Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) )

• 51 393
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Моля, разтълкувай какво означава "главен аспект", как го избираш сред всички и в какво ме направлява?
Подходящ период ли е за смяна на работа? Любов и късмет задават ли се?

главните или водещи аспекти са тези, които включват по-мощните планети (Сатурн, Плутон, Уран, Нептун)
със сигурност в момента се вълнуваш от нова връзка, нови приятели, нова работа и това е почти на кармично ниво, но е доста изнервящ период,  защото аспектът е квадратура

догодина виждам един много помагащ аспект от страна на Сатурн от началото на Февруари, тогава наистина може да имаш много повече късмет  Peace

# 136
  • SF
Мерси, Bradley Cooper! До февруари не мога да чакам за нова работа. Положението в тази не се издържа. При големи селяни съм се набутала и трябва много бързо да ги заменя с нещо по-подходящо, където ще се чувствам удовлетворена, ако не напълно щастлива и окрилена за работа.
Може би ще се наложи да чакам по независещи от мене причини - ако не намеря нищо подходящо, но доброволно заради планените... не, не мога да си го причиня. Ти позна - периодът ми е доста изнервящ. Готова съм да напусна, без да съм намерила нищо, но единственото, което ме задържа е, че не искам да имам прекъсване на трудовия стаж заради едни грозни хора. Само те са причината да искам да се разкарам толкова нетърпеливо и да ви призная, вироглаво дори.
За мен не е характерно да се впускам, да се хвърлям напред и да рискувам. Не знам дали го издава подредбата на планетите в картата ми, но хич не съм хазартен тип. Тото играя,  не печеля нищо, разбира се, но и това не ме определя като хазартна личност.
Юпитер и Марс не са ли също много силни планети? Особено Марс много често се гледа от напреднали в астрологията и се тълкува местоположението му.

# 137
  • в 1001-та нощ
Аз реших да чукна какви затъмнения предстоят и какво да видя - първото на 9 март се пада да ми се случи на Асцендента  Shocked Shocked Shocked ОМГ  какво означава това - в шок съм отивам да ровя #Crazy

Другите тепърва ще ги гледам  Crossing Arms

Esmee, видях, че пишеш за работата и реших да ти чукна картата, но ми излезе за датата на затъмнението - нали за него бях гледала преди това - пада ти се на СЛВ в 5 дом  Peace

Тъкмо повод и ти да се поровиш какво означава това  Hug

Точно сега - ти е активен 10 дом - кариерния- там са и Слънцето на трон, Меркурий, Юпитер, Венера - цялата ти енергия е там и чака изстрел  Peace

Прогресивната ос на взаимоотношенията навлиза в нови знаци  още повече си мисля, че по отношение на партньорството ще има промени. Препратка към затъмнението в 5 дом Simple Smile

# 138
  • в 1001-та нощ
Така, проверих за четирите затъмнения през 2016г, шокът нарастна, но да споделя, ако на някой му е интересно да провери за себе си Simple Smile

За сега само гледам какво засягат в радиска, после ще гледам какви прогресии откючват, ако отключват Simple Smile

При мен засягат 1/7 дом

1.) Слънчево затъмнение 9.032016г, при мен е на 2 градуса след Асценента, броя го на Асцендента  Peace

2.) Лунно затъмнение - 23.03.2016г, при мен се пада на Вертекс в 7 дом,   заедно с транзитни СЛВ и Юпитер

3.) Слънчево затъмнение - 1.09.2016г.

4.) Лунно затъмнение - 23.09.2016г., при мен пак ляга на Вертекс

Ами хайде да гледаме сега отключва ли прогресии. Не ми е удобно в астрото да гледам асекти, ама какво да се прави  Cry

# 139
Мерси, Bradley Cooper! До февруари не мога да чакам за нова работа. Положението в тази не се издържа. При големи селяни съм се набутала и трябва много бързо да ги заменя с нещо по-подходящо, където ще се чувствам удовлетворена, ако не напълно щастлива и окрилена за работа.
Може би ще се наложи да чакам по независещи от мене причини - ако не намеря нищо подходящо, но доброволно заради планените... не, не мога да си го причиня. Ти позна - периодът ми е доста изнервящ. Готова съм да напусна, без да съм намерила нищо, но единственото, което ме задържа е, че не искам да имам прекъсване на трудовия стаж заради едни грозни хора. Само те са причината да искам да се разкарам толкова нетърпеливо и да ви призная, вироглаво дори.
За мен не е характерно да се впускам, да се хвърлям напред и да рискувам. Не знам дали го издава подредбата на планетите в картата ми, но хич не съм хазартен тип. Тото играя,  не печеля нищо, разбира се, но и това не ме определя като хазартна личност.
Юпитер и Марс не са ли също много силни планети? Особено Марс много често се гледа от напреднали в астрологията и се тълкува местоположението му.

всички аспекти са важни, но на по-бързите планети (Меркурий, Венера, Марс, както и на слънцето и луната) влиянието е по-слабо и бързо отминава. При Сатурн, Плутон, Уран, Нептун нещата се случват бавно и кардинално и измъкване няма (и за добро и лошо)
например труден аспект (квадратура или опозиция) причинен от Марс може да причини счупване на пръст, навяхване на ръка, нещо, което ще мине бързо или няма да пречи толкова на ежедневието, труден аспект на Сатурн или Плутон може да те остави на легло с травма месеци наред или да остави недъг, с който да трябва да живееш
позитивен аспект (тригон или секстил) на Венера може да ти донесе хубав подарък, малък бонус в работата, ако същият аспект е от Сатурн или Плутон вероятно ще получиш повишение в работата и по-добра заплата или солидно наследство...

# 140
  • Sofia
Брадли Купър, хубаво обясняваш, браво!

Аленка, мерси за тълкуванието на радикалния ми Вертекс! И особено за това откъде си стигнала до тези изводи!

П.П. Не понасям да бъда издържана от когото и да било!!! Дано не ми се налага отново, страшно ми идва потискащо и неприятно!!! Досега само два пъти съм се чувствала зависима финансово - като студентка редовно обучение /1996-2001/ и по време на майчинството ми /2004-2006/. Обожавам да работя и да печеля пари!!! Да съм независима!!! Ох, какви са тези уроци...

# 141
  • Sofia
Моят Вертекс ми е в съвпад /единият на 26, другият - на 28 градуса/ с Юпитер, в Близнаци, в 8 дом. Сега ще видя някаква информация за тази точка в хороскопа, Вертекс - значение и позиция по дом и знак, аспекти с други точки и планети. Vertex видях как изглежда символно върху самата натална карта. Като снежинка.

...
Моля някого за интерпретация на моя Вертекс, Близнаци, 8 дом, като предварително благодаря на отзовалите се!   bouquet  bouquet  bouquet

Ще имаш съдбовна връзка с мъж, които ще те обезпечава материално  Peace Това, че си зависима ще те напряга  Peace

Извод от: Вертекс в съвпад с У2, опозиция във 2 дом с У5  Peace

Благодаря ти!!!   bouquet

Видях те по бански и аз. Аленка, не те лъжа, изглеждаш ВЕЛИКОЛЕПНО!!! Бюстът ти се вижда, че е красив, голям и добре оформен. Ти си знаеш най-добре, но на твое място така бих харесвала и обичала тялото си, че и през ум не би ми минавало да коригирам каквото и да било по него! Наистина.

# 142
  • в 1001-та нощ
Благодаря, Вихрогонче  Hug С юпитер в 1 дом и управител на асцендента, както и с  Луна в 6 дом  съм много предразположена към напълняване и бях пълна, като дете, затова - от много години спортувам всеки ден и внимавам с храненето - става ти начин на живот  Blush

За финансовата зависимост - и аз съм така - не са ме издържали, дори от малка работя - от 7 клас - именно - да не завися; обаче по един или друг начин си свързан с някого и си зависим под една или друга форма  Thinking При мен У2 (Венера) е в 2 пъти изгнание по дом и знак в 8 дом, в Скорпион, че и в съвпад със СЛВ  така, че няма мърдане  трябва да се науча  Blush

Никой май не е разгледал местата на лунациите и затъмненията в картата си. Сега, за да натрупам изводи - трябва да ги видя за всяка година назад къде са били и какво е било засегнато при мен Simple Smile

Снощи набързо погледнах в книгата на Ръшман, че Сл. затъмнение се разглежда, като новолуние. Сега ще видя и за Лунното Simple Smile

А предстои Пулнолуние във Водолей на 31 юли от 13:43  Blush Blush Blush Я да видим сега дали няма да ми се падне на прогресивните Слънце и Луна  Mr. Green

P.P съвсем точно там ще ми кацне  Crazy Crazy Crazy

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 08:31 от a.l.e.n.a

# 143
Такааа  Laughing  и аз да задам "начинаещ" въпрос  Blush
Значи "натален" и "радикален" е едно и също, а каква е разликата между "транзити" и "прогресии"? 

ПП: Аленка, тялото ти е супер!  Heart Eyes  Нямаш нужда от никакви корекции Hug Peace

# 144
  • в 1001-та нощ
Ох, Боже, пълнолунието на градусите на Прогресивните Слънце и Луна във Водолей - в Радикса в 12 дом и прогресивен 10 дом  Thinking Thinking Thinking

неЖност, това беше едно от първите ми питания тук и ми беше трудно да го смеля  Hug Да не се почувстваш тъпо, ако не ти светва веднага  Peace

Транзитите са движенията на небесните тела - в реално време - къде е Венера сега, къде транзитира  Peace

А прогресиите са прогностичен метод, който ползва движението на планетите след раждането в съотношение ден-година. (има и други, аз гледам това).

Примерно, аз съм на 39 години, за да видя прогресиите за тази година - отварям карта за 39-я ден от моето раждане, това е 31 януари 1976г  Peace Точността до ден за прогресията се гледа по часовете от раждането ....

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 09:51 от a.l.e.n.a

# 145
Aленка, благодаря!   bouquet 
Знаех аз нещичко за транзитите, ама пусто тия прогресии не ги разбирам Blush

И отново въпрос - тъй като Венера е ретроградна до 06.09 дали ще окаже влияние върху операции, хирургични намеси, ин витро процедури и други такива събития?  Rolling Eyes
Запомних, че през този период пари назаем не се дават, но пък примерно е добре леки козметични процедури да се правят, но за по-сериозни операции не ставаше дума в статията и ме гложди отвътре Crazy

# 146
  • SF
Bradley Cooper, Алена, благодаря!!!
Bradley Cooper, много полезни примери за начинаещите. Сега вече ми е ясна причината планетите да са разделени на силни и не толкова силни, поставено в кавички, разбира се.

Цитат
Примерно, аз съм на 39 години, за да видя прогресиите за тази година - отварям карта за 391 ден от моето раждане, това е 31 януари 1976г  Peace Точността до ден за прогресията се гледа по часовете от раждането ....

Ако си на 85 години, за кой ден от раждането ти ще отвориш картата?

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 09:26 от Esmee

# 147
  • в 1001-та нощ
На 85-я ден от раждането, но за да се види за конкретен ден от 85-тата година - се гледа почасово на този ден  Peace

неЖност, мисля, че не е хубаво да се започват в този период, но ако са започнали порано няма проблеми  Peace

# 148
  • SF
Очаквах този отговор, но го зададох като проверка. Само едно уточнение - 391-ия ден за 39 години и 85-ия за 85 години? Защо не 851-ия?
Значи ли това, че какъвто е бил 391-ия ден в живота ти като предразположености, такава е и годината ти сега?
Можеш ли математически да го обясниш?
Ако съм написала и попитала глупости, да знаеш, че ще си изтрия поста, за да не ставава за резил:  hahaha  newsm78

# 149
  • в 1001-та нощ
Не са глупости  Hug Има една единичка в повече има Simple Smile (коригирах поста - да не се обърка и някой друг  Peace ) Както съм писала съотнасянето е ден-година  Peace

Общи условия

Активация на акаунт