Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) )

• 51 398
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Ли13, там където ти излизат фертилните дни се появява знака за мъж или жена.

според мен Йонас работи, когато се случи да е около овулацията. при мен все така се върти.

# 121
  • Sofia
Моят Вертекс ми е в съвпад /единият на 26, другият - на 28 градуса/ с Юпитер, в Близнаци, в 8 дом. Сега ще видя някаква информация за тази точка в хороскопа, Вертекс - значение и позиция по дом и знак, аспекти с други точки и планети. Vertex видях как изглежда символно върху самата натална карта. Като снежинка.

Вертекс
Порталът на Съдбата

Често Вертекс го наричат „Порталът на Съдбата”. Според речниците Vertex означава връх, най-високата точка, анатомично върхът на черепа на главата, а астрономите използват термна като Зенит.
В хороскопа Вертекса се изчислява като пресечна точка на еклиптиката (пътя на Слънцето) и на главния меридиан, т.е. равнината, която разделя небесната сфера на предна и задна част.
В астрологията Вертекс представлява двуполюсна ос – Вертекс и Антивертекс (като двете точки винаги са в опозиция една от друга). Например ако имаме Вертекс на 15 градуса в Дева, то антивертекса ще се намира на 15 градуса в Риби. Най-често Вертекс може да бъде намерен в 5-ти, 6-ти, 7-ми или 8-ми дом от астрологичната карта.
Логически погледнато щом вертекса най-често се разполага между 5-ти и 8-ми дом, то той би трябвало да има връзка с важните моменти и срещите ви с другите. Дали това наистина е така?
Като астрологична дефиниця или опит за правило: Ветекс е чувствителна точка в картата, която при превратни, необичайни моменти се усеща кто щастив шанс или „Портал на събдата”.
Най-често (в зависимост от много други нюанси – аспекти, планети и т.н. в картата) Вертекс се усеща като принудително, но сякаш щастлива среща със съдбата, но която просто няма как да избегнете дори и да искате. Според астролози като Bill Meridian и Charles A. Jayne Вертекс е съдбовната точка, която отразява неща, който са далеч от нашия контрол.
Порталът на Съдбата (Вертекс) може да бъде:
- Човек (и неговото въздействие) в синастрия.
Много силно би се проявило ако неговите Луна, Слънце, Венера, Марс или Асцедент са в съвпад с наталния Вертекс или Антивертекс.
За съвпад на планета с Вертекс/Антивертекс трябва да се отчита, че колкото по-бавна е планетата толкова по-малък е орбисът, който трябва да се „отпусне”.
- Време, период.
Когато се отключва дадено събитие, срещате човек.. , когато през наталния Вертекс/Антивертекс преминава планета.
Внимавайте какво си пожелавате...
Но прекаленото идеализиране на Вертекс (или хората и събитията, които той довежда в живота ни) е грешка. Според австралийската астроложка Judy Crichton Weeks Вертекс/Антивертекс е точката на връзките и на сбъднатите желания. Когато е намесен Вертекса, бихме могли да получим това, което сме си пожелали, но сякаш го получаваме по един превратен начин.
Често, когато е намесен Вертекса хората усещат, че наистина са си „пожелали” това, което точката донася. Тази предопределена среща ви изпълва с чувството, че имате нужда да „повикате” някого или нещо, но това важи само до „изпълнението”. По-късно, когато всичко, което сте си пожелали е вече факт „порталът на съдбата” може и да не изглежда чак толкова щастлив колкото ви се е струвало първоначално. Демек: „наистина ли ми трябваха тези пари?”
Както по-горе вече беше казано Вертексът е чувствителна точка в картата, която при необичайни обстоятелства се усеща като повратен момент или портал на съдбата. Най-често, когато хората открият Вертекса за първи път имат прекалено големи очаквания за него. Мислят си, е тази точка ще бъде една малка фея, която ще оправи всичко на мига. Мнозина от нас сякаш са склонни да смятат, че всяка дреболия свързана с картата ни или със самите нас е „необичайни и изключителна”, но това съвсем не е така.
Какво разбираме или да разбираме под „необичайни и иключителни” обстоятелства. Как да раберем кога вертекса и неговата опозиционна точка се включват? Това е трудна работа, въпрос на карта, човек, осъзнатост. Често има моменти, когато Вертексът не върши нищо особено. Всяка година Слънцето или Венера, а Луната всеки месец, преминава през точката на Вертекс/Антивертекс, но това не означава, че винаги се случва нещо. Точно тук е момента да се улови „необичайният и изключителен” момент, кога ще оствори порталът на събдата и вие ще срещнете вашия любим човек или 6-ца от тотото.
И един опит за пример (история от автора – бг.ком.):
Срещнах две от най-силните (и разбира се оставящи рани) любови в живота си. Това стана точно, когато транзитното ми Слънце преминаваше през наталния Вертекс. Разбира се, в моята и техните карти се разигравах много други игрички в картите ни (в единия случай, нейният транзитен северен възел беше в точен съвпад с наталния й северен възел). Проблемът е в това, че в останалите 90 тина пъти, когато слънцето е минавало през наталните ми Вертекс или Антивертекс, съвсем не се е случвало да срещна някоя от големите любови в живота си..."

