Канене на гости у дома

• 25 838
  • 157
  •   1
Отговори
# 15
  • София
При наличието на толкова заведения ми се струва безумие да каня когото и да било вкъщи. На по кафе/сок, го разбирам, но софра с принасяне и отнасяне, няма как да се случи.
Вкъщи това не е въпрос и на обсъждане дори - който когото иска да гледа, отива на заведение. Това е удобен вариант за всички, защото никой не се натоварва със срещи в момент, когато иска да е сам и не прислужва, когато иска просто да си полежи.

# 16
По-скоро проблемът е, когато само единият се трепе покрай гостите. Ако "обичащият" пазарува, приготвя, сервира, отсервира, почиства след това, дали ще обича чак толкова много?
Да, да, аз правя всичко и пак обичам Grinning Но и не правим някакви невероятни софри с първо, второ и трето. Сухи мезета, сирене, маслини, хляб и това е. Работа за 10 минути. Мъжът ми само се изявява като виночерпеца от време на време.
Но ако под "гости" разбира да нарежа салатата докато мусаката се пече във фурната, гости ще има два пъти годишно най-много.

# 17
Като си кани гости, без да те пита,той да им готви и слага софри, ти си излез някъде с приятелки или ако няма с кой отиди на кино...Така един - два пъти и ще се откаже...
Интересно ми ,не им ли е неудобно на тези хора...да ги хрантутите толкова често..., а те нито веднъж да не донесат нищо, ей-тей от срама.. Има толкова заведения - лято е ,приятно е ,същите пари ще дадете, даже и по-малко ще ви излезе ако сте навън....

# 18
А защо пък тя да излиза?
Аз искам като се прибера изморена от работа, да се отпусна вкъщи, а не да се натоварвам с гости.
Излизането с приятелка няма да ми донесе отмора.

# 19
Никого не пускам в къщи, дори и роднини. Peace Изобщо не ги разбирам тези ходеници "на гости". Аз съм на принципа "Моят дом е моята крепост." Mr. Green Слава Богу, че мъжът ми е същият темерут, като мен, та сме в абсолютна хармония по този въпрос.

# 20
Ама навън всички плащат, пък в сегашното положение е блага работа - отиваш на гости, ядеш, пиеш, сервират и отсервират други и всичко е за сметка на домакините. Има такива хора - като чуят аванта, безплатно и черпене - не смогват да вземат завоя от бързане да са първи.

# 21
Според мен проблема е, че и самите гости не те кефят. Аз не бих го издържала това. У нас купони с гости не правя, каня само сестра ми със семейството й. Пък и децата не заспиват спокойно, като има шумове из къщи.

Не знам как да се оправиш с мъжа си, но поне се уговорете да намалят гостуванията до минимум. Дано следващата му стъпка да не е да тръгне сам по купони под предлог, че ти не искаш  Crazy

# 22
  • София
Благодаря ви за съветите. Не знма и аз как ще продължи тази тема, той няма да се откаже. Да, има го и момента,че с тези хора нямам и много какво да си кажа. Ако реши да тръгне по купони, аз ще му кажа,че искам и аз. За посрещането - той казава, аз всичко сам ще направя, да ама те хората дошли той нищо не е направил. И аз за да не стоят на празна маса, започвам да режа салат, мезета...като си тръгнат, уж той ще оптави всичко. Да ама ако го чакам, ще стане на другия ден по обяд. Наистина прави сте, ще трябва да поговорим на тая тема сериозно.

# 23
не обичам гости. Каня много рядко и само по повод. Големият ми син си кани деца да си играят, но те не ме натоварват.

# 24
Идват у нас приятелски семейства или семейството на сестра ми, но винаги е съгласувано с ММ в ден, когато нямаме други ангажименти. Достатъчно сме си близки, за да не правя огромни софри с 3-степенни менюта. Обикновено приготвям нещо, което съм предвидила вече за вечеря, само че в по- голямо количество. И ММ ми помага подобаващо в приготвянето, сервиране и отсервиране.

# 25
Много често каним гости в нас,както и те в тях . Никога не съм канила без да кажа на съпруга си и той също . Винаги го решаваме заедно .

# 26
Авторке, ако ходуш на работа, почни да оставаш за оперативки през вечерите, когато мъжът ти кани гости. Проблемът ви не е само липсващата комуникация, а че него го мързи. Едно е да си донакиня, съпруга и майка, друго е да слугуваш на други хора, без да имаш отникъде помощ. Имате някакъв проблем у вас.  Щом мъжът ти не иска да подхване темата, няма да си решите проблема с говорене. Той ти прави напук за нещо, да ти е гадно.

# 27
И аз не обичам да посрещам гости, особено от сорта приятели или колеги на мъжа ми. Уморява ме това, че съм принудена да бъда любезна и приветлива, да стоя на неудобно място, защото, естествено, гостите заемат по-удобните места, да слагам, да вдигам чинии, да следя за напитки и пр. В собственият ми дом искам да си почивам. Изключения има само за близки роднини, които идват по повод.

# 28
И аз не обичам да посрещам гости, особено от сорта приятели или колеги на мъжа ми. Уморява ме това, че съм принудена да бъда любезна и приветлива, да стоя на неудобно място, защото, естествено, гостите заемат по-удобните места, да слагам, да вдигам чинии, да следя за напитки и пр. В собственият ми дом искам да си почивам. Изключения има само за близки роднини, които идват по повод.

+ да водя разговор за неща, които може и да не ме вълнуват и да ми се говори въобще.

# 29
...За посрещането - той казава, аз всичко сам ще направя, да ама те хората дошли той нищо не е направил. И аз за да не стоят на празна маса, започвам да режа салат, мезета...като си тръгнат, уж той ще оптави всичко...

Това си е твоя грешка. Отпусни се малко. Какво ще стане като го оправи на другия ден? Чудо голямо. Щом той поема нещата хич не бих се дърпала за гости.

Но ние и двамата обичаме, аз съм нощна птица и не ми пречи късното лягане. Обаче никога не бих си позволила да правя уговорка с други хора преди да говоря с него. Той също. Тази подробност изчистете и нека той да поема почистването, сервирането по време на гостуването и по-голямата част от готвенето. Ти приготви една салатка, сервирай масата и се забавлявай  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт