Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 959
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 725
Е как пък възрастен мъж да не може да гледа малко дете в продължение на месеци?
Може, разбира се. Дори не е нужно да му е баща. Но мислиш ли, че точно избраният от Невена е подходящ?

# 1 726

Е, ти не виждаш как, а аз виждам и дори познавам мъже, които чудесно ще се оправят. Не коментирам дали и кой би си зарязал работата да бейбиситърства, коментирам дали един възрастен мъж, който не  е бащата,  би се справил с хранене, смяна на памперс, приспиване, разходки и пр.
Тук не става въпрос дали мъжете могат или не могат да гледат деца, а дали въпросния мъж и неговия син могат.

Невена по същия начин можеше да намери и неподходяща жена за гледане не дете.

Момчета на 18 години също могат да гледат дете на 3 години. Вообще не е наложително всеки ден да му готвят и да го  извеждат в градинката пред блока. Много от момчетата биха опазили живота на това дете за 3 месеца, докато я няма майка му.
Но майката се постара да избере най-неподходящите мъже.

# 1 727
  • София
Не съм чела всичко назад, но майката го е оставила на възрастен мъж, а не на сина и приятеля му.
Или наистина времето я е притиснало и затова е сграбчила първата възможност, или просто е била заслепена от открилата се възможност и не е мислела рационално.

Мен ме нямаше 20 дни вкъщи, а имам 6-годишен син. Мъжът ми се оправи, но вече от няколко места чувам: Браво на мъжа ти, не всеки би се навил... И то от уж интелигентни хора, все едно гледа чуждо дете, а не собственото си. Не съм неблагодарна, наясно съм какво изисква, но ме учудва самата нагласа на хората, вкл. и жени

# 1 728
  • sofia
Аз пък сега се замислих, едно тригодишно се нуждае от разнообразно хранене няколко пъти дневно, обличане, къпане - тези двамата келеши ли са готвили и с какво е хранено това дете? Всяка една майка, която си оставя детето на детегледач осигурява и храна, но в този случай с какво са се изхранвали е неясно...
И аз се замислих над тези неща. Може би, ако е трябвало да ходи на градина, Невена е смятала, че ще се справят с вечерята. А те, дали умишлено не са спрели да го водят? За да не се разбере, че го малтретират? А защо майката не е поддьржала врьзка с градината?

# 1 729
  • София
Не съм чела всичко назад, но майката го е оставила на възрастен мъж, а не на сина и приятеля му.
Или наистина времето я е притиснало и затова е сграбчила първата възможност, или просто е била заслепена от открилата се възможност и не е мислела рационално.

Мен ме нямаше 20 дни вкъщи, а имам 6-годишен син. Мъжът ми се оправи, но вече от няколко места чувам: Браво на мъжа ти, не всеки би се навил... И то от уж интелигентни хора, все едно гледа чуждо дете, а не собственото си. Не съм неблагодарна, наясно съм какво изисква, но ме учудва самата нагласа на хората, вкл. и жени

Точно на сина го е оставила. И баща, отглеждащ сам детето си няма абсолютно нищо общо със случая. Не разбирам, защо давате подобни примери.

# 1 730
  • out of space
Защото на десетки места пишеше че го е оставила на бащата.

# 1 731
  • На земята, която е всъщност звезда.
Може, разбира се. Дори не е нужно да му е баща. Но мислиш ли, че точно избраният от Невена е подходящ?

С оглед поведението му след като вече е поел ангажимента, очевадно не е подходящ. Но преди този момент няма как да знам /а и Невена също/, че ще се прехвърли цялата грижа на сина си и ще постъпи безотговорно. И моля, не ми обяснявайте как си личало от снимките и външния вид.  Stop Ако съдя по тях, трябва за половината бащи на площадката/в училище да сигнализирам, че са непригодни. Виждала съм и рокери, и безработни, и еко-хипари, и с бръснати глави, и с дълги коси и т.н. Да не говорим за татковците от ИТ сектора, сред които има доста странни екземпляри, а често са по- грижовни и от майките.

# 1 732
Детето днес е поискало да яде пастет, за мен това е добра индикация, че няма увреждания в главичката, а и всъщност е много сладко дете, какви бузки има само...
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/11831 … 7&oe=563E3E0A

Има доста постове във ФБ групата като този:
Преди години когато бях бременна, Невена беше до мен и ми предложи помощта си за момент на трудност! Сега на мой ред правя същото! Не знам дали след този кошмар би се решила отново да разчита някой да гледа Еци, но в случай, че реши, може да разчита на мен, имам вече едно детенце,къде едно там и две, ще го взема при нас в Мездра, пък ако малкия реши може да съдействам да го запишем на детска градина. Може и в София да го гледам, имам приятелка която отвори детски център, сигурна съм, че ще съдейства! Предайте на Невена, че може да разчита изцяло на мен, ако има нужда от помощ да каже на Анджи и да не се срамува да се свърже с мен.

