Отговори
# 90

Както вече няколко човека написахме, при това няколко пъти- такава клауза има.

Жалко, за съжаление, че не е законът еднакъв за всички. Това само може да ме натъжи, не виждам, как може да намирате това за добре.

# 91
Аз ходя да плаж с моето куче, не виждам нищо нередно. За мен не е честно достъпът на кучетата до плажа да бъде забранен. Басейн си имам вкъщи, тъй, че проблем с басейните нямам.

# 92
Хаха, то с рев нещата няма да се оправят. По-скоро разчитам да си отидат поколенията с такива разбирания и да дойдат по-добри времена. Междувременно все повече хора започват да виждат ясно нещата и да се усещат все повече като част от природата, а не като някакъв специален вид.

# 93
Жалко, за съжаление, че не е законът еднакъв за всички.
Всъщност, законът е еднакъв за всички.
Т.е., в общество от човеци важи законът на човеците.
В джунглата важи законът на джунглата, т.е. на животните.
Ако отидеш там, на лъва хич няма да му дреме, че има закон против убийството на хора и съвсем спокойно ще си те хапне за закуска.     Laughing
Опитите ти за оригиналничене са доста елементарни, ще трябва да се понапънеш още...    Mr. Green

# 94
   но ви е гнус от едно кученце, което сигурно го къпят всеки ден.

И аз спирам следенето, да не се ядосвам.

Разбира се, че ме е гнус. Кученцето стъпва с мръсните си лапички по земята, надлежно опикана и осрана от себеподобните му, а след това надлежно си ги обърсва в кадифеното столче, дето аз бих седнала евентуално. Освен това е КУЧЕ, а не човек. Ами не ща да седя на един стол ни в кафене, ни в транспорт, ни никъде.

Аз не съм от тази разпространена общност от хора, дето твърдят "кучето ми е много по чисто от децата" (от хората, от минувачите от всички останали във вселената). Но не съм изненадана от наличието им и тук, понеже съм забелязала че притежанието на куче някак автоматично лишава хората от разум и способност да гледат на него реално, като на животно, а си въобразяват съвсем искрено гореизложените неща и даже ги претворяват на практика допускайки го в леглото, на масата, по собствените си столове, и включително и в кафенето, където вече принуждават и околните, искат не искат, да споделят пространството с обожавания любимец по същият начин.

Преди се карах, като чуя " Не ми викай ма, кучето ми е по-чисто от детето ти, как няма право да пие от чешмичката???"
 Сега знам, че това са хора не с ума си, и нема смисъл.

Подписвам се под това мнение. Във Варне не само на плажа, но и в Морската трябва да им забранят достъпа.

# 95
Проблемът у нас е, че няма достатъчно място на плажовете за народонаселението му, камо ли за добитъка му  Heart Eyes. Би следвало да има както плажове, забранени за деца, плажове забранени за животни, но и такива, които да са специално за семейства с деца и да не толерират полусексът на плажа, както и места, изрично предназначени за животни.

# 96
Домашните любимци са част от семейството, което означава, че са навсякъде с тях! За мен е дискриминация, ако не мога да заведа кучето си на плаж! Намерила съм решение: ходя на къмпинг с палатка, идеално е.

# 97
Имам две деца и куче. Определено смятам , че кучетата работа на басейн нямат. За плажовете - да , след определени часове на определени места. Няма лошо да се определи едно петно плажна ивица, където след определен час да се водят домашните любимци. Истината е , че наистина не разполагаме с толкова плажни ивици и едва стигат за нас хората. Преди няколко години реших да отида на плаж с кучето и с децата извън града. Оказа се по преселен и от градските плажове. През цялото време държах кучето до мен . В морето влизах с каишката. Определно се измъчих и аз и кучето и се отказах. Факт е , че на голяма част от хората не им е приятно. За съжаление има и доста дечица , които ги е страх от кучета. Не бива да се създава ненужен стрес , само заради идеята.

# 98
Плажът не е кино, не е мол, не е частен дом. Плажът е част от природата и като такъв следва да е по-близък до законите на джунглата, както по-горе се бяха изразили. А защо сме с претенции, че е предимно за хора и по-малко за останалите животни, това не знам  newsm78

# 99
Специално са дошли "лелите", това е категория, която минава километри, само с цел да каже на някого да си върже на никого не пречещото куче. Бас държа, че са имали и гадни пищящи дечица. Явно има и много хора, готови и на самоубийствени мисии, като специално завеждане на ужасяващи се от кучета дечица на места, обозначени като кучешки поляни...

Изгуби баса, нямаше деца с тях.

Жалко Laughing
 Но, Ая, ако ни осветлиш за ситуацията , ми се струва, че поведението на тези лелки едва ли би било толкова безумно, колкото изглежда преднамерено описано в първоначалния ти пост. Повечето хора обичат животни, много - даже прекалено много, по мое мнение - хора имат кучета и като цяло наличието на животиня наоколо хвърля повечето индивиди в умиление и желание да му се възхитят, особено ако е привлекателно. Неприязънта настъпва, ако тича свободно, сере и/или стряска хората и особено малките им деца.

Призив, особено пък на язовир, което е общо взето голямо и слабо населено място да си вържеш кучето едва ли ще дойде, ако това куче не е попречило все пак. Ако при разходката ви свободно пуснатото и тичащо сто метра пред вас куче ми се завре в рибарския врат, или ме стресне, изскачайки внезапно иззад храст, може би и аз бих апелирала да си го водите до вас на повод.

Елементарна съобразителност се изисква, и при положение, че обикновените хора нищо не правят на кучето, а то може да им направи много гадни неща, просто не виждам защо вече от години се поддържа такава конфронтация, която отврати и от кучета , и от кучелюбители, дори  принципно обичащи кучета хора като мен.

Плажът не е кино, не е мол, не е частен дом. Плажът е част от природата и като такъв следва да е по-близък до законите на джунглата, както по-горе се бяха изразили. А защо сме с претенции, че е предимно за хора и по-малко за останалите животни, това не знам  newsm78

Да бе, що така няма достатъчно диви животни по тия плажове...

Последна редакция: вт, 28 юли 2015, 13:53 от Iris04

# 100
Проблемът у нас е, че няма достатъчно място на плажовете за народонаселението му, камо ли за добитъка му  Heart Eyes. Би следвало да има както плажове, забранени за деца, плажове забранени за животни, но и такива, които да са специално за семейства с деца и да не толерират полусексът на плажа, както и места, изрично предназначени за животни.

Касита, 500-600 км е плажната ивица. Да не е голяма, но на всеки 10 км. могат да се обособят по около 100-150 м. за хора с кучета. Остава си техен проблем домъкването до този плаж. Няма да е голям проблем, предполагам, защото за да са довели животното, сигурно са с кола.

В България 9 години съм гледала куче и си съобразявах почивките с него. Или намирах кой да го гледа или ходех на места, на които не е проблем. Не съм го държала на плажа, защото за мен си е гадно. Все едно три годишно дете да държиш под чадъра цял ден.

# 101
Има си диви животни, които там си живеят. Не са едри хищници, но има чайки, медузи, делфини. Напоследък намаляват, защото се смущават от многото хора и от мръсотията, предполагам. Ясно ми е, че на кучетата това не им е естествената среда, но и на хората не им е. И двата вида ходят за кеф. Няма лошо Simple Smile

Опитвам се да предложа по-различна гледна точка, в която да не отсъждаме от името на собствения си изнежен комфорт, който всички ние притежаваме, а да отсъдим от гледна точка на природата, от която ние сме част, но сме го позабравили, за съжаление.

# 102
Според мен за всички е най-добре да има места, специално обособени и обозначени, където се допускат кучета на плажа. На останалата част от ивицата - не. В цивилизованите държави е така. И да, там с кучето си можеш да отидеш на ресторант, в мол, но никъде няма безконтролно пуснати животни в парковете и всеки чисти след животното си. Просто там не е биг дийл, почти всяко семейство има куче и то е член на семейството, грижиш се за възпитанието и хигиената му, както за тези на останалите членове.
Тук просто нямаме достатъчно висока култура като собственици на кучета и затова се получават дрязги. Ако всеки разхожда кучето си на повод (освен на местата, където е позволено за свободно пуснати кучета), почиства след него и се грижи то да не притеснява останалите, кой нормален човек би имал против домашните любимци? Просто хората, които не искат свободно пуснати кучета наоколо, ще избягват съответните места, където това е позволено (обозначени плажове, градинки).

# 103

Касита, 500-600 км е плажната ивица. Да не е голяма, но на всеки 10 км. могат да се обособят по около 100-150 м. за хора с кучета. Остава си техен проблем домъкването до този плаж. Няма да е голям проблем, предполагам, защото за да са довели животното, сигурно са с кола.

В България 9 години съм гледала куче и си съобразявах почивките с него. Или намирах кой да го гледа или ходех на места, на които не е проблем. Не съм го държала на плажа, защото за мен си е гадно. Все едно три годишно дете да държиш под чадъра цял ден.

Тц. Дължината на крайбрежието е 354 км., от които 200 плажна ивица, като в това число влизат забранените пясъчни плажове, като Вромос (положени са останките от близката уранова мина и има радиация, което не пречи да има и плажуващи де), както и миниплажчета без изградена инфраструктура.
Не зная от колко години не си била на бг-черноморието, но на него няма място за друкраките. На север още има въздух, но е въпрос на година-две и той да се изпари.

# 104
  • София
Има си диви животни, които там си живеят. Не са едри хищници, но има чайки, медузи, делфини. Напоследък намаляват, защото се смущават от многото хора и от мръсотията, предполагам. Ясно ми е, че на кучетата това не им е естествената среда, но и на хората не им е. И двата вида ходят за кеф. Няма лошо Simple Smile

Опитвам се да предложа по-различна гледна точка, в която да не отсъждаме от името на собствения си изнежен комфорт, който всички ние притежаваме, а да отсъдим от гледна точка на природата, от която ние сме част, но сме го позабравили, за съжаление.

Така ли? На кучетата им е кеф да ходят на плаж и да хващат тен в 30-градусова жега?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт