Перилни препарати и омекотители - 32

• 67 049
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
Абе не ми харесва колко перкарбонат и колко активатор има в него (колкото и да не е меродавно, все се придобива някаква представа), ама ще го пробвам. Ще му добавям нещо избелващо.
Добре, и при Ариел, и при Тайд първите пет съставки са едно към едно, като перкарбоната е на трето място отгоре надолу. Какво и защо не ти харесва? Peace

# 541
Аз писах за Tide+Lenor touch, при който не са 1:1 с Ариел. Освен това погледни пак къде е активаторът при Ариел и при всички видове Тайд. Това е приблизително и не можеш точно да определиш съотношението, но все пак ти дава информация, че е по-малко.

# 542
Е, защо пък да не я публикуваш, няма да те нападнат men in black Simple Smile. Последната рецептура, която аз имам е на повече от 10 години и за съжаление вече съвсем не е актуална. Така нареченият ми "term of confidentiality" e изтекъл отдавна, така че някой ден бих могъл да я изровя ако има интерес, стига да я пазя.

Знам какво имаш предивид и принципно си се насочила правилно, НО: Проблемът с декларациите за състава е, че съвсем не са нито толкова актуални, нито толкова верни по региони и продукти. Изисква се публикуването им и мултинационалите отбиват номер, нищо повече, повярвай ми. Тук не коментирам конкретния пример, пиша по принцип. В общия случай, ако са публикувани вярно, наистина би могла да си направиш някакви бегли изводи, но дали е така?
Специално за ензимите нещата стоят много несигурно, писал съм го и друг път, да не говорим че тяхната активност варира много според капсулирането им и условията на съхранение. Много са условностите, именно затова и препоръчах да не задълбавате в тези декларации.

В конкретния пример, ясно е, че Ариел ще е по-добре формулирания продукт от Тайд предвид цена и продуктово позициониране.

Между другото, Ариел за нашия пазар никак не лош. Вече масово са в продажба партиди от първата половина на тази година. Не разбирам как някой може да му намери недостатък.

# 543
Абе тук един искаше да ме съди за уронване на престижа, та не ми трябва и да ме гонят адвокати на богати мултинацинални компании.

Не знам, но намират недостатъци и не са доволни. Според не е до самия прах, а до този, който го използва. Ако имаш много силно замърсени дрехи е нормално да увеличиш количеството прах и да не переш на 15-минутната програма. Но дали хората го правят, не знам. Обаче от друга страна, същите лоши навици за пране биха прилагали и с чуждите прахове. Защо от тях за доволни, а от нашите не? Дали е внушение?

Последна редакция: чт, 20 авг 2015, 02:25 от Guess Who

# 544
Покрай теб извадих един пакет Ариел от запасите. Произведен е март тази година. Нямам абсолютно никакви забележки за изпирането.

Ти си вторият участник, който пише подобно нещо. Преди време една госпожа пак се беше изказала, че заради мен си купила Ариел, при това бяха някакви гигантски опаковки... Ще излезе, че съм едва ли не рекламен агент на P&G.  И аз не харесвам нито тях, нито повечето други мултинационални корпорации, но няма как да им се отрече на P&G, че поне в перилните препарати са все още №1. Щеше ми се и в битовата химия, както е в хранителното-вкусовата промишленост например, да има малки (дай Боже локални), бутикови брандове, които да предлагат по-високо качество независимо от цената, но това няма как да стане. Това е тежка индустрия.

# 545
"Госпожата" си е чист господин.
Аз Ариелът си го бях купила вече, но беше прибран за по-нататък. Ти беше причината да го извадя без време и да го изпробвам малко по-непредубедено, защото тази работа с катализатора не ми беше известна, пък те са го замаскирали така, че едва ли ако не знаеш, че го има, ще го намериш. Тук всеки е малко или много рекламен агент. Wink

За голямо съжаление малките, местни марки в България предлагат отвратително качество и продукти, които през 21 век изобщо не би трябвало да виждат бял свят.

Последна редакция: чт, 20 авг 2015, 02:50 от Guess Who

# 546
"Госпожата" си е чист господин.

Така ли, опс извинявам се.

Жилет бяха купени преди няколко години, дали не станаха десетина вече. Иначе и аз употребявам Жилет, само че произведен през далечната 1974, там съм голям табиетлия, а нямам и много избор. Днешните пластмаси не могат да се справят с брадата ми без да дразнят кожата... За друго не се сещам, освен едни таблетки за миялната машина, които са видимо по-добри от конкуренцията на Ракит.