Моля някого за интерпретация на моя Вертекс, Близнаци, 8 дом, като предварително благодаря на отзовалите се!   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: вт, 28 юли 2015, 15:42 от vihrogonche

# 122
  • София
Не знам как се тълкува вихрогонче, моя е в дева в 7дом. Но погледнах транзиъите и видях че в момента ретроградна венера е върху него с юпитер и сатутн ми квадратира, това може би обяснява защо ми е толкова минорно тези дни (откакто венера стана ретроградна едни мрачни мисли ме тресат)

# 123
  • София
Никога не съм харесвала по-възрастни, за мен са "дърти" даже и тези на моите години Simple Smile у7 ми е Сатурн и чисто първосигнално би трябвало да ме кефят по-възрастни, но той е в съвпад с Юпитер и предполагам от там иде Simple Smile
всички, които познавам с козирог на върха на 7ми дом харесват по-млади ☺
Аааа, явно съм по изключение! Харесвам пък по-възрастни от мен... Вероятно заради Сатурн в 7 дом  Grinning Heart Eyes Mr. Green
П.С. Опс, моя връх пък е Стрелец! Заблудих се...

# 124
  • в 1001-та нощ
Чакайте да Ви издразня малко и да се изфукам с шепа пясък  Mr. Green

Скрит текст:

Това с осиновяването е много интересно  Rolling Eyes неочаквах че се показва в картата  Embarassed за мен осиновеното дете пак си ти е дете, както и доведеното, но то това в извесетен смисъл е като осиновяването Rolling Eyes аз съм попадала на места където козирог го водят средно нефертилен  Rolling Eyes
На мен астролог ми е казвал че една от мисиите в живота ми е да бъда майка, да се грижа, явно заради луната в шести дом в рак  Rolling Eyes е как може да ми е това мисията при такава забрана за деца  newsm78

Осиновяването се свързва с Риби/Нептун и Водолей/Уран.

Например Анджелина Джоли - Нептун в 5-ти дом, Слънце и Меркурий в 11-ти.

ММ винаги е искал да имаме 3 наши деца и едно осиновено. Едва ли ще изпълним плана, но действително К11 е във Водолей  Peace

Esmee  Hug радвам се, че те амбицирам Simple Smile Като съкращения:

1. К1 - куспидата на 1 дом
2. У1  управителя на 1 дом
3. тр. - транзитен
4. пр. или прогр.  прогресивен
5. нат.  натален
6. рад.  радикален

Нещо друго за сега не се сещам, но ти като понавлезеш - ще ги разбираш ясно - то ще се подразбира или при конкретен пост питай смело Simple Smile

Скрит текст:
Здравейте  newsm53  присъединявам се към темата директно.

Любопитствам в света на астрологията от около десетина години, не бих казала, че съм напреднала...но имам наблюдения и мноого я обичам!

Към този момент чакам с нетърпение Сатурн да се обърне, и постепенно да остави намира стелиума  ми в Лъв, където е Луната на 28 градуса. А също така и се радвам на прогресивна Луна в сходящ тригон към н.Слънце.
А вие очаквате ли някой транзит или прогресия с желание?

Добре дошла Simple Smile

С огромно нетърпение очаквам:

1. Прогресивното новолуние във Водолей на 11.11.2015г, което прави аспект към опозицията Юпитер - Плутон - в оста на взаимоотношенията  секстил с Юпитер и тригон с Плутон.

2. Новолунието (транзитно) на 11.11.2015г. в Скорпион, което ще бъде в съвпад с моята натална Венера и натален СЛВ.

1 и 2 са едно събитие в прогресивен и транзитен план с ефекти в радикса Simple Smile

3. Навлизането на прогресивни MC и IC в нови  знаци - Водолей и Лъв - имам нужда от тази промяна - ще бъде догодина лятото

Тези са най-близките, мисля  bowuu

# 125
  • в 1001-та нощ
Моят Вертекс ми е в съвпад /единият на 26, другият - на 28 градуса/ с Юпитер, в Близнаци, в 8 дом. Сега ще видя някаква информация за тази точка в хороскопа, Вертекс - значение и позиция по дом и знак, аспекти с други точки и планети. Vertex видях как изглежда символно върху самата натална карта. Като снежинка.

...
Моля някого за интерпретация на моя Вертекс, Близнаци, 8 дом, като предварително благодаря на отзовалите се!   bouquet  bouquet  bouquet

Ще имаш съдбовна връзка с мъж, които ще те обезпечава материално  Peace Това, че си зависима ще те напряга  Peace

Извод от: Вертекс в съвпад с У2, опозиция във 2 дом с У5  Peace

# 126
  • София
a.l.e.n.a много ми е интересно какво ще си коригираш и за какво ти е с това чудесно тяло и бюст! (аз не съм за неоправданите корекции все пак си е операция)
    Ще пусна отново моята карта (бях си пуснала датата) - много ми е интересно какво ще кажете за деца по картата. А и от 5-6 години направо не съм същия човек.Много ми е трудно и не мога да се позная в реакции и поведение  не бях такъв човек, пък и доста неща ми се струпаха, та дължи ли се това на нещо в картата според вас и ще има ли край скоро?  Mr. Green  Praynig

http://prikachi.com/images.php?images/83/8266083X.jpg

Последна редакция: вт, 28 юли 2015, 21:44 от katri

# 127
  • в 1001-та нощ
Аз мисля, че гледах твоята карта през деня, а вечерта бях забравила  Thinking Не съм сейвнала данните, а не ги виждам по-горе Simple Smile

По другия въпрос -
Скрит текст:
много неща не си харесвам, но каквото е по рождение  съм го приела с времето .... Например носа или леките бричлета, които сигурно само аз си виждам, но ме побъркват - приела съм ги - ген, структура .... Само, че искам гърдите ми да са като преди. Поглеждам се и виждам друг човек Sad Не съжалявам, че съм кърмила и двете си деца - ни най-малко, обаче резултатът ми поразява усещането за женственост Sad За мен женствеността е много важна. Няма да си оперирам носа, нито пък ще си правя липосукция или нещо друго, но гърдите могат да бъдат, като преди  или поне горе-долу.

Трябва да кажа, че никога не съм била с голям бюст и никога не съм харесвала големи гърди, никога не съм одобрявала корекциите, дори съм се 'присмивала" .... Обаче Плутон ме активира и покрай другите операции се навих вътрешно Simple Smile

# 128
  • София
   Ти си знаеш, ма нямаш нужда  Simple Smile
Качих го в прикачи, защото не успях да го кача като изображение не знам какво не правя, но нищо не излиза с иконката за картинки  newsm78

# 129
Аленка, изглеждаш страхотно! По бански си още по-хубава. 😚😋

# 130
  • София
Алена, каква е разликата между натален и радикален?

# 131
  • в 1001-та нощ
Алена, каква е разликата между натален и радикален?

Едно и също Simple Smile Поне аз така съм разбрала и в такъв смисъл ги ползвам Simple Smile

Miss Angel  Embarassed мерси   bouquet

Малко повече съм влюбена сега и сигурно ми личи  Blush Blush Blush

# 132
А, съвсем съм начинаеща даже Simple Smile Т.е. за няколко месеца би могла "да ме настигнеш' Simple Smile От няколко месеца се уча само в темата. Нямам книги - следя постовете, ровичкам, ровя се в карти на познати, чиито истории познавам Simple Smile

Да, бе, да!!! Ти за мене си корифей в тази област.  bowuu
Фактът, че нещата, които пишеш и съкращенията, които ползваш не ги разбирам... Доста бързо си напреднала. Държиш се като опитен астролог. Поне на мен ми звучиш доста научно. Ако само от няколко месеца го правиш, ще ме амбицираш, да знаеш. Simple Smile

Това е моята карта. Можете да ми кажете, ако има нещо впечатляващо в нея. Аз виждам само домовете, зодиакалните знаци и планетите, плюс някакви чертички, които ги свързват и доколкото разбирам, това са аспектите.
Сега да ви питам. Долу в таблиците има една правоъгълна таблица в дясно над най-долната. Какво означава написаното в нея и ако искате, извадете на първа страница табличка със съкращенията.
Аз мога да я изработя, но някой да ми даде списък с абревиатурите и значението им. Може на английски и на български да я направя, но не и без вашия превод.
Освен това много искам да си сменя работата в най-скоро време. Заради ретроградната Венера и Сатурн в моя зодиакален знак, дали е подходящ момент да натискам в тази посока?

не мога много да чета карти, но тука има хора, които го правят, така че ще ти кажат повече
в рождената ти карта веднага ми направи впечатление опозицията на Сатурн и Слънце

иначе мисля, че в момента главният аспект, който те направлява е квадратурата на Плутон с планетите ти във Везни, в момента ще направи точна квадратура с Венера...
друга важна планета, която прави аспекти с планетите ти е Уран - в момента е в опозиция на рождения ти Юпитер, след това ще мине срещу Меркурий

# 133
  • SF
Моля, разтълкувай какво означава "главен аспект", как го избираш сред всички и в какво ме направлява?
Подходящ период ли е за смяна на работа? Любов и късмет задават ли се?

# 134
  • София
   Уф, извинете, но за първи път успях да кача изображение нещо не ми го приемаше и затова по - горе излизаше само линк  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт