е моята кариера или живота и здравето на детето ми, бих прежалила и кариерата, и себе си и бих станала учител по музика. В София има достатъчно частни училища, които не плащат зле.
Каква кариера, бе жена! Майката си търси работа, която МОЖЕ и УМЕЕ! Да не мислите, че всеки става за продавачка? Ми не, не става, аз например не ставам, то си има също майсторлък. Учител по музика е добре, но знаете ли и там колко трудно се разбива статуквото, да не мислите че учители по музика се търсят под път и над път (в училището на щерката учителките са пенсионерки, но не назначават млади, а сигурно има такива). А като кажеш, че имаш малко дете, хептен ти затварят вратите. Аз си мислех за музикален редактор в радио или телевизия, повечето назначени там са абсолютно музикално неграмотни, но явно си имат връзки. Дано поне това й уредят.Другия вариант й е в подлеза на Университета. Мислите ли, че тия варианти жената не ги е премисляла?

# 1 670
  • София

Това ли е твоята представа за водене на дискусия? Когато не можеш да отговориш или отговорът не ти изнася, да смениш рязко темата?

Тя просто не вижда никаква разлика между баба и 18-годишен непознат.

# 1 671
Мислите ли, че тия варианти жената не ги е премисляла?
Твърдиш, че нейният избор е бил единственият възможен вариант?

# 1 672
Хм, още преди инцидента, колко хора с акъла си биха преценили като "приемлив риск" да оставят тригодишното си дете на 18 годишни? Ти самата би ли преценила така?
Защо да не го оставя на 18 годишен? Нима всички 18 годишни са неблагонадеждни? Виждала съм как 12 годишно се грижи за бебе на 8-9 месеца и още едно на 2 години по цял ден, докато родителите са на работа, да не би да не е рисково? Какъв избор е трябвало да направи майката, аз не знам и затова не мога да кажа, дали е била или не с акъла си. От страни е много лесно да се дава акъл.

Мислите ли, че тия варианти жената не ги е премисляла?
Твърдиш, че нейният избор е бил единственият възможен вариант?
При всички случаи, в този момент е считала, че е най добрия.

# 1 673
Защо да не го оставя на 18 годишен?
За три месеца?

# 1 674
За къде според вас става един цигулар с малко дете, на който да не му се налага да търси поне почасова грижа за детето и каква е гаранцията, че лелята/ бабата/ момичето, които ще намери не биха могли да предизвикат някаква трагедия? Също и основно- пари искат.
 По-леко съдете!
Да му се не види, ако ножът е опрял до кокал и изборът е моята кариера или живота и здравето на детето ми, бих прежалила и кариерата, и себе си и бих станала учител по музика. В София има достатъчно частни училища, които не плащат зле.

Може да ги е опитала тези опции. И накрая да е опряла до кораба или шапката пред някой подлез.
Ние тук до безкрайност може да разискваме опции, които вече жената е видяла, че не работят.

Сега е много лесно да я съдим като сме наясно с фактите, но на кой нормален човек би му хрумнало, че по подразбиране всички 18 годишни са съдисти.

На същото мнение съм. Най-голямата вина е, че не е преценила хората, на които оставя детето, а не, че е тръгнала, за да изкара пари за същото това дете. Не мисля, че е кариеристка, това може, това прави.
Някой дали се замисля, докато е гледала нотите, къде и е бил акъла? Ами като са и съобщили? Ами по пътя към вкъщи? Тя си знае съвестта как я съди и болката, която е изпитала и изпитва.
 По-голямата вина в тази история е агресията в едни подрастващи, даже уж пораснали, по закон.
На кой би му минало през акъла това, което направиха? Всичко друго, но това?

И да, ако нещата са се случили за ден, два, може би не е имала време и възможност да измисли 100 други варианта.
 Търсих почасова грижа за синът ми няколко месеца, през хора, обяви и т.н., няколко месеца, за да открия една пенсионирана учителка, няколко други преди това ми отказаха. И става въпрос за час, два, а тук за няколко седмици денонощна грижа. Не се намира за час!

Нали бяха 3 седмици, кога стана 3 месеца, или аз бъркам?

# 1 675
  • София
Обичайно външният вид и биографията не лъжат, а също и възрастовите особености. Е, да, има психопати и садисти от типа "добро момче,винаги поздравява и помага".

Майката вече три седмици е била, когато са й съобщили, иначе е щяла да си стои там, но не зная кой и откъде каза, че срокът е бил три месеца.

# 1 676
Защо да не го оставя на 18 годишен?
За три месеца?
На 18 години има родители, които се справят много добре предвид възрастта и обстоятелствата. Защо считаш, че 18 години е възраст, която не предполага отговорност и умения? Проблемът не е във възрастта, а в самия човек. Защо обаче тези 18-годишни са лишени от някои човешки качества не мога да кажа, но е видно и ако трябва да упрекна майката ще е за това, че не е преценила човека правилно, доверила се е прекалено.

# 1 677
  • София
Проблемът е И във възрастта. Момче на осемнайсет не е най-добрият кандидат за проддължително денонощно гледане на дете на три години. Родителите на осемнайсет се грижат за своите си деца, а и те не са оставени сами, а все някой им помага и ги учи. Едно е да свикнеш и три години да се рижиш за своето, друго е да ти дадат чуждо три-годишно. Изначално младеж на осемнайсет е бил грешен избор,а останалото е било зловещ бонус.

# 1 678
Ох, аз на 14 гледах едно 3 годишно и да 3-4 месеца. Нямаше кой да го гледа. Влачех го с мен навсякъде, но беше нахранено и никой не го е закачил с пръст. Даже напротив, приятелите го обгрижваха също. За хлапето беше много интересно. Не съм минавала обучение и т.н. Просто съм нормален човек.
Това можеше да се случи на детето от гледач на всяка възраст, ако го поверят на неправилния човек.

# 1 679
Защо считаш, че 18 години е възраст, която не предполага отговорност и умения?
Нищо подобно не считам. 18-годишните имат отговорности и умения, характерни за тяхната възраст. Сред тези умения обаче не е ежедневното и ежечасно отглеждане на 3-годишни деца. Моите деца имат доста голяма разлика- 14 години. Когато дъщеря ми беше на 3, синът ми е бил на 17, т.е. близко до възрастта на "детегледачите" на Христо. Никога няма да мога да му се отблагодаря за всички часове ( а те не са никак малко), в които е гледал сестра си докато аз работех след като баща им почина. Но посмъртно не бих му я оставила за три месеца, дори за седмица. Има огромна разлика между това да оставиш малко дете на тийнейджър за няколко часа и да повериш живота му тотално за дни, седмици или месеци.

Общи условия

Активация на акаунт