Отговори
# 105

Опитвам се да предложа по-различна гледна точка, в която да не отсъждаме от името на собствения си изнежен комфорт, който всички ние притежаваме, а да отсъдим от гледна точка на природата, от която ние сме част, но сме го позабравили, за съжаление.

Домашните кучета точно едва ли са подходящ авангард на стремежа ти към единение с природата. Може би е добре да се насочиш към призиви хората да се махнат от плажовете и да ги оставят с дюните на естествените им обитатели, иначе тезата ти е хем наивна, хем неправилна. И всъщност е доста смешна Laughing

На мен ми харесва играта на куче на плажа вечер и как си скачка във водата и носи пръчки. Мисля, че е голям кеф да плуваш с кучето си. Винаги съм завиждала на такива хора и нямам нищо против да си водят кучето, стига да не го опнат на място, дето и без това не можеш да се разминеш нито на пясъка, нито във водата , а кучето пръхти с половин метър изплезен език.

# 106
Плажът не е кино, не е мол, не е частен дом. Плажът е част от природата и като такъв следва да е по-близък до законите на джунглата, както по-горе се бяха изразили. А защо сме с претенции, че е предимно за хора и по-малко за останалите животни, това не знам  newsm78

Стига с тази природа! Не си в гората. Има плаж, има концесионер, има правила, закони (не с клаузи), а с разпоредби. Не е въпрос на претенции, а на има общоприети норми. Имаш куче, водиш го на плажа, чудесно, намираш начин това да стане без да притесняваш останалите, ако това не може да стане - търсиш уединено място или такова, определено за плажуващи с кучета. И един приятелски съвет - крайно грозно звучи сравнението на хора с животни, спри с това, става досадно вече.

# 107
Аз съм разрешила този проблем: неохраняем плаж, къмпинг, палатка и ходене на плаж от 08:00 до 10:00 и след 16:00, кучето ми се кефи максимално без да го ограничавам

# 108
Опитвам се да предложа по-различна гледна точка, в която да не отсъждаме от името на собствения си изнежен комфорт, който всички ние притежаваме, а да отсъдим от гледна точка на природата, от която ние сме част, но сме го позабравили, за съжаление.
Не, опитваш се да се правиш на интересна ...ама карай, днес имам време и кеф за глупости.    Laughing
Неслучайно ти дадох пример с джунглата.
Плажът може и да е природа, но е обособен в част от природата, в която живеят хора основно.
И без значение дали някой човек има за домашен любимец куче/котка/мечка/тигър или друго, е редно тези животни да се отглеждат съобразно човешките закони.
Ако ти отидеш в джунглата, едва ли ще кажеш на тигъра:"Виж кво, друже, природата е на всички , я се дръпни малко да полегна и аз тук на сянка под дървото!", нали?А ще се соъбразиш, че си в неговия периметър и ще спазиш закона на джунглата, а именно, да се СЪОБРАЗЯВАШ с постоянно живеещите там.
И зоопарка е част от природата, нали?Като го посетиш, напираш ли да се изкъпеш в локвата на мечките?Или смяташ, че си в правото си да поплуваш в аквариума при рибите?Щото, нали, природата е за всички?

Осъзнаваш ли колко идиотска е ...."тезата " ти?!

# 109
Поне се посмях Simple Smile

Зоопаркът е друг клас проблем, там не е никак природа, част е от град обикновено. Напълно разбирам, какво ми казваш и ми харесва забавното ти повествование. Всичко, което искам да изразя е, че човекът малко се е понадул и си приписва права, които не съществуват. Създава си ги и си ги приписва. И лошото е, че от това страдат остналите животни, че и много хора, които не са съгласни с тези права. Например, правото само той да обитава плажове.

# 110
Междувременно все повече хора започват да виждат ясно нещата и да се усещат все повече като част от природата, а не като някакъв специален вид.
Съжалявам, ама ако смяташ, че да се усещам като част от природата означава на плажа да бъда облизвана и обнюхвана от твоето куче, някак си мноого далеч от истината.

И не-няма да отмрат поколенията, които не обичат да ги обдушва пес докато играят карти на плажа.
Сори.

Ако искаш да си част от природата, то първо трябва да разбереш какво е природа и после да станеш едно цяло с нея... Mr. Green

# 111
Всичко, което искам да изразя е, че човекът малко се е понадул и си приписва права, които не съществуват. Създава си ги и си ги приписва. И лошото е, че от това страдат остналите животни, че и много хора, които не са съгласни с тези права. Например, правото само той да обитава плажове.
По твоята логика и животните в джунглата са се взели много насериозно, като бранят територията си .....Къде да отиде човек да живее, къде да си построи котАрката, че да не пречи на природата ТИ?     Laughing
Всяко едно животно, ако иска да тича свободно и на воля, няма доброволно да се завре в човешката обител, например в някоя междублокова дупка в "Младост", а ще потърси безлюдни, широки пространства извън човешкия ареал.Т.е., то по някакъв начин, несъзнателно, се съобразява с човешките закони.Ти, посещавайки джунглата, също се съобразяваш с неписаните закони на животните там, не се навираш да гониш лъва от леговището му.Ако имаш поне малко мозък, де .....   Laughing , че де да знам, може да има и такива природолюбители, които да смятат, че могат да нарушават законите на джунглата.     Laughing

# 112
  • Tам през Атлантическия океан
Скрит текст:
Междувременно все повече хора започват да виждат ясно нещата и да се усещат все повече като част от природата, а не като някакъв специален вид.
Съжалявам, ама ако смяташ, че да се усещам като част от природата означава на плажа да бъда облизвана и обнюхвана от твоето куче, някак си мноого далеч от истината.

И не-няма да отмрат поколенията, които не обичат да ги обдушва пес докато играят карти на плажа.
Сори.

Ако искаш да си част от природата, то първо трябва да разбереш какво е природа и после да станеш едно цяло с нея... Mr. Green

Da поплува сред акулите  Mr. Green

# 113
Пак да кажа, аз нямам куче, но не виждам проблем като отида на плаж всички да сме заедно. Не ме притесняват. Даже кучетата не ти вземат парите, докато си във водата и не продават царевица. А да гледаш, как куче се радва на морето, за мен е много зареждаща гледка, няма как да не се усмихна Simple Smile

# 114
  • София
Кучето е зареждаща гледка навсякъде, ако стопанинът му си е на мястото и с всичкия. И макар да не е виновно самото то, ако стопанинът му не струва - то е опасно и пречи на другите. Включително и на другите кучета.

# 115
Имам куче, но съм категорично против мъкненето на всякакви четирилапи косматковци на басеин или плаж.
За басейн разбирам, ще го оставиш за един ден у дома, но ако си от София и си на морето с тях, къде да си остави човек любимците, за да отиде на плаж?
Имах куче дълги години, за отпуските ни беше при роднини, една година не беше удобно да го оставяме и го взехме с нас на море, въпреки, че породата кокер е известна с дружелюбния си нрав не си и помислихме да идва с нас на плаж...Все някой се жертваше и оставаше с кучето в хотела, изглежда ми абсурдно кучета покрай легналите хора или във водата с децата...

# 116
Проблемът у нас е, че няма достатъчно място на плажовете за народонаселението му, камо ли за добитъка му  Heart Eyes. Би следвало да има както плажове, забранени за деца, плажове забранени за животни, но и такива, които да са специално за семейства с деца и да не толерират полусексът на плажа, както и места, изрично предназначени за животни.

Касита, 500-600 км е плажната ивица. Да не е голяма, но на всеки 10 км. могат да се обособят по около 100-150 м. за хора с кучета. Остава си техен проблем домъкването до този плаж. Няма да е голям проблем, предполагам, защото за да са довели животното, сигурно са с кола.

В България 9 години съм гледала куче и си съобразявах почивките с него. Или намирах кой да го гледа или ходех на места, на които не е проблем. Не съм го държала на плажа, защото за мен си е гадно. Все едно три годишно дете да държиш под чадъра цял ден.

Тц. Дължината на крайбрежието е 354 км., от които 200 плажна ивица, като в това число влизат забранените пясъчни плажове, като Вромос (положени са останките от близката уранова мина и има радиация, което не пречи да има и плажуващи де), както и миниплажчета без изградена инфраструктура.
Не зная от колко години не си била на бг-черноморието, но на него няма място за друкраките. На север още има въздух, но е въпрос на година-две и той да се изпари.

От поне 9, а и нямам желание да отида, освен ако не е заради приятели. И аз помня пренаселеността и за това си мисля, че ако се отдели някакво място за дивеене на кучетата, ще е по-добре, отколкото да газят по хавлии и хора.

# 117
  • София
Нямам нищо против кучетата на плажа стига да не нарушават личното ми пространство: да не си вършат физиологичните нужди на плажа, да не лаят много, да не са агресивни. Виждала съм кучета на плажа, не са ми пречели. Самата аз съм с 2 котки и всяка година драмата е кой да ги гледа вкъщи, така че осъзнавам този проблем. От друга страна си мисля, че както аз намирам гледачи за моите любимци, то ако стопаните на кучета не могат да намерят такива, поне не трябва да пречат на почиващите хора на плажа.

# 118
  • София
Нямам нищо против кучетата на плажа стига да не нарушават личното ми пространство: да не си вършат физиологичните нужди на плажа, да не лаят много, да не са агресивни. Виждала съм кучета на плажа, не са ми пречели. Самата аз съм с 2 котки и всяка година драмата е кой да ги гледа вкъщи, така че осъзнавам този проблем. От друга страна си мисля, че както аз намирам гледачи за моите любимци, то ако стопаните на кучета не могат да намерят такива, поне не трябва да пречат на почиващите хора на плажа.

Имам познати, които си оставяха кучетата в хотели за кучета. Едното куче си счупи крака и трябваше да бъде оперирано, другото се загуби и стопаните го търсиха дълго време. Хотелът не носи такава отговорност.

Не бива да се сравняват кучета и котки, защото са твърде различни.

За да няма никакви проблеми, трябва да има обособени и заградени места за кучета в паркове, градинки, плажове и т.н.
Лошото е, че няма.

# 119
  • София

Имам познати, които си оставяха кучетата в хотели за кучета. Едното куче си счупи крака и трябваше да бъде оперирано, другото се загуби и стопаните го търсиха дълго време. Хотелът не носи такава отговорност.

Не бива да се сравняват кучета и котки, защото са твърде различни.

За да няма никакви проблеми, трябва да има обособени и заградени места за кучета в паркове, градинки, плажове и т.н.
Лошото е, че няма.
[/quote]
Това искам да кажа де. Твърде различни са. Аз също няма да оставя животните си на хотел никога и затова търся човек, който да им чисти тоалетната, сипва храна и вода, дава хапчета, чисти купичките. Разбирам собствениците на кучета, че искат да ги вземат със себе си на плажа и нямам нищо против, но ще ми е неприятно куче да ми се изака до главата на плажа или да ми скочи.

Общи условия

Активация на акаунт