Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хомеопатия и детско здраве през лятото - идеи за лятната аптечка

  • 1 849
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 230
По време на юлската Мини Академия за родители д-р Томова даде съвети как да реагират родителите при атака от летни вируси и дискомфортни за децата състояния през този сезон.

Ето нейните препоръки за лятната аптечка, които ще ви помогнат да се справите с "подводните камъни" на лятото:

Кокулин – за профилактика и овладяване на прилошаване при пътуване.
Belladonna 15 СН – при температура, възпалено гърло или слънчево изгаряне. При всички тези състояния се приемат по 5 гранули, толкова по-често, колкото по-изразени са симптомите (в началото и на 15 мин.) При изгаряне и при възраст над 2,5 год. върху зачервените участъци може да се използва Хомеоплазмин маз, която ще доведе до бързо облекчение и възстановяване на кожата. Тази маз е подходяща и при подсичане, охлузване, протъркване на определени участъци от кожата, но без нарушаване на нейната цялост (т.е. не е за приложение върху рани).
Ledum palustre 9 CH – 5 гранули на ден е подходяща профилактика на ухапванията от насекоми.
Apis mellifica 30 СН – при силна кожна реакция след ухапвания от комари. Дава се начесто, заедно с Ledum palustre (двете лекарства се редуват през 15 – 20 мин. за няколко приема и после през час до облекчаване). Apis mellifica 30 СН може да се приложи и при други видове алергични обриви, както и при оток след травма (напр. изкълчване), като в тези случаи се приемат по 5 гранули – толкова по-често, колкото по-изразени са оплакванията (вкл. и на всеки час или по-често).
Arnica monatana 9 CH – е приложим при всякакви травми. Приема се веднага след травмата – няколко пъти по 5 гранули през 10 мин., след което на всеки час по 5 гранули в първия ден. След това, ако е необходимо, за още няколко дни – 3 – 4 пъти по 5 гранули. Приложението на този медикамент намалява риска от кръвонасядане и ускорява възстановяването на тъканите.
Arnigel – гелче, приложимо при наранявания без нарушена цялост на кожата и при възраст над 1 год. Допълва ефекта на Arnica monatana.
Ipeca 9 СН – при упорито гадене и повръщане – по 5 гранули, според ритъма на оплакванията, вкл. и на всеки час, ако е нужно. При трудно овладяване на оплакванията може да се приложи и свещичка Вомитус хил.
Bapticia tinctoria 9 СН – при „чревен грип“, свързан с разстройство и температура. Приемат се по 5 гранули – толкова по-често, колкото по-изразени са оплакванията (вкл. и на всеки час).
Arsenicum album 9 СН – при разстройство, когато се подозира консумация на престояла храна или храна от несигурен източник. Приемат се по 5 гранули след всяко диарично изхождане.
Podophyllum peltatum 9 CH – при т.нар. “диария на туриста”, свързана с комбинация от прегряване, немити ръце, прием на необичайна храна. Приемат се по 5 гранули след всяко диарично изхождане. Този медикамент е подходящ и при диария, свързана с никненето на зъбките.

Повръщането и разстройството при малки деца може да доведе до бързо обезводняване. Да се търси лекарска помощ!

За бърза реакция в тези ситуации, освен хомеопатичните продукти, имайте в себе си и следните медикаменти и добавки, които могат да ви бъдат от полза:

Хидрасек за възрастни, детски или кърмачески – при разстройство.
Хидратин α – при повръщане и/или разстройство – това са прахчета за възстановяване на електролитния баланс (т.е. на загубените с повръщането или разстройството микроелементи).
Пробиотик (Био гая, Линекс или друг) – можете да започнете приема му няколко дни преди началото на почивката и да го продължите през цялото време, докато сте там, с цел намаляване на риска от чревни инфекции.
Противотемпературни лепенки Cool patch и съобразени с възрастта противотемпературни
медикаменти (Панадол, Нурофен и др.)
Водоустойчиви лепенки за малките наранявания
Слънцезащитен продукт с достатъчно висок фактор (за децата задължително над 30).

За повече информация за това в какви случаи и как да прилагате медикаментите, вижте лекцията от събитието:*Д-р Томова е специалист по вътрешни болести и клинична хомеопатия. Има кабинет за хомеопатични консултации в София. Зам.-председател на Българската медицинска хомеопатична организация. Управител, съосновател и преподавател в Европейска школа по клинична хомеопатия, обучаваща студенти по медицина, лекари и фармацевти в сътрудничество с Медицинските университети на София, Пловдив, Варна и Плевен.

Магистър по здравен и социален мениджмънт от Франкофонски институт за администрация и управление, София и Университет на Нант, Франция. Хоноруван преподавател в Нов български университет и във Франкофонски институт за администрация и управление.

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 16:05 от Редактор*

# 1
  • Мнения: 27
Все още ли има хора, които вярват в хомеопатията! И да се прави разлика между хомеопатия и билки  Wink

Общи условия

Активация на акаунт