Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 38

• 82 274
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
Мацки, някоя от Вас да е катерила Вихрен? Решила съм това лято да се кача, но се чудя как ще се отрази на железцата ми Grinning

Два пъти.И не само Вихрен. Не съм го катерила, а с умерена крачка съм го качила Simple Smile.Това е велика антистрес терапия.Малкият ми син е на 11 месеца, на 2 години планираме Мусала с него Simple Smile.

Миаа здравей, понеже сме от един град, препоръчвам ти д-р Корудерлиева, както и сама да се образоваш. (тази тема тук е номер 1). Тя не е детски ендо обаче.

Супер, значи ще се покори и от мен върхът Simple Smile

# 91
Само искам да направя най- доброто за детенцето,затова

# 92
Ами не знам кой ти е казал това, но ендокринолог който да се занимава само в едно направление на ендокринологията, аз не съм чувала.  newsm78
Щом идва в Бургас, според мен не се колебайте да я посетите. Даже може да и звъннеш по телефона и да и кажеш за какво става въпрос и да попиташ евентуално в кои дни преглежда в Бургас.

# 93
И аз съм изкачвала връх Вихрен и никак не е трудно за начинаещи.

# 94
  • София - Бургас
Аз съм от Бургас! Кой д-р ще ми препъръчате?
При кого да отидя, трябва ми наистина добър... Thinking

# 95
На първа страница за гр. Бургас има препоръчан доктор, от който са доволни някои от пишещите в темата. Има и други добри доктори, естествено, но добавяме тези, за които някой от доволните сподели и препоръча да се включат в темата.  Simple Smile

# 96
  • Бургас
Благодаря,Мerelenda .
про.Йотова преглежда и в Бургас ,но ми казаха,че се занимава с деца с диабет
Не е вярно това. Тя е професор детски ендокринолог, това не значи само диабет.
Аз съм водила сина ми при нея, доволна съм.
На мен самата също е помагала дори.
Преглеждаше преди в "Св. София", предполагам е там още, часове се пазят поне няколко седмици преди прегледа.

# 97
   Благодаря ви момичета.
  Ще запиша час при Йотова в ,,Св. София,, и ще споделя.
  Продължавам да ви следя.
  Пожелавам здраве на всички

# 98
Здравейте! Момичета, имам една молба търся добър детски ендокринолог в София. Искам да направя консултация за дъщеря ми. Благодаря!  bouquet

# 99
Аз съм от Бургас! Кой д-р ще ми препъръчате?
При кого да отидя, трябва ми наистина добър... Thinking
За 4 часа си в София. Тук добри ендокринолози няма Tired
 Hug

# 100
  • София - Бургас
Мерси, Балеринка - ще помисля по въпроса Thinking

Какво значат завишените ТАТ и МАТ?
Значи ли, че имаме алергия към гултен?
Затова ли не трябва да се консумира гултен, ТАТ и МАТ ли показват това?

# 101
Не, това са антитела, които показват че организмът ти разрушава сам жлезата- автоимунен процес. Автоимунните напоследък доста се свързват с пропускливите черва, които са увредени от белтъчни съединения като глутен и лактаза, които преминават през червата и навлизат в кръвта, "объркват"  организма и провокират автоимунни процеси- при един избива в едно, при друг друго.

# 102
  • София - Бургас
HAPPY Hug

Значи ли това, че и млечни не трябва да се консумират, освен гултена? Thinking

# 103
Ами поне прясно мляко е добре да се ограничи. Кисело лично на мен ми понася, добре узряло сирене също, но някои съветват да се ограничат и млечните...то и зърнените могат да се накисват и ферментират, по този начин големите белтъчни молекули претърпяват процеси, които ги правят по-малко вредни за нас...гоитрогенните храни, ако се обработят термично също не са вредни за жлезата...абе има доста инфо в интернет, ако се разровиш за храненето  Hug

# 104
  • София
за тези, които се интересуват от храненето при Хашимото ето една статия
https://georgigaydurkov.wordpress.com/2015/04/02/%D0%BA%D0%BE%D0 … B8-%D1%81-%D1%89/
в другата тема за алтелнат. лечение на Хашимото имаше доволни от режима на д-р Гайдурков Peace

Общи условия

Активация на акаунт