Канене на гости у дома

• 25 851
  • 157
  •   1
Отговори
# 45
И аз мисля, че проблемът не е в гостите, а в отношението на съпруга.
У нас е хан, постоянно има гости - за през деня край басейна, за вечеря или с преспиване, не ми пречи нито подготовката, нито чистенето после, нито прането на чаршафите.
Събираме се от 5-6 човека до над 15 души и си разпределяме задълженията, когато е наистина голям купон, събираме пари и пазаруваме заедно.

# 46
Здравейте, рядко пиша тук, само чета. Сега се скарахме с моя мъж, защото за втора поредна вечер кани гости у нас, без да ме пита и аз се възпротивих. Той се ядоса, каква съм била, не искал да живее моя живот, затворен. Аз му казах,че не ми се седи пак цяла вечер на маса, искам да си седна пред телевизора и да си вдигна краката. Ядоса се и излиза. Въпросът е там, че той непрекъснато иска да кани гости в нас и то най-често конкретно една двойка. Идват почти всяка седмица, да допълня - никога не са ни канили в тях. Идват и даже 1 бонбон за детето не носят. Ние, аз по -често принасям - отнасям, салати, мезета, вечери. Идват късно и се стои до късно. Никакво съобразяване.Вчера пак няха в нас  и на фона на това, днес пак поканил гости. Аз се възпротивих и той сега излиза. Въпросите ми - в мен ли е проблема ?При вас  как е? За мен е нормално не само ние да приемаме гости, а и да ни канят. Кажете как бихте реагирали в такава ситуация? Сега съжелявам,че се скарахе за глупост.

Не сте се скарли за глупост. Глупост е, че той не комуникира с теб, не решавате заедно кой/кога/как ще идва.

А ако носеха бонбони щеше ли да не се оплакваш, а?  Laughing

# 47
На мен ми се струва, че въпросът е в това гостуващото семейство.

# 48
И в гостуващото семейство, и в съпруга, който го раздава много ларж и бохем на гърба на жена си, е въпросът. Peace

# 49

Да, само че е по-добре да търсиш вината в себе си и да намираш начин да промениш своите действия. Иначе е хубаво да има покрай теб съобразителни хора, ама по-добре да действаш вместо да седиш и чакаш.

Значи авторката тук се оплаква, ама после им сервива салати малати, пиене и т.н. Е как да стане?

# 50
Предполагам, че са приятели на мъжа отдавна и авторката не може да се впише в компанията.

# 51
Възможно е. Доста показателно, че мъжа избира старите си дружки, вместо жената до себе си.

# 52
Предполагам, че са приятели на мъжа отдавна и авторката не може да се впише в компанията.
Най-вероятно е така. Но и аз да го играя обслужващ персонал два-три пъти седмично, няма да се впиша в компанията. Даже направо ще се отпиша. А със съпружието бих провела много сериозен разговор по темата.

# 53

За връщането на поканите - малко ми е странно, че има хора, които не връщат покани. А има такива. Не ме обижда, не ми пречи (честно казано предпочитам да приемам гости, отколкото да каня), просто ми е странно как не им е неудобно. Аз никога не бих отишла втори път на гости някъде, ако не съм върнала поканата.  newsm78
Ами не им е неудобно, идват си в нас едни самопоканили се и така. Аз даже не знам къде живеят. Последния път натъртих при разговор относно апартамента им, че аз всъщност не знам къде сеживеят те. Нямаше ефект.

# 54
Не обичам да има чужди хора вкъщи.ММ също.Като искаме да се видим с някой,отиваме на ресторант/кафе.На гости каним само близки съседи,или семейството на сестра ми,понякога,закусваме заедно. Grinning

# 55
И на мен....
Гостуват всяка седмица, мъжът вече иска да е и по-често от веднъж седмично, авторката май не ги харесва, няма какво да си говори с тях, странна е цялата работа.
Някой назад го спомена, ама и аз да си кажа (знам, подозрителна съм    Laughing  ):да не би мъжът да си пада по женската персона?Че иска толкова често да му е пред очите?

Защо така си мисля?Ами, явно не са семейни приятели, щом авторката няма  допирни точки с тях, а само мъжа й.А той явно доста държи да се виждат всяка седмица.И не с различни приятели/компании, а точно с тази двойка.

# 56
Не съм по каненето на гости, много ми е натоварващо.
Изключвам когато моя приятелка намине през нас да си полафим или мъжът ми си доведе приятел за по бира.
Но да ми дойде цяло семейство и да трябва да ги обгрижвам, да принасям, отнасям, пък готвене и мезета - мерси!
Мъжът ми знае, че не съм на "ти" с гостите и се съобразява. Излизаме да се виждаме с приятели навън.

Това напълно отразява и моето мнение. Освен това и не обичам да ходя на гости. Затова са измислени заведенията

# 57
Уфф, и ние имаме един комшия, почти всяка седмица е у нас. А веднъж в месеца- идва заедно с жена си.  У тях не се ползва скара, е опушвала всичко ( а и те са в къща и имат двор) и идват на скара у дома. Риба- също не се готви у тях. У нас се готви, естествено. А ние сме ходили у тях един единствен път преди 7 години и то на празненство, на което се чудя как ни поканиха.  Като си направя устата айде- следващия път у вас""- се измъкват.  Абе, дзифтари ( тоя термин го чух за пръв път по повод техните персони)
Забелязах, че когато ние имаме повод- напр. имен ден- не идват на деня, а на следващия или по- следващия... И не носят подарък- нали не е точно именния ден. И това- всеки път.
Ама- вече не се престаравам толкова в софри и приготовления. Вече ми писна и като дойдат- почти не слагам мезе на масата. Свърши се с гостоприемството. Хубавото е, че и двамата не носят на пиене и като се натряскат- си отиват. Пък- домашно вино и ракия имаме в доволно количество и не ми свиди алкохола. Ама да ги хрантутя- свърши се тая.  Друг начин да се справя с тях- не открих. Ако имате идеи- давайте!

# 58
Пък- домашно вино и ракия имаме в доволно количество и не ми свиди алкохола. Ама да ги хрантутя- свърши се тая.  Друг начин да се справя с тях- не открих. Ако имате идеи- давайте!

Да, имам. Да започне да ти се свиди алкохола и да нямаш бол количества, с които да ги черпиш. Подозирам, че затова са честите визити  Mr. Green

# 59
Всичко зависи от настроението ми  Peace

Когато съм отпочинала и в добро разположение на духа, обичам да поканя приятели на наистина хубава вечеря. Но тъй като живея доста динамично, не бих отделяла често време за сметка на почивка, ако това е цената и в тези ситуации предпочитам да се видим някъде навън - ресторанти, барове - пълно е.

Случва се да пием бира/вино вкъщи, но това е за около час и не включва друго освен някакви ядки или сухи меса и сирена.

Ако обаче партньора ми си позволява постоянно да кани гости, знаейки че имам сериозен проблем с това, ще проведем сериозен разговор - има достатъчно заведения  Wink

Общи условия

Активация на акаунт