Отговори
Та това е въпросът?

# 1
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Цял живот съм гледала/живяла с кучета и котки. Имам наблюдение и върху немарливото отношение на  голяма част от собствениците.  Моето мнение е, че нямат работа на подобни места, освен ако изрично не е обозначено, че може.

# 2
На басейна нямат място, но на плажа не виждам какъв е проблема, ако не пречат на околните като бягат през тях примерно или извършват физиологичните си нужди в непосредствена близост.

# 3
Нищо против, ако не ми влизат в личното пространство, т.е. да им събират акото, да не пикаят на пясъка и да си седят до тях.
Последния път един сладур, забравих му породата, като това от "Маската", беше абсолютно безконтролен, овърша наоколо, мяташе пясък, нападаше всеки, който излиза от морето и препика всичко на разстояние 20 хавлии от тяхната. Е, за такива съм против.

# 4
Против - не виждам какво ще прави в ограниченото място около басейна, а в басейна не му е мястото.
В близост до мен на плажа или в морето определено не биха ме зарадвали, колкото и да твърдят любителите на въпросната мантра, че кучето им е по-чисто от 99% от хората. Същевременно осъзнавам, че няма как да се ограничи влизането на животни във водата като цяло, та все едно.

Иначе, ако домашният ви любимец си кротува на хавлията до вас, не ми пречи. Той обаче няма как да го направи, освен ако не е на преклонна възраст или болен.

Последна редакция: вт, 28 юли 2015, 17:04 от Nickkie

# 5
Не ми е приятно.
Особено,когато кученцето започва да се : чеше/изтръсква от водата/върши нуждите си ,непосредствено до мен.

# 6
Мисля, че всеки стопанин трябва да познава кучето си и да е наясно какво би било поведението на любимецът му на такова място. Говоря за плаж, на басейн за мен е изключено да се води куче.
Имам две кучета, едното макар, че е малка порода (мопс) е почти неконтролеруем като види хора и ред ум не ми е и минавало да го водя на море. Но голямото (голдън ретрийвър) го водихме на Арапя и никой не забеляза, че той е там и хората бяха много изненадани, когато го видеха като влизахме във водата. До тоалетна на плажа не е бил нито веднъж за 5 дни. Просто си има навик да ходи само сутрин и вечер, стоеше спокойно на сянка под чадъра, между двата шезлонга,задължително вързан. Дори във водата влизахме с повод, защото все пак има хора, които ги е страх и не искахме да се плашат. А и не бива да забравяме, че все пак е животно и не се знае какво ще му скимне. Изкарахме прекрасни 5 дни на морето с нашият любимец. А другият лудият си го знаем и не бих искала да развалям своята почивка и тази на другите.
Та отговора ми е, че ако човек се съобрази с характера на кучето си и подсигури спокойствието и на другите плажуващи не би следвало да има проблем.

# 7
Ако са вързани и седят до собствениците си, т.е. не пречат на никой - нямам против.
Нашият плаж е изкуствен и когато има прилив по средата се образува голяма локва. Удобно е за малки деца защото не е дълбока, не е толкова голяма че да не можем да си следим отрочетата и водата за разлика от морето е топла. Оставям дъщеря ми да скита свободно, защото не е пренаселено, не пречи на никой, не може да се изгуби а и децата от селото се познават, търсят се и се заиграват. Изведнъж отнякъде се появиха две кучета ( порода коли ). Затичаха се между децата, влизаха, излизаха от водата, ходеха по хавлиите, мятаха пясък и капки навсякъде. Дъщеря ми изпадна в истерия. Откакто кучетата на съседите ни и взеха акъла изпитва див ужас от животни. Докато се опитвах да я успокоявам и се оглеждах кои са собствениците, спасителите пристигнаха. Оказа се че е забранено кучета да се разхождат свободно на плажа и възможностите са три - или ги връзват или си заминават или идва полиция, глобява и пак си заминават. Та закона е ясен, остава да се спазва.

# 8
  • София
Не бих завела куче на басейн, защото то няма да бъде допуснато във водата, а няма как да се охлади, ако е жега.
На плаж водя кучето си - лае, играе, тича, дивее с часове. Затова ходим на неохраняеми плажове.
Тази година отново имах разправии с плажуващи. Съжалявам, но аз нямам избор къде да водя кучето, защото не останаха свободни плажове. Хората могат да се разплуят на слънце навсякъде.

BTW на конкретния плаж имаше много хора с кучета - голдъни, лабрадори, овчарки, джак ръсели, пинчер, кане корсо и няколко йорки-кифли като моята.

# 9
  • София
За на плаж! По-добре е от това да го оставят в колата да умре от жега.Но със собственика си и под контрол.

# 10
Имам куче, но съм категорично против мъкненето на всякакви четирилапи косматковци на басеин или плаж.

# 11
  • София
Имам куче, но съм категорично против мъкненето на всякакви четирилапи косматковци на басеин или плаж.
За басейн разбирам, ще го оставиш за един ден у дома, но ако си от София и си на морето с тях, къде да си остави човек любимците, за да отиде на плаж?

# 12
Там, където си оставят котките хората, които заминават на море - в хотел за любимци, у дома под грижите на приятел, т.н. Т.е., няма да го вземеш, ако те безпокои воденето му на море.

Гледам, че никой не води котката или морското си свинче на плаж.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 01:32 от Nickkie

# 13
  • София
Куче - "против" на басейн, "за" - плаж.
Само веднъж съм правила грешка да водя псето си на градски басейн (открит плаж на село). Уверих пазача, че няма проблем. Да, но не. Псето гледа как хората се цамбуркат и реши, че и то иска. Определено кучето ми излезе по-мръсно от водата.
На море съм го водила, но май само веднъж. Поразии по плажа не е правил, плуваше с нас в морето.

Преди време някой беше дал линк към статия - куче вади давещо се дете от морето. Детето е спасено, но кучето - не. Собственици на кучето не бяха родителите на детето.

# 14
Там, където си оставят котките хората, които заминават на море - в хотел за любимци, у дома под грижите на приятел, т.н. Т.е., няма да го вземеш, ако те безпокои воденето му на море.

Гледам, че никой не се е засилил да води котката или морското си свинче на плаж.  Mr. Green
По едно време се питаше за зайци на море Laughing

Категорично против съм.

Общи условия

Активация на акаунт