Канене на гости у дома

• 25 342
  • 157
  •   1
Отговори
# 60
Пидетка, идват у вас, имаш планове. И така - всеки път. Пък ако ще плановете да са къдрене с машата и оправяне на ей онова кофти заоблено ъгълче на миглата на лявото око.

# 61
Е, да, де, ама- имаме. И те знаят, че си правим и вино и ракия и няма как да кажа "нямаме"
Пък то е и срамота да останем без вино и ракия в къщи Simple Smile  И те правят, ама го изпиват до един месец, след като е готово виното (поне така казват, де) и като кажем "донесете от вашето да го опитаме- свършило било... абе, картинки...

# 62
Е, да, де, ама- имаме. И те знаят, че си правим и вино и ракия и няма как да кажа "нямаме"
Пък то е и срамота да останем без вино и ракия в къщи Simple Smile  И те правят, ама го изпиват до един месец, след като е готово виното (поне така казват, де) и като кажем "донесете от вашето да го опитаме- свършило било... абе, картинки...

Защо ги търпите? Кажете им, че не е удобно да се събирате само у вас. Да излизате навън и толкова.

# 63
Пък то е и срамота да останем без вино и ракия в къщи Simple Smile  И те правят, ама го изпиват до един месец, след като е готово виното (поне така казват, де) и като кажем "донесете от вашето да го опитаме- свършило било... абе, картинки...
Ми "изпивате" го и вие и така. Как тяхното може да свърши, пък вашето не?

# 64
  • Varna
Ай, стига бе Shocked тези двамата големи смоци Shocked....Може пък да правят по малко ракия и вино, ама за месец да го омААт newsm78 Способен народ ейййй Crazy
Кажи им, че и вие сте го осарфожили вашето, вие да не би да сте по неспособни от тях.

# 65
Друг начин да се справя с тях- не открих. Ако имате идеи- давайте!

Ако сте на един акъл с мъжа ти, варианти:
1."Ами ние тъкмо излизаме, ще ходим на гости на мама/баба/леля/братовчедката...."
2."На вратата ни хващате, отиваме на кино!"
3."Зле сме с парите, та може да пием по чашка, но мезета-няма."
4."ММ е болен/аз съм болна-грип/пневмония/треска/лудост    Mr. Green  ."
5."Скарата се повреди,може да отидем в отсрещната бира-скара."
6."Пералнята/мивката протече (спука се тръба), наводнихме се, та тая вечер няма да се готви, докато ММ не оправи поразиите, няма къде да мия."
7."Чухме, че в еди кое си заведение правят страхотни "нещо си", отиваме да го пробваме, ако искате, айде с нас."-това може да се използва почти всеки път.

Ама ако мъжът ти няма против гостите, не знам.    Laughing

# 66
Здравейте, рядко пиша тук, само чета. Сега се скарахме с моя мъж, защото за втора поредна вечер кани гости у нас, без да ме пита и аз се възпротивих. Той се ядоса, каква съм била, не искал да живее моя живот, затворен. Аз му казах,че не ми се седи пак цяла вечер на маса, искам да си седна пред телевизора и да си вдигна краката. Ядоса се и излиза. Въпросът е там, че той непрекъснато иска да кани гости в нас и то най-често конкретно една двойка. Идват почти всяка седмица, да допълня - никога не са ни канили в тях. Идват и даже 1 бонбон за детето не носят. Ние, аз по -често принасям - отнасям, салати, мезета, вечери. Идват късно и се стои до късно. Никакво съобразяване.Вчера пак няха в нас  и на фона на това, днес пак поканил гости. Аз се възпротивих и той сега излиза. Въпросите ми - в мен ли е проблема ?При вас  как е? За мен е нормално не само ние да приемаме гости, а и да ни канят. Кажете как бихте реагирали в такава ситуация? Сега съжелявам,че се скарахе за глупост.
Хич не е глупост. Аз обичам гости, но при така поставената ситуация, не бих се съгласила. Очевидно мъжът ти не отчита твоя труд и неудобството, което ти причинява. Нещо повече, даже те обвинява. Много странно е и това вкопчване точно в тази двойка - ако не е зависим от тях, какво толкова намира в тях? Какво правите, като се съберете, освен че ядете? Имат ли някакви общи интереси, планове? На него не му ли прави впечатление, че те идват без един бонбон?

# 67
И на мен ми е странно това вкопчване в определена двойка и каненето им толкова често. Whistling

А това да отидеш на гости и едни бонбони да не донесеш, не го разбирам, честно.

# 68
Ами хората са намерили гостоприемни домакини, и се възползват на поразия - приятна обстановка, пълно обслужване, компания, при това абсолютно безплатно. Има несъобразителни хора, даже тяхното граничи с наглостта, как не им неудобно през няколко дена да ходят с празни ръце, без веднъж дори да отвърнат на поканата, или да предложат да купят нещо, помощ по подреждането/отсервирането. Че не се сещат и да си тръгнат. Ама не е луд, който яде баницата...

# 69
Щом точно конкретни хора се канят толкова често и при такива условия, може пък съпругът за нещо да им е задължен - да дължи пари или да иска услуга някаква.

# 70
Ами хората са намерили гостоприемни домакини, и се възползват на поразия - приятна обстановка, пълно обслужване, компания, при това абсолютно безплатно. Има несъобразителни хора, даже тяхното граничи с наглостта, как не им неудобно през няколко дена да ходят с празни ръце, без веднъж дори да отвърнат на поканата, или да предложат да купят нещо, помощ по подреждането/отсервирането. Че не се сещат и да си тръгнат. Ама не е луд, който яде баницата...

Обяснете ми защо се дразните на нахалните хора и не казвате/правите ясно нищо, за да се приключи с това? Да седиш на маса през вечер с циции и да ми обясняваш, че няма какво да се направи, е, не мога да повярвам.

# 71

Обяснете ми защо се дразните на нахалните хора и не казвате/правите ясно нищо, за да се приключи с това? Да седиш на маса през вечер с циции и да ми обясняваш, че няма какво да се направи, е, не мога да повярвам.

Има разбира се, аз и други по-напред писахме.
Но явно възпитанието на авторката не й позволява да го стори, или пък вариантът на някаква зависимост.
Възпитанието може да го оценят само хора, които го имат. С наглеците трябва да си по-директен.

# 72
С половинката четем  наистина много и после го коментираме или да си бъбрим вечер  до късно на терасата и да гледаме звездите с огромен професионален телескоп-нашата гордост.
Предполагам ,че за повечето хора интересите ни са  малко странни и трудно успяваме да намерим сродни души ,което не по наша воля май ни поставя в графата темерути. newsm78
От друга страна живеем отдалечено ,а детето е все още без собствен транспорт и съм в ролята на детски шофьор и домакиня на гости-дребосъци почти ежедневно.Децата са прекрасни а за мен е удоволствие да им угаждам и да ги наглеждам .Благодарна съм и на родителите,които са ми гласували огромно доверие.Това не ме товари ,а точно обратното наистина ми е много приятно и спокойно .
На времето поддържахме връзка с едно две семейства на някои наши колеги от университета,но в годините последваха разводи а други потърсиха реализация в чужбина .Останахме сами.

# 73
У дома сме темерути - не обичаме да каним гости и двамата. Е, той канеше майка си с повод и без повод и то без да ме предупреди и накрая му казах какво мисля. Подчертавам, жената е добре дошла и се разбираме, но нетактичността на сина ѝ ме изнервяше. Радвам се,че се разбрахме с него.
 Като малко дете живеехме бедно. Спомням си колко нагрубена беше майка, когато разбра, че майки на мои съученици, които мама е канила у дома на по кафе, са я обсъждали въртейки очи " с какви мебели била".  Confused Оттогава и аз не смея да поканя гост, а когато ми се случи някоя любопитна съседка (справка Селските пинизи) да ми наднича и да се самопокани ми е крайно неприятна. Обикновено когато си направят устата, казвам, че сме в постоянен ремонт и не сме за гости, което е и истина.
Не обичам и да ходя на гости. Някакси да се суетят около мен не ми е приятно, а и се чувствам зле, че не мога да върна визитата. Отделно, много съм гнуслива, а не искам да обиждам домакините.

# 74
Навремето имахме една съседка, която се домъкваше почти всяка вечер да гледа телевизия у нас. Накрая дойде и за една Нова Година и аз дори й бях спретнала някакъв малък подарък, защото ми се струваше, че е редно. Тогава баба ми за първи път се ядоса, че съседката не се е сетила да донесе дори един бонбон за детето (мен), докато детето (аз) е направило жест и й е подарило подарък. Някак си успя да я отучи да идва у нас, но не знам подробности  hahaha

С мъжа ми каним гости, когато и двамата сме съгласни. Ако някой гост се заседи до 1-2 сутринта, вече няма да получи покана (само веднъж ни се е случвало).

Общи условия

Активация на акаунт