Тортите с Дюкан заобикаляме, с пържолите килата сваляме - 279

• 55 214
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
pepitas0202, ти нямаш много за сваляне, така, че съвсем спокойно можеш да минеш вече на ПЗ. Още повече, че имаш проблеми с WC-то.  Зеленчуците ще помогнат. Ох, как го пи тоя чай от сена, аз веднъж пробвах и щях да умра от болки. Дано ти е подействал. Не чакай толкова много. Станат ли три дни без да си ходила до тоалетната, вземай незабавни мерки. Май ти пиеше хуск, не го спирай, вземай и парафиново олио, яж много риба, супи и готвено.
И още нещо за новите момичета - ако не започнете да хапвате готвена храна, ще ви е изключително трудно. Едно, че еднообразието много скоро ще ви измори, а и задължително ще се сблъскате с проблемите със запека. Обичайте се и се грижете за себе си.
mamaslon, повечето момичета тук в темата казват, че най ефикасна е схемата 5/5, но пък има и други доволни и от 1/1. Всъщност важното е дните на П да са равни на ПЗ. Схема избираш според вътрешната си нагласа. Да не говорим, че аз отслабнах по схема 3П/4ПЗ за да ми  е лесно да броя дните. Но тази схема си е измислена тук във форума, имах и малко килограми да свалям този път, Дюкан не я  споменава.  Ако смяташ да си готвиш, 1/1 идва малко неудобно, защото ще трябва всеки ден да си на печката. Поне 2/2, така като наготвиш за два дни, няма да го мислиш.
Абе, въобще, решете нещата така, че режима да не ви тежи, или колкото е възможно по-малко.

# 361
  • Oslo,Norway
ArhMihабе ясно ми е на мен за рибата, та нали живея в страната на сьомгата  Wink ама въпросът ми беше как ви действа на вас относно режима , сваляте ли с по мазна риба като сьомгата или задържате килограмите?
Спокойна вечер и хубав уикенд на всички Simple Smile

# 362
deni4ka.no,   ArhMih я няма в момента, но пък явно аз тази вечер ще обърна форума на чат  Grinning
Та, за рибата - Относно режима, тя ни действа перфектно! Да не говорим пък за сьомгата.  Simple Smile  Всеки вид риба е добре дошъл в режима. Всъщност, когато съм зацикляла, винаги рибата е спасявала положението. И то, точно мазната. Изключено е да задържаш от нея. Е, сьомга ми идваше скъпо, затова по-рядко я консумирах, но пък скумрията й взех здравето. С риба свалях най-бързо. От друга страна, мазната риба помага много на проблемите със запека, изключително полезна е, вкусна е...въобще, имаш ли възможност, наблягай на нея.

Гледай сега, как излъгах.... ArhMih , изненада ме в гръб  Hug.....аааа, ако става въпрос за пушена, аз бия отбой, там не знам как е положението. По принцип, може, но аз бих я хапвала само на междинните закуски.  Внимавай да не е солена, само това мога да кажа.

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 09:03 от Пиратка

# 363
  • Плевен
Де да можехме да ядем сьомга колкото душа ни иска, ама не можем!!! Скумрия има, по джоба ни е, но не е толкова вкусна... риба тон...суха работа... Мила, нямаме наблюдение само на пушена сьомга дали се отслабва! Ти ще си пионер в това изследване!!! Залагам на това, че ще сваляш, но все пак наблегни на сурова и си я печи!
Хаха,пиратче писали сме заедно...не спим бе! Лека нощ!

# 364
  • Oslo,Norway
Благодаря ви за отговорите момичета, направо зареждам хладилника със сьомга ей сега от утре имам 5П да видим какво ще  се получи Peace
В началото като дойдох в Норвегия имах периоди от месец и на горе в които можех да ям само сьомга, след това ми омръзна и така ми се е дояло шаран а мамка му тук няма 😂

# 365
  • Испания
Lannister, от душа и сърце:

Hug Hug Hug

# 366
Хеееей момичета, изчезнаха всички уикенда Simple Smile Аз така се случи , че вчера и днес пак съм само на белтъчини. Вчера хапнах повече млечни - кофичка кисело мляко, 6 белтъка с извара и екскуиза. Кафенца с прясно мляко, това ми беше целият ден.
Днес сутринта и обяда са ми кофички кисело мляко, че цял ден чистя след ремонтираната кухня и вече съм готова . Имам си кухня!!!  #Crazy newsm44
Одеве ч пробвах и си направих към 400гр. пилешко на тигана , мариновано с много малко прясно мляко, соев сос и много подправки, стана невероятно, мислих да си оставя и за утре, но сложих си половината одеве и сега си дояждам другата част  Joy

И трябва да ми дойде МЦ-то , такъв глад за сладко ме гони, ходих да си взимам кола одеве(по принципн не обичам кой знае колко колата), за да затъпя глада за сладко, но не се получи и сега пробвах да си направя плодово желе - степче с желатин. Не знам какво ще стане , никога не съм ползвала желатин, но се надявам  baby_neutral. Не се сещам какво друго бързо, лесно и сладко да сътворя

# 367
  • Плевен
Захирчето ли било днес рождениче??? Ами да си жив и здрав, много любов и успех! Да постигнеш мечтите си и да не спираш никога да мечтаеш! Смело напред и нагоре, сладурче! С много обич!
Пепитас, на теб честита кухня!!! С кеф да си готвиш режимната храна! Желатина първо разтваряш в 50 мл хладка вода или сок, после (след 5 мин) тази смес загряваш на водна баня без да завира и изливаш в това, което искаш да желираш- било сок, било кисело мляко или крем.
И какво съвпадение- аз преди час правих същото с едно пилешко филе. И така ми се услади... но е за утре, та само едно парче изядох...
До утре, мили мои! Лека нощ!

Последна редакция: нд, 11 окт 2015, 22:10 от ArhMih

# 368
Захирчето ли било днес рождениче??? Ами да си жив и здрав, много любов и успех! Да постигнеш мечтите си и да не спираш никога да мечтаеш! Смело напред и нагоре, сладурче! С много обич!
Пепитас, на теб честита кухня!!! С кеф да си готвиш режимната храна! Желатина първо разтваряш в 50 мл хладка вода или сок, после (след 5 мин) тази смес загряваш на водна баня без да завира и изливаш в това, което искаш да желираш- било сок, било кисело мляко или крем.
И какво съвпадение- аз преди час правих същото с едно пилешко филе. И така ми се услади... но е за утре, та само едно парче изядох...
До утре, мили мои! Лека нощ!

Справих се с желатина, получиха ми се почти, но сока ми беше малко и не беше сладко, само леко подсладено  Joy но си хапнах, а сега забърсах и една кофичка кисело мялко със степче, ммм уникално, как обожовам плодови млека. Малко прекалих с кис.млека днес, ама тоз пуст цикъл , сега ще ме измъчи от към сладко, много ми се яде сладко, ужас направо.

Иначе утре вече минавам на смесения режим. Горе-долу равносметката е седем дни - 3 свалени килограма. Мисля да карам смесения режим 2/2 . Някой пробвал ли го е така.  Реално ми се иска още минимум 4 кг. да смъкна. Simple Smile

# 369
привет и от мен, да взема да дам отчет Simple Smile
реших смесеният режим да е 5/5, нали уж бил най-ефективен. а и така сякаш ще ми е най-лесно откъм пазаруване и готвене. + моят мъж също мина на режима, че и той има кила за сваляне и това още повече ме улеснява - няма нужда да правя две отделни манджи.
уикенда исках да приготвя нещо сладко и режимно да се поглезим, купих си стевия (течна, от аптека), направих крем ванилия... и щях да повърна (сори за израза). изобщо не ми хареса вкуса. понеже никога не съм ползвала нищо за подслаждане, различно от захар, някак си очаквах вкусът да е същия като със захарта, обаче уви Sad на кофти стевия ли съм попаднала, или просто си е така, но аз някак си не бях психически подготвена, но се разочаровах яко от вкуса Sad и реших - никви сладкочи вече, ще се пазя за трета фаза да си хапвам на гала вечерите каквито си му е редът. и без това едвам се удържах да си сипна захарче докато си бия белтъците на сняг...ненужни изкушения са си това.
иначе си правих палачинки от трици, извара, яйце и прясно мляко - много ми се усладиха, мисля уикендите да си понапичам за през седмицата - наистина засищат ищяха за тестеничко... аз ги направих малко по американски - малки и пухкави (с хлябна сода), мммммммммм Simple Smile
днес съм 76.5 и съм супер мотивирана - ако стигна мечтаните 70 до РД-то ми на 23.12 - ще съм най-щастливата ....

# 370
сетих се, че исках да питам нещо Simple Smile
парафиновото олио става ли за готвене или не бива да минава термична обработка? в книгата се споменава само при приготовлението на сосове (до колкото си спомням), та се зачудих дали може да се попържва в него? че тиганът ми с незалепващо покритие бая си лепне - за смяна е, ама до тогава... 

# 371
  • Испания
сетих се, че исках да питам нещо Simple Smile
парафиновото олио става ли за готвене или не бива да минава термична обработка? в книгата се споменава само при приготовлението на сосове (до колкото си спомням), та се зачудих дали може да се попържва в него? че тиганът ми с незалепващо покритие бая си лепне - за смяна е, ама до тогава... 

Не бива да се обработва термично.

https://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/03/27/%D1%82%D0%B5%D1 … 4/comment-page-1/

# 372
mamaslon, парафиновото олио не става за готвене. В никакъв случай не го подлагай на термична обработка. Слагай само на салати. Аз лично не бих го ползвала ако няма нужда от това.
За тигана, можеш да го намажеш с две, три капки зехтин, но се брои за толериран продукт. Ей ти ги от темата на смайлсчето, да се ориентираш:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=589897.msg … 98285#msg19198285
......тя пък ме е изпреварила с отговора  Laughing

Е, имат разлика сладкишите приготвяни със стевия, но пък ако чак толкова ти се хапва, ще свикнеш  Laughing. Пробвай с други подсладители. Има много, които също подлежат на термична обработка.

ArhMih, виждам тееее, скрила си се и тайно си хапваш от желираното пилешко филе  newsm43
Метни малко насам, че аз днес се изложих...отново. Забравих, че колежката отпуск, не мога да изляза, нямам нищо за обяд...мъкаааа

Хайде, леко слабеене в гадното, дъждовно време  Hug

# 373
  • Плевен
Пиратченце,  Hug Laughing тука съм! (не бе - ти сля двете работи - писах за желирането, но иначе и моите, и на Пепитас мръвчици са на тиган - без желе - то е за нейния желиран сок от степче. Иначе - ето - мятам ти и на теб от флейките: newsm64 - имам даже повод да почерпя - днес преди 25 години родих щерката! Слънцето то на мама!
Абе, сладурки, ползвайте Суитли - няма грешка във вкуса! Аз си купих 1 кутия стевия лукс на прахчета преди години и почти никъде не успях да я ползвам - нито за кафето, нито в млякото... има остатъчен странен и горчив за мен вкус и когато ползвам някакъв подсладител ( в стриктните ми периоди) си ползвам Суитли - течно в малките бутилчици (х 200 мл ли са?!?) Степчетата имат аспартам и съвсем ги отричат вече! Суитлито беше с друга отрова, не толкова канцерогенна  Laughing Но нали знаете - отровата е в дозата! Не ползваме чак пък толкова подсладители!!!
Мамаслони, може и един спрей с олио, но е от чужбинско... абе намасли си тигана с малко зехтин и това е! Налей малко прясно мляко или вода - да цвърчи там и да не залепва; купи си керамичен когато ги хване промоцията в Кауфланд или друга верига! Моите мръвки ги мариновам предварително и в маринатата слагам малко зехтин, затова не залепват в тигана. Прекален светец и богу не е драг. Четох при комшийките от ВМ - НВД - че при по-продължителен, беден на мазнини режим се образуват по-лесно жлъчни камъни... (ако щете ме линчувайте, че намесвам друга тема, но аз съм за здравето във всички посоки!!!)
Пепитас, ами много хубав резултат имаш за 1 седмица! Честито! bouquet Пробвай и такава схемичка - 2/2 - няма лошо! Ти нямаш почти нужда от никакво сваляне, но поне мини под 60 - да ти е драго на душата и сърцето! Успех!
Аз съм в застой! Sad - ама пък е по-добре от покачване (уравни на реки Дунай)

Последна редакция: пн, 12 окт 2015, 13:38 от ArhMih

# 374
благодаря, ви, момичета  Hug
аз снощи капнах малко парафин в тигана - жива съм за сега, дано нищо не ми се случи, егати шматката съм... Sick
но почвам с малко олио/зехтин, правилно че не бива чак такова втеляване Simple Smile
колкото до сладкото - май ше го пропускам, и без друго не ми се е прияло чак толкова, аз повече за милото, ама сега и сладкочи като изключим ще се надяваме на по-светкавични резултати, да станем фиданки за Коледа...

Общи условия

Активация на акаунт