Искам да кърмя,а вероятно ще трябва да спра!

• 7 566
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • София
От кърменето няма как да ожаднява, защото кърмата утолява жаждата. Много майки не дават вода, защото кърмата реално е в огромната си част вода  Peace Дават след захранването с твърди храни или в големи жеги, когато има температура или повръща/има разстройство.
Можеш да даваш вода след като се е наяло, за да не му пълни стомаха и да намалява сукането.
Моето до към 6-ия месец не пиеше, защото повръщаше от биберони и сме си карали смао на кърма. Сега пие покрай захранването, но понякога пак отказва.Някои бебета не пият вода дори до година и половина, не защото майките им не им предлагат, а те не искат.
Пробното кърмене не е показателно, защото бебетата сучат различно количество на всяко кърмене. Както аз сега мога да закуся 1 ябълка, защото много не ми се яде, но след 2 часа да мушна 4 филии хляб  Laughing А и ако е в лекарски кабинет, обикновено хапват малко, защото е различна обстановката, разсейват се или са стресирани. 
Според мен няма проблем, че е качил 400гр., ако се чувства видимо добре. Ако си изглежда като хубаво здраво бебе, жизнен е, напишква си памперсите няма за какво да се тормозиш  Hug
А и бебетата все пак са си малки човечета-като е гладно ще разбереш  Peace Няма да те остави неразбрала, ще си реве, ще се опъва. Минава време до момента, когато лежат уморени и отпаднали от глад и отслабват.Първо има много, много рев.
Успокой се и си повярвай и всичко ще е наред.
Ще видиш, че има много моменти, когато нещата изглеждат сякаш има нещо не наред. Кърмачески стачки, скокове в разтежа, зъби... преодоляват се с повечко кърмене, спокойствие и увереност.

# 16
  • Севлиево
Пак не е добре детенцето ми Sad Пак имаше тормоз за вземане на кръв, успяха на четвъртия път! Оказа се че билирубина е спаднал още малко като е стигнал 31 но резултатите от чернодробните изследвания не са добре, много над норма са. Ще ни пращат в София, все още не знам в коя болница и при кой лекар.
Ако не са тези резултати, по нищо не личи че има проблем. Пак е наддал малко - 450 грама, но все пак ги е наддал, пораснал е с 4 см и вече е 62, гука, смее се, вече се обръща и не мога да го оставям без надзор! Съвсем нормално бебе за възрастта си! А сега това...

# 17
dunda_n1, много съжалявам... Надявам се да попаднете на добър специалист, който да помогне проблемът да се разреши...

Общи условия

Активация на акаунт