Това с катализатора вероятно  върши работа. Те са единствените към момента. Не знам каква е цената, но вероятно не е евтина съставка, така че надали я влагат безмислено. И аз от около месец ползвам тукашен Ариел и нямам никакви забележки, освен че малко по-едро гранулиране би го направил по-малко хигроскопичен, може би.

# 547
Видях онзи ден в магазин за паралелен внос, ариел голяма бяла кутия за цветно, немски, на кутията имаше номер 36 мисля че беше,явно е от някакво футболно мероприятие  Simple Smile нямаше как да го снимам, а пък в нета никаква информация не намерих, сещате ли се за такъв, въпреки обърканите ми обяснения ? Blush

# 548
TAED, съжалявам, редактирах малко преди да пишеш, защото реших, че няма смисъл да хваля P&G и написаното не е по темата, и се получи малко като без връзка това с Жилет.

Видях онзи ден в магазин за паралелен внос, ариел голяма бяла кутия за цветно, немски, на кутията имаше номер 36 мисля че беше,явно е от някакво футболно мероприятие  Simple Smile нямаше как да го снимам, а пък в нета никаква информация не намерих, сещате ли се за такъв, въпреки обърканите ми обяснения ? Blush
Да, немски Ариел от Световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 г. Имаше такива кутии с най-различни номера.
Аз пък видях с номер 70. Не съм си правила труда да гледам дата на производство (предполагам, че е в началото на 2014), защото кутиите бяха подути, а прахът вътре на една голяма буца, което навежда на мисълта за лошо съхранение, от което пък автоматично губя всякакъв интерес. Препоръчвам ти да обследваш кутията и ако прахът се сипе свободно при разклащане, да помислиш дали да я вземеш. Ако е на буца, откажи се. При правилно съхранение такова втвърдяване не трябва да се случва, особено с прах на P&G (от опит; имам стари прахове в кутия, на които всичко може да е неактивно, но все още се сипят идеално). В смисъл, понеже е в такава опаковка, може да има известно слягане и сбиване, но при разклащане трябва да започне да се сипе свободно, а не да стои твърд и неразбиваем.

Последна редакция: чт, 20 авг 2015, 10:38 от Guess Who

# 549
Моля ви да пишете как използвате това Денк мит Oxi Power Power-Weiss.
Похвалихте го и мисля да си взема, въпреки решението ми да ги бойкотирам заради по-ниските им цени в Германия Crossing Arms
По колко се слага, кога - заедно с праха ли или преди това, има ли някакви ограничения за вида на дрехите? За петна ли е или за захабено бяло?
благодаря   bouquet

# 550
Вътре в кутията има мерителна лъжичка. Една лъжичка се добавя към праха за премахване на петна и избелване на дрехите. Може да се накисват дрехите, може и да се прави кашичка и да се третират петната. На кутията има залепен етикет инструкции на български.
На мен с 12 часа накисване ми избели едни бели кенарени кърпи, които бяха пожълтели от години стоене.

# 551
  • София - Рим и обратно
Какво ще кажете за еко праховете, перат ли добре или екологичната им насоченост е за сметка на доброто изпиране? Има един, който много ми харесва тук и се чудя дали да си мъкна и от него... newsm78 Не мога да дам състав, а марката едва ли ще ви говори нещо.

# 552
Какво ще кажете за еко праховете, перат ли добре или екологичната им насоченост е за сметка на доброто изпиране? Има един, който много ми харесва тук и се чудя дали да си мъкна и от него... newsm78 Не мога да дам състав, а марката едва ли ще ви говори нещо.

Какво значи "еко"? Еко и прах за пране е оксиморон. Не си давай парите, още по-малко пък и да го мъкнеш от чужбина

# 553
  • София
Здравейте!
И мен ме интересуват съвети за перилни препарати за дрехите с мембрани.

Купих си Nikwax Tech Wash, по препоръки в магазина за екипировка. Цената е около 15лв за 300мл.
Това намерих, като информация за състава: картинка в амазон и техният Safety Data Sheet.
Дали може да направите коментар по това инфо?

Честно да си кажа, не съм очарована от нивото на изпиране. Особено за цената му.
Все пак отчитам факта, че реших го пробвах при ръчно пране, за да не таралянкам едно яке в пералнята, така че може и аз да съм в грешка. Blush

П.П. Отдавна ви чета, но не съм писала. Много са ми интересни дискусиите, а и доста научих от тази тема, за което благодаря на всички участващи    bouquet

# 554
По това инфо аз бих могъл да направя коментар, че са ти продали сапунена вода за скромната цена от около 50 лв за литър. Един сапун за пране за 1-2 лева ще ти свърши същата работа.

Общи условия

Активация на акаунт