Перилни препарати и омекотители - 32

• 67 051
  • 731
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Може да се е дискутирало назад в темите,но нямам възможност да изчета всичко...има ли такова животно като спрей или някакви кърпички май се коментираха ,които да действат "на сухо" без пране относно петна и общо замърсяване ? newsm78
Много би ми бил  полезен такъв продукт за поддръжка на детската ни количка ,на която материята е промазана и цвета е слонова кост
Сещам се само за спрейове или пяна за почистване на дамаски - пръскаш, разтъркваш и изпира. Пробвала съм различни такива за седалките на колата и диваните - нито един не изважда петна. Може би освежава леко. Нищо повече

# 421
  • София
Аз преди похвалих един спрей на Лидл, обаче сега го няма!
Което е много лошо, защото моя го свърших снощи - децата заляха едното легло със сок.

# 422
  • Русе
Като прочетох въпроса, също се сетих за спрея на ЛИДЛ, но понеже е за килими, се въздържах да го препоръчам. Пускат го на тематична седмица „Акция блясък”(а в Германия тези препарати били в постоянния асортимент) и си мисля, че и наближава времето на тази тематична седмица.

# 423
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:
Някъде бях чела, че има доволни от Медикс за дамаски. Може да стане и за количката.

# 424
Скрит текст:
Ами, като обичам да чета, пък то все печатни грешки имало.  Joy

Грешките не са печатни, а в интелектуалното развитие на хората откраднали, превели и публикували тази стара статия. Иначе да се чете е много хубаво, въпросът е какво се чете и как се възприема. Интернет е много полезно нещо с изключението, че всеки без оглед на познания и интелект може да публикува каквито си иска безмислици.

# 425
ТAED, благодаря за съветите...полезно ми беше. Peace

# 426
Здравейте днес попаднах на темата и се опитах да попрочета и намеря отговор на въпросите ми, но темата наистина е огромна и ще се ми нужни дни да прочета всичко.
Имам няколко проблема с прането.
На първо място ми трябват предложения за добър прах за бяло. Почти всичкото ми бельо е бял памук, а съпругът ми носи само бели ризи за работа. На последък ми се струва, че бялото ми пране страшно се захабява, а го пера на 60 гр.
Другият ми сериозен проблем е, че дрехите ми се сушат вътре (нямам тераса) и дори и сега в жегите когато съхнат мн бързо страшно се вмерисват. Чисто нови дрехи и кърпи след първото пране започват да меришат буквало на вкиснато правих почистване на пералнята със сода и оцет (свекито ме посъветва) но и това не помогна. Sad  Дрехите се вмерисват перманентно и после нямат измерисване.

Моля ви дайте съвет за прах за цветно и за бяло и възможно ли е да се вмерисват заради омекотителя?
За съжаление не мога да махна омекотителя, защото ризите на мъжа ми нямат изглаждане Sad

# 427

Моля ви дайте съвет за прах за цветно и за бяло и възможно ли е да се вмерисват заради омекотителя?
За съжаление не мога да махна омекотителя, защото ризите на мъжа ми нямат изглаждане Sad

Колко лесно се глади една материя зависи предимно от самата нея, не толкова от това с какво се пере. Зависи и от ютията предполагам.

За почистване на пералнята препоръчвам качествен прах за бяло (марки няма да препоръчвам защото госпожите са чувствителни на темата) и възможно най-дългата програма на 90 градуса, с предпране и допълнително изплакване. Отделението за препарати трябва да се извади и почисти много добре, както и дюзите над него в самата пералня. Чак след това може да се използват препаратите за почистване на пералня.

# 428
На първо място ми трябват предложения за добър прах за бяло. Почти всичкото ми бельо е бял памук, а съпругът ми носи само бели ризи за работа. На последък ми се струва, че бялото ми пране страшно се захабява, а го пера на 60 гр.
С какво переш в момента?

# 429
  • Русе
С какво переш в момента?
И аз това щях да питам,защото работата ми намирисва на прах от типа на Рекс, Бонукс, Савекс...

# 430
И аз това щях да питам,защото работата ми намирисва на прах от типа на Рекс, Бонукс, Савекс...
...или някой течен/капсули.

# 431
  • Русе
За сивеенето си мисля, че причината може да е и несъобразяване дозирането на праха с твърдостта на водата.

# 432
  • София
Гес, май е време да сложиш на заглавната страница кратко ръководство за борба със миризливите перални  Party
Явно проблемът се среща често-често.

# 433
Гес, май е време да сложиш на заглавната страница кратко ръководство за борба със миризливите перални  Party

За съжаление е така и това се усеща в много затворени пространства по неприятната миризма идваща от един или повече хора. Честно казано, не ми е понятно как някой би търпял това вкъщи и не би се усетил още при първите му проявления, но явно мнозина имат доста широк толеранс към гадните миризми. Жалко, защото предотвратяването е лесно, а освен в екстремни случаи и отстраняването не е толкова трудно.

# 434
А ти прегледала ли си хубаво първата страница? Peace Тя си го е написала:
Скрит текст:
Пералнята мирише лошо. Дрехите имат лоша миризма веднага след пране.
По някои вътрешни части се е образувала плесен. Трябва да се пусне почистващ цикъл. Може да се ползва специализиран препарат за почистване на перални, а ако не можете да намерите такъв, пуснете пералнята на 95° с половин доза прах за бяло пране. Пералнята и в двата случая трябва да е празна, без пране вътре, а програмата трябва да е най-дългата възможна без предпране. Оставете пералнята да завърши програмата без да спирате центрофугите. После почистете филтъра.

Каква е причината за лошата миризма на пералнята?
Причините може да са много, но най-често това се дължи на пране, оставено/забравено в барабана, затваряне на люка (трябва да е винаги леко открехнат, за да може барабана да съхне), постоянно пране при ниски температури, предозиране на течните препарати или омекотителя.
Отделно има линкове към теми за вмирисани перални.

Общи условия

Активация на акаунт