Информ бюрото заседава. Получават се най-пресните новини за съседите: Кой с коя, кога къде, колко, защо и т.н..

Нямаше да правя лютеница тая година, ама като се обади малкия и аз направих една доза. След това купих продукти за още една, за др. семейство. Правих от печената, но изпекох предварително чушките и ми стана много по-добра от миналогодишната. Тогава вс. продукти сложих сурови /както е по рецепта/. Много хубава става и нямам киселини от нея /ако стигне до мен 

Благодаря ти, за мнението, както благодаря и на другите момичета, които изказаха мнение-ШПУНЦИ, СВЕТЪЛЧО, АЙША, ДИДИА, МЕРИ ПОПИНС. И аз си мислех, че може би през зимата ще останат съботните или неделните срещи. През седмицата - само ако изскочи нещо неочаквано.( от някое храстче - зайче )

подкрепям твоята идея за срещите. 14,30 часа е хубав час За зимата като дойде , тогава ще се мисли за през седмицата ако има такива срещи.
(За по- възвишените от нас – това е битовизъм , но всеки с “номера си”) Трудоемка е , но я правя , защото моите млади /децата де/ само това ядат от зимнината и на мен ми е приятно (както и на теб) да го направя за тях. “Моята ” лютеница я правя по детските си спомени , когато съм помагала у дома. Всичко слагам по усет / нямам дози/ . Основния принцип е повече печени мляни чушки и сгъстен доматен сос /и подправки на вкус/. Опитвали сме със сурови чушки , с моркови ,с патладжани , но не ни е харесвало и това остана.

, благодаря за духовната храна , макар и да “стиска гърлото”