Надявам се, че тези хора, които предлагат помощта си, наистина ще го направят ако се наложи в бъдеще.

# 1 733

С оглед поведението му след като вече е поел ангажимента, очевадно не е подходящ. Но преди този момент няма как да знам /а и Невена също/, че ще се прехвърли цялата грижа на сина си и ще постъпи безотговорно. И моля, не ми обяснявайте как си личало от снимките и външния вид.  Stop Ако съдя по тях, трябва за половината бащи на площадката/в училище да сигнализирам, че са непригодни. Виждала съм и рокери, и безработни, и еко-хипари, и с бръснати глави, и с дълги коси и т.н. Да не говорим за татковците от ИТ сектора, сред които има доста странни екземпляри, а често са по- грижовни и от майките.

Е, недей така! То тук само по една снимка цели психопрофили се направиха.
С дълга коса ли е, става за детегледачка само ако е от женски пол.

# 1 734
Е, недей така! То тук само по една снимка цели психопрофили се направиха.
С дълга коса ли е, става за детегледачка само ако е от женски пол.

Не бих се наела да съдя само по снимка, още повече, че снимката на дългокосия баща не е нещо фрапиращо. Но резултатите от неговото бащинство не са добри- синът му на 18 години е изпадал от различни училища, за да стигне към момента до Вечерната гимназия. Със сигурност побоя над малкия Христо не е първата му проява- съмнявам се до този момент да е бил невинен като синеоко бебе с нова дрънкалка. И точно поради тези причини, ако бях на мястото на Невена, не бих поверила детето си нито на бащата, нито на сина.

# 1 735
Написах го защото имаше точно такива коментари. не ми се занимава да ги търся.

# 1 736
Има съществена разлика между самотна майка и вдовица или разведена. Не виждам, защо някой трябва да се чувства засегнат или обиден от това. В чисто финансов аспект, вдовиците са най-"привилегировани", защото наследяват починалият си съпруг. Освен това, те и децата им получават наследствена пенсия.
Прочетох само първата страница и последните три страници от темата. Та каква е темата, какво се говори. Не са ли ви учили, че трябва да мислите преди да изричате гръмки думи. "Привилегированите" вдовици губят ЗАВИНАГИ човек, който ги е подкрепял, който не ги е предавал, който е бил половината им свят, майната им и на "огромна" пенсия, и на "несметно" наследство. На никого не пожелавам такава привилегия. Баба винаги казваше първо да се постарая да се поставя на мястото на отсрещния ( дори и да не искам да си го представям това място) и едва тогава да говоря. Хора всякакви, съдби всякакви,изроди всякакви, неочакван лош късмет навсякъде, неразумни решения всякакви. Не е лошо да съчувстваш и да се възмущаваш, лошо е да омаловажаваш чуждите трудности и да смяташ, че твоето хубаво е най-хубаво, твоето правилно е най-правилно, твоето трудно е най-трудно... и така до безкрай

# 1 737
Хелау страхотен коментар. И аз мисля, че темата придоби изродско измерение, да се нахвърлят върху Невена, за грешното решение, което е взела и да се самоизтъкваме ние колко правилно постъпваме. Пак повтарям никой не е защитен, дори и да вземеш най-вярното решение, ако не ти пребият детето, може да се разболее от нещо страшно и пак да е две седмици в реанимация, така ме по-полека.

# 1 738
Пак повтарям никой не е защитен, дори и да вземеш най-вярното решение, ако не ти пребият детето, може да се разболее от нещо страшно и пак да е две седмици в реанимация, така ме по-полека.
Това е съвършено вярно, но нашата работа като родители е да положим максимални усилия да минимизираме рисковете.

# 1 739
Колкото и да се минимизират, нещастия се случват и пред очите на родителите. Затова бай бабо, да не те среща мечка и малко по-голяма смиреност и толерантност към чуждите грешки.
Като беше паднало детенцето от ескалатора, пак се изреди половината форум да се възмущава къде е била тази майка и да изтъкне, че те никога не си изпускат от поглед децата.

Общи условия

Активация на акаунт