Канене на гости у дома

• 25 835
  • 157
  •   1
Отговори
# 105
Преди е нямало толкова забавления извън дома.Хората са разпускали по гости.Но и всичко беше друго.
Сега срещу заплащане може да се забавляваш сам.Във всяко отношение.

# 106
  • София
И аз обичах гости като дете, и сега нямам против, но да не се прекалява.
Имам обратния случай - на една колежка 2 пъти казвам да обмислят кога им е удобно да дойдат у нас. Нe й било удобно, да не ме ангажирала. Ами аз няма да те каня, ако го чувствам като тежест.
Най обичам "поканата": Трябва да ни дойдете на гости. На което отговарям: Когато ни поканите - ще дойдем.
И по соцвреме не мисля, че беше прието да се изтърсиш непоканен на гости. Друг е въпросът, че хората се канеха много повече.
Според мен повече въртяхме очи на факта, че дори децата, след като се отделят, ходят при родителите си само с покана.

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 11:47 от Cuckoo

# 107
Имам обратния случай - на една колежка 2 пъти казвам да обмислят кога им е удобно да дойдат у нас. Ни й било удобно, да не ме ангажирала. Ами аз няма да те каня, ако го чувствам като тежест.

Ама тя, според мен, най-тактично те е отрязала. Simple Smile Не се обиждай, не искам да звуча грубо, но най-вероятно не иска да идва у вас по някаква причина. Rolling Eyes

Казвам го, защото и на мен ми се е случвало някакви неприятни за мен хора да ме канят на гости и обикновено отговарям нещо подобно на това, което ти е казала колежката. Сега, не върви на хората да им кажа директно в очите, че ще ми е неприятно да им ходя по къщЯта. Laughing

# 108
  • София
Цитат на: Гърне без похлупак link=topic=860847.msg31324160#msg31324160
Ама тя, според мен, най-тактично те е отрязала. Simple Smile Не се обиждай, не искам да звуча грубо, но най-вероятно не иска да идва у вас по някаква причина. Rolling Eyes
Казвам го, защото и на мен ми се е случвало някакви неприятни за мен хора да ме канят на гости и обикновено отговарям нещо подобно на това, което ти е казала колежката. Сега, не върви на хората да им кажа директно в очите, че ще ми е неприятно да им ходя по къщЯта. Laughing
Не се обиждам, и аз съм го мислила, но с нея много си се имаме, мъжете ни също се харесват.
Тя  е доста притеснителна, а пък явно е от неканещите гости и смята, че много ще се преуморя.

Снощи ММ имаше РД с гости, този път е реши да ми показва колко добре се справя без мен и си направи/купи всичко. От салатата до тортата и после раздигане и пускане на миялната.
Разбира се, аз го похвалих пред хората, а това, че той сам си се похвали се подразбира  Wink
Има една мъъничка подробност - аз съм правила това 17-18 години, без всеки път да се тупам в гърдите...

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 11:51 от Cuckoo

# 109
И аз не приемам покани за гости, защото после трябва да връщам визитата, а не искам.
Може и това момиче по такива съображения да не иска.

# 110
Преди е нямало толкова забавления извън дома.Хората са разпускали по гости.
Така е, не се бях сетила. Но сега се сещам, че майка ми ми е казвала как места в заведенията са се намирали само ако имаш познати.

# 111
Да, така беше.
Дори в Пловдив нямаше толкова заведения и беше проблем да си намериш маса.

# 112
  • Бургас
Имам обратния случай - на една колежка 2 пъти казвам да обмислят кога им е удобно да дойдат у нас. Ни й било удобно, да не ме ангажирала. Ами аз няма да те каня, ако го чувствам като тежест.
Да, и аз много я мразя тази реплика. След като съм поканила някой значи ми е приятен и съм преценила, че е удобно.

И ние миналата седмица се изпокарахме с ММ. Той има много близък приятел, който живее със семейството си в София. Идва си всеки уикенд към Бургас. От един месец го каним на заведение, за да почерпим. Аз имах юбилей, мъжа ми също имаше рожден ден, купихме си апартамент - с една дума имаме доста поводи за черпене. Идва си момчето, каня ги да се видим на заведение, при което той ми заявява да съм запазила по-голяма маса, че щяла да идва и половината му рода. Миналия уикенд пак ги каня изрично. Говоря с жена му. Уж се уговорихме, а по-късно ми звъни приятеля на ММ да ми каже, че щели пак да се събират с неговата рода и да сме отишли и ние с ММ. Обяснявам му идеята на събирането и че искам да почерпя, при което той започва "Няма нужда да черпиш", "Има време". За мен това е пълно неуважение. Когато някой те кани на свой повод преценката дали има време и дали има или няма нужда я преценя канещия. Много се обидих, а ММ ми вдигна скандал, че съм правела фасони и че щели да спрат да ни се обаждат заради моите фасони. Приятелите на ММ обаче явно не са се притеснили, че ние ще спрем да им се обаждаме при положение, че от един месец отклоняват поканите ни и ни правят такива тъпи номера. А на всичкото отгоре вчера ходили на рожден ден на техен познат и то в друг град. Ама естествено аз излязох виновната.....

# 113
Джулка, и аз бих се обидила.
Какво ме интересува неговата рода? Crossing Arms

# 114
  • Бургас
Джулка, и аз бих се обидила.
Какво ме интересува неговата рода? Crossing Arms
Да, ама аз излязох виновна, че не играя по свирката на хората. А аз супер много се обидих. Накрая излезе, че съм се правила на ощипана и съм била дребнава. Обясних, че като толкова иска да се вижда с родата си, не съм го спряла, но да ми каже директно. Не да ми вика "Да, да, ще се видим" и накрая "Ама запази маса за сто човека, че съм поканил родата".

# 115
  • София
Ама навън всички плащат, пък в сегашното положение е блага работа - отиваш на гости, ядеш, пиеш, сервират и отсервират други и всичко е за сметка на домакините. Има такива хора - като чуят аванта, безплатно и черпене - не смогват да вземат завоя от бързане да са първи.
Остава въпроса, защо някой ще изпитва нужда да ги кани непрекъснато на гювеча, че и да се конфронтира с жена си? newsm78

# 116
Ами защото има такива мъже.
На тях им харесва, хич не ги вълнува финансовата страна, важното е да си пият вкъщи и после да си лягат. Twisted Evil

# 117
Всъщност има много лесен начин за отърваване от нежеланите гости-навлеци. Наистина е подозрително настояването на съпруга за толкова често гостуване на точно тази двойка. А какво ли ще стане ако домакинята "случайно" подхвърли на госта колко впечатлен е домакинът от гостенката и как само за нея говори вкъщи и я превъзнася?

# 118
  • София
Интересно ми е за какво си говорят, като се събират толкова често.

# 119
  • Бургас
Интересно ми е за какво си говорят, като се събират толкова често.
Дори и да има за какво да си говорите ми се струва неуважително мъжа да кани постоянно гости, като в 90% от случаите жената е тази, която вдига и слага масата и чисти преди и след гостите.

Общи условия

Активация на акаунт