Канене на гости у дома

• 25 832
  • 157
  •   1
Отговори
# 30
Не съм гостоприемна, не обичам гости, не каня гости, виждаме се по заведения. На твое място няма да вдигам никакви скандали, ще бъда много любезна - и с гостите, и с мъжа си, но няма да си мръдна пръста за каквото и да било, свързано с гостите.
Peace

Мъжът ти да не е взел за някакъв паша?

# 31
Благодаря ви за съветите. Не знма и аз как ще продължи тази тема, той няма да се откаже. Да, има го и момента,че с тези хора нямам и много какво да си кажа. Ако реши да тръгне по купони, аз ще му кажа,че искам и аз. За посрещането - той казава, аз всичко сам ще направя, да ама те хората дошли той нищо не е направил. И аз за да не стоят на празна маса, започвам да режа салат, мезета...като си тръгнат, уж той ще оптави всичко. Да ама ако го чакам, ще стане на другия ден по обяд. Наистина прави сте, ще трябва да поговорим на тая тема сериозно.

И аз съм на мнение, че когато разбереш за гостите "случайно" ще те задържат в работата или си намираш предтекст да излезеш. Няколко пъти като поиграе той  като домакиня и да видиш как ще му мине мерака  Mr. Green
Ако ли не-идват-сипваш им питие и скръстваш ръцете и хич да не ти е неудобно! Щом са такива нагляри, нека стоят на по едно малко и после кой откъде е!

Щом съпругът ти прави напук, почваш и ти така! Не се оставяй да бъдеш слугиня, особено пък на хора, които са ти неприятни!

# 32
Който кани гости, си `запрята`и ръкавите. В случай, че не се осъзнава/т/ , съветът  на  Lucky Happyness, може и да помогне.  Нито си готвачка, нито сервитьорка. Има си заведения. Хитряги. Като не ги обслужиш от А до Я може и да не пожелаят да повторят.

# 33
Не съм гостоприемна, не обичам гости, не каня гости, виждаме се по заведения. На твое място няма да вдигам никакви скандали, ще бъда много любезна - и с гостите, и с мъжа си, но няма да си мръдна пръста за каквото и да било, свързано с гостите.
Peace

Мъжът ти да не е взел за някакъв паша?
Е, за обслужващ персонал ли да я вземе? Айде, нЕма нужда!

# 34
Аз не мога да стоя на маса с часове.Почвам да ставам,да се занимавам с децата...и искам да си ходя.Затова обичам заведения.И по-големи компании,че да има разнообразие или да се скатая в края на масата и да блуждая.
У дома обожавах гостите на мъжа ми.Нямам нищо против няколко салати,скара,мезета ...и за мое учудване ядат манджа и супа ,че и детската кухня ще подкарат.Каквото им сложиш.Мъжка компания.Не стоя при тях.Като подкарам масата отивам и правя,каквото искам.Ако нещо не се справя с масата ме вика.Иначе си сервират,отсервират...
Покани и ти гости.Твои приятели с които ти е приятно.

# 35
Трябваше да е "Да не се е взел за някакъв паша". Embarassed

Тя абсолютно не е нужна да слугува на мъжа си. Щом това са НЕГОВИТЕ, а не техните гости нека той си ги обслужи.

# 36
Трябваше да е "Да не се е взел за някакъв паша". Embarassed

Тя абсолютно не е нужна да слугува на мъжа си. Щом това са НЕГОВИТЕ, а не техните гости нека той си ги обслужи.

Ясно. Така вече звучи съвсем различно. Peace

# 37
Не обичам дълги гостита, със сервирания, салати, пък основни...
Предпочитам на заведение, там едно, че мога да си кажа приказката с хората, а не да снова между печката и масата, а след това да го раздавам миячка, и друго, че когато кажа, мога да стана и да си тръгна. Докато съм имала случаи, идват ми гости, уж за час, да, ама стават 2-3... А аз вече искам да си се излегна в леглото и да си гледам телевизия, примерно.
А какво ще стане, ако след като мъжът ти е поканил гости, които стоят на празна маса, просто не им сложиш нищо? Той ги е поканил, той е поел ангажимент да приготви храната, не го е направил, ами... да е.

# 38
Според мен не е толкова важно кой ще приготвя.
Все пак са ѝ в къщата и тя не може да излезе и да отиде да си легне или да си прави каквото иска.
Това е досадното.
+ финансовата страна на гощаването.

# 39
Аз пък се чудя що за приятели са и що за събиране е,като не могат да им кажат преди да се качат у тях да минат за две лимонади и буца сирене през магазина.
Нашите гости или звънят и питат или отрано казват какво ще носят.Ако ще е приятелска компания то се събират да се забавляват,а не да се нахранят у някого.

# 40
И ние имахме такива "приятели". Казвайки приятели имам предвид наистина големи приятели. На мъжът ми, авер от детството, отраснали заедно, делили хляба си заедно... Задомихме се ние, задоми се и той. Събиранията ни по никакъв начин не намаляха, напротив, даже и зачестиха. Разликата беше, че ние живеехме при роднини по онова време, а те сами. След поредното събиране у нас, при мен започна да светва лампичката, че всъщност ни използват. Дойде петък-събота, хапнат, пийнат и си заминат.(У тях, нокага не сме ходили). Така около 3-4 години, до момента, в който не се вбесих и на поредното питане от тяхна страна- кога ще се съберем, директно отвърнах "Когато ни поканите". Whistling Вече трета година не се търсим. Срещайки се по улицата, те пак си правят устата за събиране. Ние просто отговаряме-"Някой път". Аман от навлеци Crossing Arms

Последна редакция: нд, 26 юли 2015, 22:55 от Кристал

# 41
  • където ми харесва
Отговарям на заглавния пост, другите не съм ги чела. Проблем нямаш с невъзпитаните ти гости, а с несъобразителния ти мъж. Когато поема инициатива, е добре да се допита до теб, а не да те обвинява, че водиш затворен живот. Та, проблема не е нито в теб, нито в гостите.
Иначе, ние каним у дома, само близки хора. А те са достатъчно съобразителни-винаги носят нещо на децата, те също ни канят у тях. Стават и помагат, без да ги карам и не висят до сто часа. Но, преди да каним, първо го съгласуваме един с друг, както и с децата. Смятам, че така е редно.

# 42
Въпреки, че предпочитам заведение, а не ми се навира в домашна обстановка, не ми пречи да имаме гости или да ходим на гости. Не ми тежи приготовлението, хващам и ММ да ми помага, например да пусне прахосмукачка, докато аз готвя, правя салати и т.н.
Единствено ме дразни понякога, когато някои гости не се съобразяват и стоят до много късно. Макар и наши приятели ми е неудобно да им кажа, че вече ми се спи например.

Не се е случвало да идват хора вкъщи, а да не ни канят никога у тях..

На мястото на авторката също бих се скарала с мъжа си, не за друго, а затова, че не е съгласувал каненето на гости с мен. Доста бих се ядосала. Все пак живеете заедно, няма как да не се съобразявате един с друг кой ще идва у вас и кой не. Точно в този ден може да ти е лошо, да си уморена и прочие.
Не е възпитано да дойдат у вас, а ти да си опънеш краката пред ТВ по нощница и да не им обърнеш грам внимание. Понякога човек има нужда от уединение, а това няма как да стане при наличието на чужди хора вкъщи, все ще трябва да се сложи нещо на масата, да се разменят 5 думи.

# 43
  • Sofia
Много обичам да каня гости. Не ми пречи всичкото пазаруване и готвене, приятно ми е. Обаче когато аз съм решила, че ми се канят. Т.е. когато имам време да се приготвя спокойно, не съм преуморена, в подходящо финансово състояние сме в момента и т.н. Мъжът ми не би помислил никога да покани някого без мое съгласие, както и обратното. 2-3 пъти се е случвало да го изненада някой приятел и да се отбие без предупредеждение или в последния момент - оправят си се сами. Купуват си бира и чипс и не се чувствам длъжна да им правя компания. Всяка седмица гости или пък два поредни дни ми се струва малко прекалено.
За връщането на поканите - малко ми е странно, че има хора, които не връщат покани. А има такива. Не ме обижда, не ми пречи (честно казано предпочитам да приемам гости, отколкото да каня), просто ми е странно как не им е неудобно. Аз никога не бих отишла втори път на гости някъде, ако не съм върнала поканата.  newsm78

# 44
  • София
Не съм по каненето на гости, много ми е натоварващо.
Изключвам когато моя приятелка намине през нас да си полафим или мъжът ми си доведе приятел за по бира.
Но да ми дойде цяло семейство и да трябва да ги обгрижвам, да принасям, отнасям, пък готвене и мезета - мерси!
Мъжът ми знае, че не съм на "ти" с гостите и се съобразява. Излизаме да се виждаме с приятели навън.

Общи условия

Активация на акаунт