Отговори
# 240
  • SF
Би трябвало навсякъде на публични места да има забрана за животни. Изключения са парковете и улиците, но там животните са на каишка. В парковете също трябва да има ограничени полянки, площадки или места за разхождане. И съответно трябва да са осигурени опции за почистване. В Лондон е така.
Във ветеринарните клиники също е разрешено за животни. Не е нормално там някой да си заведе бебето и да го учи да ходи или да се храни например.

# 241

Във ветеринарните клиники също е разрешено за животни.
За пръв път чувам такова нещо.

# 242

Joy

Taя година на Слънчев бряг, на Кондора, Славчо Тошев /доста сигурно го знаят  Mr. Green /, обядваше невъзмутимо, пиле с ориз в компанията само на пинчера си /може и друго да е, но за мен всички малки кучета са пинчери/, настанили се на маса за 4ма. Всеки самостоятелно на стол, разбира се. За съжаление не обърнах внимание дали пинчера се храни в чиния или директно на покривката. Славчо му прехвърляше, ама подробно не загледах...
Двамата бяха страшни скици. Честно казано ми беше все тая. Е, ако беше санбернар, сигурно щях да бъда най-малкото по-впечатлена.
Аз съм от тия, дето кучета на морето не ми пречат. И никакви животни. Тази година даже имаше и пор албинос. Много гальовен, гушках го.

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 00:50 от NinoTino

# 243
Малко кученце в ресторант на мен хич не ми пречи. Едно е пинчерче, чихуахуа или болонка с панделка да седи до масата и да ближе нещо в купичка или пък да седи на стол-все ми е тая...

Но ако до мен доберман или питбул ръфат пържоли ръмжейки и се зъбят бих се притеснила сериозно .

Така че всичко си зависи от кучето все пак.

# 244
Имах голдънка. Случвало ми се е на неохраняем плаж да я прибера - вържа- след като е играла и да дойде жена с думите: моля, оставете я за още малко, децата играят прекрасно с нея.

# 245
Имах голдънка. Случвало ми се е на неохраняем плаж да я прибера - вържа- след като е играла и да дойде жена с думите: моля, оставете я за още малко, децата играят прекрасно с нея.

Пфф, не разбираш ли, че кучетата са гнусни и отвратителни, трябва да се забрани изобщо отглеждането на кучета, дори и дружелюбни, пак са гнусни животни, които могат да бъдат допускани само.... във ветеринарни клиники. tooth  Какви неохраняеми  плажове, безобразие smile3513

# 246
Напротив, кучетата са прекрасни животни, стопаните им са гнусни и отвратителни ( не всички ).

# 247
  • SF

Сега... забавно е, наистина, но не ми вади изречението от контекста. Изброявам места, на които могат да се срещат кучета извън дома/двора. И давам пример, че както във ветеринарната клиника не е за деца, които пълзят и се хранят, така на плажа не е за кучета. Иначе си се смейте. Но изречението ми е заобиколено от други. А и освен това се застраховах да не би някой умник да се присети да пита "ами сигурно и във ветеринарните клиники е обществено място и там нямаме право да ги водим!". Е, там имате право, водете ги!

# 248

Сега... забавно е, наистина, но не ми вади изречението от контекста. Изброявам места, на които могат да се срещат кучета извън дома/двора. И давам пример, че както във ветеринарната клиника не е за деца, които пълзят и се хранят, така на плажа не е за кучета. Иначе си се смейте. Но изречението ми е заобиколено от други. А и освен това се застраховах да не би някой умник да се присети да пита "ами сигурно и във ветеринарните клиники е обществено място и там нямаме право да ги водим!". Е, там имате право, водете ги!
Да, умница, На теб така ти се иска, затова си сътворила поредния "бисер" - "Изброявам места, на които могат да се срещат кучета извън дома/двора."  ooooh!  smile3560  nazemiata
Мога да си водя кучето навсякъде, освен ако има забрана за кучета. А колко са съобразителни някои стопани на кучета, това е друга тема.

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 10:54 от Ензим

# 249
Някои стопани хич не са и оттам...

# 250
  • София
Есме - На доста места по света хората ходят на плажа с домашните си любимци, това е напълно, ама напълно нормално. А и честно казано едва ли някой се интересува дали фръцлата от съседния чадър одобрява присъствието на кучето им на плажа. В Турция и в Гърция също си е съвсем нормално да видиш домашен любимец на плажа, поне на местата на които аз съм ходила съм виждала много хора на плаж със своите домашни любимци.
Честно казано предпочитам във водата до мен да има куче вместо някой нечистоплътен индивид от човешката раса.

# 251
Защото като си вземеш животно в Европата,поемаш наистина отговорност.50торно по-рядко е някой да си хвърля животинката на улицата,защото...вече не е толкова сладка,колкото като бебе...иска грижи и т.н.
И там се случва.Идиоти има навсякъде.

# 252
  • SF
И в самолет пътуват кучета.
Ако отивам на ресторант, не бих си завела кучето, нито на дискотека. Нито на кино бих го завела. Simple Smile  Позволено-непозволено, на мен просто не ми се ходи на ресторант или нощен клуб с куче. В открито кафе в парка става. Но там всички са с кучета и наоколо има много кучета. Естествено, кучето там вече трябва да е вързано и да лежи до стола ми. Никакви обикаляния по масите и просене на храна (чрез драскане по крака и панталони).
И пак... за кафе в парка трябва да е някакво инцидентно кафе, по време на разходката в парка. Ако излизам от нас с цел да седна на кафе с приятели, какво ще прави куче с нас!!!

# 253
  • под тепетата
Преди няколко дни бях на езерото Боден в германската му част. На плажа имаше доста кучета със стопаните си, нямаше протестиращи. Преди това бях във Виена - кучета всякакви размери имаше в метрото, естествено с каишка и пак нямаше протестиращи.

# 254
  • София
Ето ви кученцa на плаж, ако не ги вкарам във водата насила, няма да влязат изобщо.И двете седяха страхливо на одеялото.Имаше и други кученца.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт