Ваканцията след ПЪРВИ клас! :) - 2 тема

• 31 025
  • 416
  •   1
Отговори
# 105
  • Русе
Няма ли на първия учебен ден децата да бъдат с униформата? Нашите я носят само в дните, в които нямат физкултура, в дните, които имат са със спортен екип. Така че си мисля, че първия учебен ден трябва задължително да бъде с униформа. Вярно, че не всички училища имат униформа, но в нашия град почти всички училища вече си имат униформи.
Относно учебните тетрадки парите са събрани миналата година, в началото на септември трябва да минем през у-ще да ги вземем от госпожата. Облекла за учебниците ще купувам, като ги дадат, за да мога да отида с тях да премеря големината на облеклата, иначе облекла за тетрадките имаме от миналата година. Ново попълнение от флумастри, моливи и др. дребни работи очаквам, че ще получи за подарък за рождения ден, който ще празнуваме другата седмица. Купихме й ролери и ще започва да се учи да кара. Мене малко ме е страх да не падне, но детето има желание, а и аз имам желание да се науча да карам. Нейните ролери ми стават и на мене.

# 106
  • Sofia
РД на шерката е 5 дни преди у-ще, но аз избягвам да има училищни неща сред подаръците (аз избирам от името на двете баби, а и да не - питат ме, както и останалите роднини и близки), та ще се купуват след 15.09. и ще са малко неща, както писах - лепило, скицник, тетрадки... Нови бои, моливи и фулмастри - когато предните се развалят/свършат, за сега има.  Simple Smile
Пък найлоновите подвързии са обичайно все нови, купувам с учебниците разбира се. То последните са така правени, че все не са еднакви, та да се ползват подвърии от предната година.   Close

# 107
При нас ,за съжаление, няма униформи. Много ми липсва удобството и практичността на униформите .

При завършване на класа тук ни дават репорт карта с постиженията или новото на детето ,името на новия учител и списък с материалите необходими от предучилищна до 8ми клас. Има си такъв лист във всеки магазин за всяко у-ще в града и дори и да нямате листа (който може да се принитира и от сайта на у-щето по всяко време) отивайки в магазина и казвайки кой клас ще е детето и кое у-ще те си имат листи и ви подават правилния.

При нас няма учебници и учебни помагала ,та се купуват само моливи, пастели,маркери, цветни моливи, черни моливи (не пишат с химикали) ,гуми, лепила, скицник, слушалки, папки за листи, големи Зиплог найлонови плика ,3-4 големи тетрадки, 2големи пакета носни кърпи,   острилки, ножица, несесери и обувки за вътре. Бройката е различна всеки клас ,както и размерите на редовете в тетрадките .
След това се добавят и калкулатор, папки, химикали и т.н.

Скрит текст:

Оказа се ,че тук всеки клас учителят е различен и децата не са в един същи клас всяка година. Миналата година бяха 3 първи класа и един 1 и 2 клас заедно.
Тук има такава система да има сляти класове като 1/2 и 3/4 и 5/6 ,т.е. преподава се материала първо за 1ви клас докато другите в стаята си четат/разглеждат ,а след това се пеподава материала за 2и клас докато 1ви клас се занимават със задачата .
Това е клас за децата с трудности и така минават по-бавно материала и преповтарят без да повтарят всъщност.

Та сега тези 4 първи класа се прегрупират в 2 втори класа и един 1/2 не знаем дали ще е с някои от приятелите си в новия клас. Правят го за да не се създават трайни приятелства и някои деца да не са аутсайдери ,както и децата да са адаптивни и независими. Учителят също всяка година се сменя ,но сега вече тя познава всички учители от 1ви и 2ри клас ,защото в последните месеци на първи клас се ходи на посещения в други класове и се правят цели дни в друг клас .

Иначе дрехи има много и за сега няма да купуваме много нови ,но затворени обувки и маратонки ще й трябват . Много ме е яд ,че тук няма подвързване на тетрадки, учебници и прочие.

Онзи ден направи доста голяма част от задачите си и цялата страница със задължения (над 17 ) ги свърши за два дни .Това беше за голямата награда усилията .Бяха с баща си до магазина и се върна с много красива книга. Беше уж решено тя да си купи нещо до 5 долара ,но си избрала един картинен речник и баща й го взел .Намален от 39  на 19 .Страхотен мотивационен подарък .

Скрит текст:

Сега ако не знае някоя дума на англ. се опитва да я провери . Миналата година и взех и такъв ,но по малък , от англ. на френски и обратното за да знае какво значат думи на френски,които не разбира.

Скрит текст:

Още не може да се справи съвсем сама .Първата буква на думата я търси ,но последващите 2-3 букви в думата от азбуката я объркват и помагам. Ще свикне.

# 108
  • ГОре на черешата...
Честит празник на всички именници  bouquet! Да са здрави и щастливи!

Почерпката е от мен Wink:

# 109
  • Sofia
Честит празник на именниците и на всички!
Честит празник, Мариета!  Hug   bouquet

Почерпка и от мен, по случай годежа ни.

# 110
На патерици честито на именниците!
Морена честито! Много любов, щастие и разбирателство ви пожелавам!

# 111
  • В светлината на слънцето
Честито на всички, които са имали хубави поводи за отбелязване и празнуване.   bouquet
Не бях в цивилизацията и ми беше трудно да следя темата. Тия дни ще наваксам.
Моите продължават да ваканцуват с пълна сила и енергия. Баба им ще ги стяга с малко преговор на материала от следващата седмица обаче. В суматохата момчето духна поредната свещичка на тортата и вече е на 8 години. Grinning

# 112
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
жив и здрав да е  Hug

за слушането нищо не споменавам  Whistling

# 113
Благодаря, Добри. Утре, ако не си забравя кабелаците, ще сваля някоя снимка от телефона и ще покажа рожденика. Скромно беше празненството, но мило.  Blush При цялата налична техника у дома, само телефонни снимки се сетих да направя. Камерата сигурно е потънала в прах (защото мързелът е голяма работа), сериозният фотоапарат е отдавна в паяжини (понеже тежи, което е повод за оправдание), едната сапунерка е без батерии (щото няма кой да се сети да ги зареди), другата - неясно къде прибрана (и логично мястото забравено), абе сраааам. Embarassed

# 114
дечко е на лагер до 20.08 - домъчня ми;
бащицата пак ще е на път другата седмица - ше се засекат само за ден. и за това ми е мъчно;
търся варианти за занималня за следващата седмица ...

Скрит текст:
личи ли ми, че имам нужда от почивка?  Blush

обмислям това. някой има ли впечатления?

# 115
Ето го рожденика как запълва лятната си ваканция. Grinning
http://lulumba.snimka.bg/children/sashko-8-g.876468.35889340

# 116
последното го искам и аз  Laughing

# 117
Аааа, басейнът стана голям хит. Докато бяхме в селото, се ходеше поне 3 пъти седмично. Конкретно тази снимка е от по-дълбокия - 2,5 метра, но има и по-плитък, който започва от 1,3 и стига до 1,8 м. Голяяям кеф.  Grinning

# 118
  • София
Честит на рождениците Морена, лулумба,  - да са ви живи и здрави! Мариета- честит празник!

Яна стана на 8 години на 1 август, но аз съм по-зле, лулумба, дори нямам снимки в моя телефон. Бяхме на катерене в Парадайз Simple Smile  с малкото деца, които са в София през август.

Прекарва си ваканцията у нас- ние сме в малко село извън София, с каране на колело и игри със съседските деца /повечето момчета/ . От вчера ме врънка да й купувам колички Rolling Eyes

С четенето става все по-добра, правихме и няколко диктовки, но математиката е пълна катастрофа. Вчера наново обяснявах как се изважда 7 от 13 например. Rolling Eyes Тя го разбира за момента, решава задачите от справочника - поне 2-3 странии и след два дни отново е забравила всичко.... Не знам как да стимулирам някаква концентрация с тази математика.

# 119
  • София
Еха, колко почерпки съм изпуснала. Честито на всички.

Лулумба, честит рожден ден на порасналото момче.  Heart Eyes
Много се радвам на дечица, които ползват ваканцията за игра.

И да попитам за идея за подарък на съученичка за 20-30лв.
Девойката играе баскетбол, но си има топки и прочие.
Някакви аксесоари, тематични ?
И да не са дрехи.
Дори не знам, кога бих могла да взема подарък. Приемам всякакви идеи.

Общи условия

Активация на акаунт