Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 10

• 77 338
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
  • София
За пункцията:
Преди пункцията трябва да имаш ПКК и с резултата минаваш през анестезиолог. След това Лидия -старшата ти дава едно листче, на което пише деня на пукцията, в колко часа трябва да си в клиниката гладна и жадна, в колко часа предната вечер да си изпиеш лексотана. Дава ти и една жълта и една зелена бланка-рецепта за лексотана и упойките, които да си купиш от аптеката. Лексотана се приема за по-добро усвояване на упойката. На мен лично никога не ми вляел за по-бързо заспиване Simple Smile

Часът на слагане на прегнила/овитрела има връзка с часът на пункцията.
Принципно те викат около 40 мин по-рано в клиниката за подготовка. Пункциите са на 3 етаж в новата част. Качваш се с асансьора, обуваш калцуни и влизаш. Регистрират те и ти казват коя стая да отидеш. Може да си сама в стаята, но може да има и други момичета (макс 3 броя). Ако си с 1-2 фоликула задължително има преглед преди пункцията, за да се види дали са налични. При 1-2 фоликула клизма не се прави. За клизмата не знам къде я правят сега, но ти я правят  в една стая и после си отиваш в твоята стая да ползваш WC.
За пункцията лекаря те вика и отивате заедно в операционната. После те карат в стаята. Като се събудиш идва биолог и лекаря да ти кажат как е урожая и ако трябва да обсъдите прилагането на допълнителни техники за оплождане. След час мисля ти дават вода и вафличка. Като ти измерят кръвното и преценят , че си ок те пускат да си ходиш. Упойките са леки и никога не съм имала проблем след тях.

# 631
Благодаря за информацията момичета  Hug

Не съм правила ин витро и много много се надявам да не ми се налага. Но ми стана много любопитно и затова питах. Пък и ми се иска, ако се стигне до там да знам колкото се може повче. Като се сетя колко неориентирана бях при първата инсеминация .... не ми се иска да го преживявам отново.

# 632
  • София
Здравейте, момичета!
Присъединявам се към вас с един  въпрос!
Имате ли мнение за ендокриноложката, работеща в клиниката в София? /Д-р Веселина Яначкова/
Имам доста проблеми и вече ми е иска да се ориентирам само към клиника от този тип.
 bouquet bouquet bouquet

# 633
Здравейте, момичета!
Имате ли мнение за ендокриноложката, работеща в клиниката в София? /Д-р Веселина Яначкова/
Имам доста проблеми и вече ми е иска да се ориентирам само към клиника от този тип.
 bouquet bouquet bouquet
Аз съм ходила при нея много е ерудиран млад лекар. Определено съм доволна погледна ме и на узд за щит.жлеза и беше много изчерпателна и не ме претупа. Разбира си от работата според мен и аз съм доволна от това, че я избрах.

# 634
  • София
Follow много благодаря за отговора, точно такъв лекар търся!!  bouquet

# 635
  • София
Serenity, аз се следя в момента при нея. Освен ТСХ + FT4 ми преглежда и другите изследвания и съм доволна от нея. Аз исках да сменя Начев, за да не ходя на сто места, така че препоръчвам д-р Яначкова.

# 636
Момичета някоя от Вас, правила ли е ЗЕТ? Каква е цената ембриотрансфер+размразяване и отделно ли се заплаща асистирания хетчинг, то май е задължителен при ЗЕТ.

# 637
Момичета някоя от Вас, правила ли е ЗЕТ? Каква е цената ембриотрансфер+размразяване и отделно ли се заплаща асистирания хетчинг, то май е задължителен при ЗЕТ.
Аз имам пресен опит със Зет 525 лв е всичко. Не се праща асистирания хетчинг допълнително то е в цената. Успех

# 638
Аз имам пресен опит със Зет 525 лв е всичко. Не се праща асистирания хетчинг допълнително то е в цената. Успех

Много благодаря! Simple Smile значи 415 лв. ЕТ и 110 лв. размразяване и отделно лекарствата. Няма хоспитализация и т.н. ? Simple Smile  bouquet

# 639
  • София

Много благодаря! Simple Smile значи 415 лв. ЕТ и 110 лв. размразяване и отделно лекарствата. Няма хоспитализация и т.н. ? Simple Smile  bouquet
И аз платих точно 525 лв. преди една година - значи не са вдигнали цените по отношение на ЗЕТ. Лекарствата са си оттделно. Не зная как ги делят като суми - за ЕТ и за размразяване, не зная дали въобще ги разграничават. Каква хоспитализация  Shocked

# 640
  • София
Здравейте, момичета!
 bouquet bouquet bouquet
Споделям и аз мнението на другите момичета за др. Яначкова  Peace
Готина, компетентна, обяснява надълго и нашироко, внимателна, мила, заинтересована.... Доколкото знам е "ученичка" на Начев. Моята среща беше кратка с нея, само едина във връзка с диабета ми по време на бременността. После си се върнах при Начев, че сме си от десетилетие вече "дружки" с него.
Но Яначкова е добър избор!

# 641
  • София
Супер сте момичета, вдъхнахте ми увереност!
Ще посетя др. Яначкова  в най-скоро време!
На мен  не могат да ми намерят правилно лечение, с тежка ИР съм, СПКЯ, от хормоните ми спря тотално цикъла, сега пролактина и тсх скочиха, отделно съм и с аденом на хипофиза...омотана работа, а ми се иска след година някъде вече да правим опити за бебче Sad  ....което с тези простотии няма как да се случи Cry

# 642
 Hug още едно да за яначкова. консултация с доцента правила ли си?

# 643
Момичета, утре е 12 ден от инсето, мислите ли че е рано да направя кръвен тест?

Не ме свърта, а имам признаци като пред МЦ и искам да се успокоя (или разстроя) окончателно.

# 644
  • София
Здравейте, момичета!
 bouquet bouquet bouquet

Включвам се, за да потвърдя думите на останалите момичета.
Много харесвам д-р Яначкова. Не претупа прегледа, отдели ми достатъчно време, отговори на въпростите ми и най-важното според мен - назначи ми адекватно лечение.
Желая ти успех, каквото и да избереш  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт