Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 38

• 80 970
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
Сърцебиенето и на мен ми иде в повече. Снощи чак бетаблокер пих.  Tired
Магнезия никой не ми го е предписвал, дали да не си го самоназнача? Или първо да пусна едно изследване, да видя дали липсва?

# 496
Момичета, Вие на колко време правите почивка от селен или от магнезия. Майка ми се е шашнала, че много пия и, че ще си докарам друга болест пък от тях Grinning

# 497
  • София
При мен след 3 месеца прием на селен пак се оказа,че има недостиг.

# 498

Изследвания ли пусна или как разбра?

# 499
Аз лично пия селена повече от година и не съм го прекъсвала, спра ли за няколко дена и жлезата почва да ме боли и да се подува.

# 500
Магнезият може спокойно да се приема без почивка. Дозата от него трябва да е такава, че да не действа разхлабващо - достатъчно висока, но не разхлабваща. Спокойно може да се приемат 400 - 600 мг чист магнезий на ден.

А за селена също не мисля, че може да настъпи чак предозиране, ако се приема в доза до 200 мкг на ден. С храната също идва някакъв селен, но не забравяйте, че като се изключат боливийските бразилски орехи, които хич не са богати на селен, сред ежедневните източници най-богати са животинските продукти (месо, яйца, млечни). Обаче и в тях количеството селен зависи от съдържанието на елемента в почвата, а почвите в Европа са бедни на селен. Т.е. дори да се добавя селен с храната и да се приемат по 200 мкг като добавка, предозиране е слабо вероятно.

# 501
Здравейте , аз пия на Абофарма селен,лекарката ме обясни ,че е много добър със бавно освобождаване. Бихте ли ми обяснили защо мислите ,че не е добър ,Благодаря Simple Smile

# 502
Селенът на Абофарма е натриев селенит - това е неорганична форма, която се усвоява по-слабо, отколкото органичната селенометионин.

# 503
Моят селен е на Солид, надявам се да е добър, поне няма мая в него.

# 504
Здравейте, някой знае ли как става проследяването на хормоните в Амстердам.Отиваш дирекно в клич.лаборатория или????

# 505
Здравейте, някой знае ли как става проследяването на хормоните в Амстердам.Отиваш дирекно в клич.лаборатория или????

Предполагам, че в Холандия е както в Германия. Отиваш при личния си лекар, той ти пуска изискване към здравна каса за кръвни лабораторни изследвания. Вземаш си час и ден за въпросните кръвни изследвания, т.е. за да дадеш кръв. В Германия изискват да го направиш на гладно. Изчакваш поне 3 дена, за да отидат кръвните проби до лабораторията, която не е задължително да бъде в твоя град и пак отиваш при личния лекар за коментар на получените резултати. В случай, че имаш отклонения от нормите относно хормоните ще ти бъде изписана рецепта с медикаменти или ще получиш направление за допълнителни изследвания. Тромава процедура, но мисля, че в БГ си е пак така. Поне аз не съм срещала лекар, който в кабинета си прави и изследване на кръвната картина на пациента. Абе, чакане му е майката... ooooh!

# 506
О, в България можеш да отидеш на частно, да поискаш горе-долу всякакво изследване (стига да е включено в ценоразписа) и резултатите стават готови обикновено до няколко часа. Поне в това отношение има повече гъвкавост тук - засега.

# 507
Аз все още нямам личен лекар и здр.осигуровки ,само европейска здравна карта.Не може ли директно срещу заплащане?

# 508
  • Buffyworld
Здравейте !  Hug

Аз успях вчера да се вредя и минах на преглед. При хормони в норма и завишени антитела - ТАТ и МАТ , докторът ми предписа "Селеногин ". - по една хапче на ден, за пет месеца и после пак да се пусне изследване за антитела. Магнезий не ми е изписвал, пък и аз забравих да питам  ooooh! От цял ден чакане вече бях забравила и какви въпроси искам да питам.  Sad Все пак попитах - не трябва ли да пия конкретно, директно Селен и той ми отговори, че по- добре - Селеногин, защото в Селеногин, съставката  Селен е 100 мг.  Моля кажете - някой пил ли е Селеногин и дали ще е достатъчен, вместо Селен ? Вече цяла седмица се влача по болници и хич не ми се ходи при друг доктор. И без това нищо не обясняват ....  Sad Sad Sad

# 509
  • София

Изследвания ли пусна или как разбра?

При изследване на биоскенер ми казаха недостиг на селен,калций,силиций и мед.Септември като пускам кр.изследвания за антителата ще проверя и тези елементи да видим дали ще съвпаднат резултатите

Общи условия

Активация на акаунт