Сполучливи имитации на маркови парфюми - 9

• 126 134
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
Ох, и забравих да напиша, че направо ви се възхищавам на нюха  Grinning
Никога не мога да кажа на какво ми мирише даден парфюм, нито дали е дървесен, флорален и т.н. А вие тук пишете за начални нотки, разгръщане и т.н.  Hug
Или нещо моят нос е повреден, или вие сте големи спецове и ви се отдава.
Даже като чета описание за даден парфюм, хич не мога да си представя какво да очаквам като аромат.  Blush

# 331
Принципно е така, имам един приятел с две думи най-добрия ми приятел е маняк на тема парфюми и има колекция от около над 400 парфюма, между тях са и такива, който не може да се намерят вече в продажба или такива от преди 80 100 години, разбира се и специален хладилник за парфюми, доста от нещата за парфюми съм научил от него.

Основно парфюмите ги разделям на два вида:

1ви - Niche парфюми в същност това са истинските парфюми.

Сигурен съм повечето от вас са запознати какво представляват niche парфюмите а за тези. който не знаят ще обобщя с две думи най-просто казано това са истинските парфюми правени от известните парфюмерийни къщи, който се занимават изцяло и само с парфюми. Повечето от имената на тези парфюми на обикновената аудитория е непозната, поради факта че масово в света се продават комерсиалните марки Armani, Gucci, Versace и прочие... в същност тези марки дават поръчка на една да кажем парфюмерийна къща да им изработят парфюм със съответните характеристики.
Разликата между класите niche парфюмите са в почти всички случай доста по скъпи, използват най-доброто което може да се намери на пазара като компонентни и постоянно се съревновават.
Някой от тези световно известни дизайнерски парфюмерийни къщи са в бранша от по над 100 години.
Говорим за качество на топ ниво, за това има парфюми който се продават за по 1200 $  и доста по скъпи за 50 мл а дори не сме чували името на този парфюм...те са малко популярни сред обществото и широко популярни сред разбирачите в този сектор.

2-ри Всички останали: Това са парфюмите който ежедневно срещаме всички ни известни комерсиални марки.

Да не изпадам в повече подробности, има Парфюми (Марки) който по качество и Оригиналност се доближават до niche парфюм един пример за такива са парфюмите на ТОМ ФОРД.

Другият който спокойно може да мине за niche парфюм е LOEWE 7 моят любим парфюм, който ползвам от както е в продажба на Испанската марка Loewe, сега ще обясня и защо:

Почти всеки парфюм има АНАЛОГ тоест дубликат в някой от случаите дори по няколко, именно за това в небезизвестният сайт Fragrantica има една графа за вотове.. на кой парфюм ви прилича или намирате сходства... именно поради тази причина да речем Харесваш парфюм, който струва 300 $ може да закупиш подобен в някой случай същият аромат на Друг дизайнер пот друго име за много по ниска цена.

Защо се получава така... защото няма Оригиналност и често се прекопирва и припокриват нещата.

Има доста парфюми, който нямат аналог един от тях е и Loewe 7 няма как да го сбъркате с друг или купите подобен, защото е различен от всички други и именно за това спокойно може да попадне в графа niche произведение, за вас препоръчвам да помиришете оригинала, въпреки че вече не е същият както беше преди 3 години.

Ето защо започнах и аз да се интересувам от Дубликати на парфюми, защото това не се случва само тук на База Рефан, Зодиак и прочие а на Световно ниво се получава копиране и в същност можеш за приемлива цена да си закупиш доста добър парфюм.. ако знаеш къде да търсиш.

За да стане още по ясно каква е разликата между niche и всички други е себестойността на парфюма.

Разбира се един експерт веднага ще различи дали парфюмът е направен от Синтетика или Органичен.

Предимно всички на нас познати марки са със Синтетични Аромати не че не се случва и в niche парфюм да се сложи Синтетика но пак има огромна разлика според зависи от много фактори.

Примера е следният.

Във почти всички Арабско ориенталски парфюми се слага OUD съкратено така наричат Agarwood

в същност OUD e синтетичното производно на Agarwood който е Органичен.

това и една от най скъпите аромати в света хубав Agarwood спокойно върви по около 100 000 $ за литър

сега нали сами разбирате че няма как в парфюм, който се продава за 100 лв да се използва истински Agarwood и именно за това слагат Синтетичният му вариант OUD, който е доста по евтин дори в сравнение безплатен.

Ето от там идва първата разлика в един Niche парфюм ще сложат истински Agarwood има разбира се различни качества и при синтетиките.

Но Експерт в тази област може да различи Niche от Другите.

С две думи именно за това ви харесах темата и смятам че е адски полезна и сте на правилният път.

# 332
Ивчо, мнението ти е миш-маш от популярни полуистини и абсолютни глупости.

# 333
Аз пък не приемам това с Унисекс парфюмите.  Rolling Eyes Не мога да си представя, че някой готин мъж ще мирише на мен примерно....
За мен си има мъжки и дамски аромати. От някои мъжки ми се подкосяват краката  Blush и не мога да си представя, че мога аз да го нося. Но хората и вкусовете са различни.
Наскоро едва накарах мъжът ми да си купи имитация от Рефан /честно казано и аз много марки научих от тази тема, всъщност май бях чувала само за Рефан/ и той си избра Инвиктус на Пако Рабан. Толкова да ми хареса този парфюм, че буквално като го усетя и се опиянявам. Ето той ми подкосява краката, особено в комбинация с мъжа ми  Heart Eyes Grinning

Именно за това говоря в написаното горе.

Тази класация като Мъжки и Дамски е направена от хората и е направено с цел комерсиална цел.
Повечето Класни парфюми и тези за който става въпрос горе никъде не са упоменати Мъжки или Дамски и това не е случайно направено е умишлено, както вече писах и за Черната Орхидея със самата и направа Том Форд е имал именно това в предвид именно за това не е обозначена става и от двата пола да се ползва...

Разликата идва от следното, модните тенденции се изменят както при дрехите така и при всичко останало.. и ако преди 40 години е било на мода Мъжът да мирише на чист МУСКУС сега вече последните 10 години се е наложило на пазара че в мъжки парфюм спокойно може да има и Цветя и по нежни аромати, както го и правят повечето дизайнери, именно за това от там идва заблудата че този парфюм видите ли било написано че е Дамски...
Разбира се че има парфюми, който са изцяло ДАМСКИ и няма как да се носят от Мъже но като цяло идеята на един истински качествен парфюм е да се носи от хората без значение от пола им.

Същото се забелязва и при Ориенталските аромати разбира се на световно известните дизайнерски къщи НЕ рекламират и не толерират парфюма като само за МЪЖЕ напротив... пробваш.. харесва ти .... ползваш го Simple Smile

# 334
Ивчо, мнението ти е миш-маш от популярни полуистини и абсолютни глупости.

Добре ама това е моето мнение не споря с теб, всеки има право да си изказва мнението а за да ги кажа тези неща, включително познавам и хора, който се занимават с производство на парфюми без да споменавам Марка но е достатъчно известна навън.

Искам след като казваш че е глупости да ми кажеш, защо така смяташ и кое не е вярно?

# 335
абсурд е да ти направя анализ на всеки ред, но мога да ти раздам малко запетайки, за да улесня четенето на другите, които ще се мъчат като мен  Grinning

разказал си неща, които си чул-недочул-недоразбрал-недозапомнил ...
добре, че първо попадна в тази тема, в другата щяха да те накълцат на ситно преди да си написал втория си пост  Peace

# 336
абсурд е да ти направя анализ на всеки ред, но мога да ти раздам малко запетайки, за да улесня четенето на другите, които ще се мъчат като мен  Grinning

разказал си неща, които си чул-недочул-недоразбрал-недозапомнил ...
добре, че първо попадна в тази тема, в другата щяха да те накълцат на ситно преди да си написал втория си пост  Peace

Добре ама много е лесно да говориш наизуст, сложи ми запетайки но след като твърдиш че си много запозната с тази материя искам да ми разясниш а и не само на мен, кое е правилното и кое са глупости.

