Шевна машина PFAFF на Лидъл

 • 107 814
 • 198
 •   1
Отговори
 • Мнения: 42
от 30-ти Юли ще има тази машина на лидъл. Моля за мнениея. Аз съм аматьор в шиенето. Най-вече ми трябва за памук, сатен и за малко по-дебели платове като вълени например.
Пише че има 32 вида бод, илик с едно движение, 750 бода в минута и възможност за обратен шев.
Моля по-опитните за мнение, дали да си я купя.

# 1
 • Мнения: 14
Здравей, Dessy_tka Simple Smile Аз си купих същата шевна машина от Лидл преди около 3 години и съм доволна. Като цяло ми се струва, че е подходяща за начинаещи и не само, но не съм опитвала да шия вълнен плат с нея. Правила съм си подгъви на дънки, като през най-дебелата част шия бавничко и внимавам. Шила съм основно памук и дънкови материи на нея. Впоследствие си купих и друга машина - Janome 607, но не защото Pfaff-а не работи, а защото ми се налага да имам машини на две различни места. Моето мнение е, че си заслужава парите. Аз и досега си я ползвам отвреме навреме. Успех в избора  Simple Smile

# 2
 • Мнения: 7 987
Аз си я купих днес и засега съм доволна Simple Smile Обаче и аз съм аматьор.

# 3
 • Мнения: 42
може ли да прави илици ?

# 4
# 5
 • Мнения: 76
Атази машина дали има "подсилен транспорт", както някой беше споменал в форума, за да може да шие тънки материи без да се набират.( Всъшност по какво дали я има тази екстра?)

# 6
 • Мнения: 1 855
Не silaradost, няма я тази екстра. Казва се приспособление за двоен транспорт Walking Foot. Купува се отделно. Аз си купих и съм доволен от него. Като гледам крачетата, приспособлението ще стане на тази машина. Като ми се обадиха по телефона, питах дали ще стане за моята и момичето ми каза, че ще стане. Поръчах си го от тук: http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/product67.html
Струва 25 лева, а ако поръчката е над 30 лв., доставката е безплатна. Поръчах си вдевачка, органайзер с 25 калерчета, краче за бие и две двойни игли.

# 7
 • Мнения: 1 283
И аз купих машина, даже направих скрит подгъв на два панталона. Имам още 3 калерчета, 5 игли, краче за ципове,за копчета и някакви джаджи, които идея си нямам какви са.

# 8
 • София
 • Мнения: 547
И аз си я купих.

Предистория малко:
Досега бях с машина без марка от TCM магазините едно време, която ми беше дадена преди 3-4 години. Бях й накупила крачета, смазвах си я и почиствах редовно, но последните месеци почна да наплита конци отдолу и разни други проблеми със совалката. Още като ми я дадоха, я носих на майстор за центровка и тогава ми взеха 100 лв. Сега реших, че няма пак да давам такива суми и по-добре да си купя съвсем нова - колкото и да кара.
Поредни проблеми с наплитане на конци съвпаднаха с промоцията на Лидл и много не се чудих (Всъщност, чудих се, но нямам особен избор, в момента съм ограничена финансово).

Да ви кажа, не съм особено доволна от машината. Едностъпковия илик е грозна работа. Сигурно ще си запазя старата машина само заради товап. Натискът на крачето е твърде голям, а както се сещате, за машина от този ценови клас, няма настройки за това. Тегава е за работа. ММ казва, че това е защото е още нова и стегната и с времето ще стане с по-лек ход, но засега е така. Иглата не съвпада с центъра на крачето. Не знам дали става ясно. някак си, шие малко в ляво, около милиметър, горе -долу. Много ме дразни.
Хубавото - по-безшумна е от старата ми според ММ, аз не откривам разлика.
От една страна ме е яд за тези неща, които споменах,отдруга - в момента нямам пари за по-скъпа, респективно по-качествена.

# 9
 • Мнения: 1 855
Здравей, Мина фон В.! Има начин да намалиш натиска на крачето. Развиваш болтчето, което се намира на челното капаче над иглата.  Обикновено винтът за натискът е пластмасов, но има достатъчно ход за добро регулиране. Лично аз не мисля, че след време ще започне да върви по-леко. Какво имаш впредвид, че иликът е грозна работа? За да преместиш иглата, завърти надясно врътката за зиг-заг, когато си избрала прав шев (горе дясно). Тегава е защото върви бавно или трудно? Тъкмо започнах да се ядосвам, че моята няма автоматична вдевачка и едностъпков илик. И все още се чудя за илика.

# 10
 • София
 • Мнения: 547
elektrichar, благодаря ти!  smile3525
Точно вече тотално се бях отчаяла и планирах да я връщам утре. Това за местенето на иглата нямаше да се сетя никога!. И това с натиска ще стане -точно свалих капака да видя какво е положението. Simple Smile
Не, не е бавна, а по-скоро трудно върви. Не мога да го обясня. Все едно заяжда, повече усилия коства шиенето. Мислиш, че няма да се промени това, така ли? Аз мислех, че може би наистина има нещо като разработване  Confused
Един walking foot ще трябва да си купя вече. Иначе всички крачета, които съм си купувала от аксиома, стават.

За едностъпковия илик - най-вероятно не правя нещо както трябва. Има много клипчета в тубата, които са все с топ левъл машини и илиците стават страхотни. Също бях чувала оплаквания из нета за съсипани маншети и пр. Но на старата машина 3стъпковия си го бях усъвършествала. Сега пробвах няколко пъти - плете топка на едно място. Най-добрия ми опит е 1/4 илик и почна да тъпче плата между зъбите. Пак казвам, може би не правя нещо както трябва.
Иначе вдевачката е готина екстра, но не е нещо, без което не бих могла.

# 11
 • Мнения: 1 855
А спазваш ли изискването за поставяне на калерчето в совалката? Като вземеш калерчето, конецът трябва да виси надолу от дясната страна. Така то ще се върти по посока на часовниковата стрелка. Ако не е поставено както трябва, машината не работи добре. Със сигурност машината е смазана. Развий двете болтчета на иглената пластина! След това развий двете болтчета на зъбният транспортьор! Махни совалката, завърти двете притискащи лапи и махни пластината и грайфера! Натисни педала и виж как работи машината. Трябва просто да пее. Ако всичко е наред, сложи грайфера, пластината и притискащите лапи! Натисни педала и виж има ли някакво затягане. В края на краищата като я сглобиш цялата, трябва да работи добре без конци. В края на краищата машината трябва да работи много леко. Ако това не стане и нямаш майстор под ръка, я върни. Аз се надявам все пак нещата да потръгнат. Пиши каквото и да стане!

# 12
 • Мнения: 7 987
За пръв път имам машина, но ми се струва, пе върви много леко.

# 13
 • Мнения: 42
а може ли да прави двоен шев ?

# 14
 • София
 • Мнения: 547
Ших на много парчета различни видове платове, включително и закърпих работния гащеризон на мъжа ми и заключението ми е, че съм много доволна - машината шие чудесно, прави красив, равен еднакъв тегел, който бях забравила как изглежда. Изглежда първия плат, на който пробвах, не е бил подходящ за проби. Машината е супер! Simple Smile Като се сетя как за малко да я върна  Mr. Green
Ще видим как ще преборя илиците Simple Smile
Още веднъж, много благодаря на elektrichar за съветите  bouquet

Dessy_tka, какво имаш предвид под "двоен шев"? Дали може да шие с двойна игла ли? Ако е това, не съм пробвала още, но не виждам причина да не може.

Общи условия

Активация на акаунт