Които иска да ме кълца на каквото поиска, нали за това е форум хората да споделят мнение и ако някой е с грешка друг да го поправи.

А не да се кълцаме на парчета...
Защото е много лесно да кажеш: пълни глупости и до там Simple Smile

# 337
естествено, казвам ти го, за да не се излагаш - нямам нито време, нито желание да коригирам подобни постове  Joy

# 338
естествено, казвам ти го, за да не се излагаш - нямам нито време, нито желание да коригирам подобни постове  Joy

Нека да се излагам, за мен не се притеснявай.

само че за разлика от теб, нещата който сам написал зад тях имам доводи а не да изпращам емотиконки и да се намирам на приказка.

В случаят не говоря конкретно за вас.. но  принципно този тип държане по било изложило самите вас.

# 339
  • Бургас
IvCho9, и аз не съм съгласна с повечето от написаното като се започне от това: " 1ви - Niche парфюми в същност това са истинските парфюми." , но не ми се влиза в излишни спорове и обяснения...а и написаното е доста, време няма да имам да го разнищвам  Simple Smile Приятелски съвет към теб и някои други участници: Моля ви, преглеждайте си постовете преди да публикувате! Понякога са много объркващи и хаотични, с куп пунктуационни грешки. Липсват толкова препинателни знаци, че трудно се разбира и четящите се затормозяват /поне аз, не знам за другите/. Не искам да обиждам никого, но е неприятно. Да не говорим, че споделеното тук остава и се чете от множество потребители.  Peace

Последна редакция: пт, 28 авг 2015, 17:09 от KDS

# 340
Добре г-жо или г-ца Разбирателке искам да ви попитам следното:

Това е един доста добър сайт за пазаруване на Niche парфюми

http://www.ausliebezumduft.de/fragrances.html

Искам да ви попитам колко от тези парфюми въобще сте ги чували като име или ползвали?

Ама разбира се че има Niche и всички останали и ако вие това го кажете някъде или сравнявате парфюмите, който масово се предлагат с Niche парфюмите то не на мен а на вас ще ви се смеят!!!

# 341
В темата се усети мощно мъжко присъствие.
Здравей IvCho9, длъжни сме да те предупредим, че четенето на тази тема е заразно и доста опасно, в смисъл да не ти се наложи и на теб да си осигуриш един хладилник за парфюми.
Лично аз съм напълнила няколко чекмеджета, но нали са копия, не ги държа в хладилник.

# 342
  • София
IvCho9, нека не забряваме, че темата е за имитации.  Peace
6tastliva, имитацията на Jodex на Invictus е по-добра от рефанската.  Simple Smile

# 343
Да и за това ми хареса че сте направили толкова добра тема.

Както казах това с Имитацията е широко срещано явление и не само се копират от Марки тип Рефан попадал съм на Сравнително скъпи известни Парфюми аналогични с друг пак от същата ценова листа на друга известна марка парфюм.

Когато живеех в UK бях закупил една евтина Aнглийска марка 10 Лири за 100мл 1 към едно копие на Terre d`Hermes.

# 344
Момичета, току-що избягах от една друга "мъжка" тема , където бях грубо наказана,че давам мнение за техника и какво виждам-и тук тестостерон в повече.Моля ви, не се ядосвайте! Stop
И за да съм в темата едно мнение:Приключих един парфюм на Рефан с номер 334-доволна съм, но цветните нотки са в повече и като че ли е подходящ за по-хладно време.И тъй като лятото продължава дайте идея за по-свеж аромат-цитруси, аква, нещо ми е морско още Stop

Общи условия

Активация на акаунт