МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 132 079
  • 769
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Айла, може ли координати за кънките? Преди съм ги водила по тази програма на плуване и шах.

Мириам, добре дошла!

# 211
  • София
Аня♥♥♥ виж коментарите ми в тази тема около осми септември.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=781241.msg31546844#msg31546844
Ако имаш още въпроси ми пиши на скайп Aila_24

# 212
  • София
Мерси, успях да си сваля цялата програма на министерството. А все събота и неделя ли са тренировките?

# 213
  • Варна
Да се оплача, че съм си загубила картата за безплатното пътуване. Прерових цялата къща и я няма. А се надявах да си направя един уикенд разходка в София. Цял месец се канех и уговарях мъжа ми да гледа децата, но не потърсих картата, защото мислех, че е в чантата ми, където я нося обикновено. Е да ама днес преди да тръгна да купувам билети я потърсих и се оказа, че я няма. Като знам, че е извадена тая година и им отне 10 дена, за да я издадат и съм наясно ,че пътуването пропадна. Много ми е тъжно. Така се бях настроила.

# 214
  • София/Варна
Деска, да не би нечии малки ръчички да са я скрили на супер скришно място (както се случи наскоро с картите на един приятел)?

# 215
  • София
Деска, да не би нечии малки ръчички да са я скрили на супер скришно място (както се случи наскоро с картите на един приятел)?
У нас това място се казва "на танцата" (лична карта беше увита старателно като бебе и пъхната, още по-старателно, между сгънатите дрехи за гладене). Два часа тръсене...каката беше "майстора", беше на 2 години тогава.

# 216
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Despina, каква е тази карта за безплатни пътувания?

# 217
  • София
Мерси, успях да си сваля цялата програма на министерството. А все събота и неделя ли са тренировките?
Аня към Денкова миналата година имаше и след училище часове, докато сега към Елит са само уикенда за съжаление.
Може просто да прозвъниш всички и да видиш кога имат часове и от там да прецениш. Аз като цяло дотук съм по-доволна от Елит обаче, по-спокойно е и се занимават само с тях, към Денкова беше голяма лудница и освен по програмата мисля, че си работеха и с деца на платено и вниманието, което им обръщаха беше по-малко.

# 218
  • Варна
Не са виновни децата. Те рядко пипат документи. Само материалите ми за хобито ги съблазняват.
Myriam, като многодетни майки имаме право на едно безплатно пътуване с влак и едно с автобус. Само за нас. Аз вече използвах това за влака и сега се канех на това с автобус.

# 219
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Благодаря!

# 220
  • Асеновград
Не са виновни децата. Те рядко пипат документи. Само материалите ми за хобито ги съблазняват.
Myriam, като многодетни майки имаме право на едно безплатно пътуване с влак и едно с автобус. Само за нас. Аз вече използвах това за влака и сега се канех на това с автобус.
Сигурна ли си ,че са две? Аз досега не съм използвала картата ,но когато ми я издаваха ми акцентираха изрично че имам право на едно пътуване или с влак или с автобус.За автобуса трябвало на всяка цена да е фискален билет или не ги осребрявали. Та ми се ще да знам дали не са ме излъгали.

# 221
За безплатното пътуване в 1 пост на темата:

За въпроси свързани с майчинството на многодетната майка, както и за условията за безплатно пътуване - можете да прочетете ТУК
Удостоверението за безплатно пътуване - издава се от общината - молба, актовете за раждане на децата (оригинал + копие, оригинала го връщат след справката) + лична карта на майката. По 1 път годишно пътуване в двете посоки(отиване - връщане) с автобус и с влак.

При пътуване с влак се пази билета, защото е за отиване и връщане. За връщане трябва да се презавери. Напълно безплатен. Записва се билета в удостоверението.

При пътуване с автобус - записват се номерата, цена на билетите, печат, подпис. Ако има смяна на автобус - да не ви притеснява - всичко си записват(или касиерката, или вие). Следите за подпис и печат. Задължително подпис и печат от крайната спирка. Плащат се билетите и се пазят!!!! След като се върнете - подавате(мисля, че бе до 14 дни) молба за осребряване на билетите и следващия месец ви ги плащат.

Пак да напомня за карта Семейство по БДЖ, която не е за многодетни семейства, а за семейства с 2 деца под 18г. - ползва се 50% намаление. Но също може да я ползваме. То де факто ние така пътуваме - аз с удостоверението, а децата с тази карта. (с нея просто избягвам ваденето на удостоверение на всеки един ученик)

# 222
Съжалявам за малко глупавия въпрос, но какво означава точно породени деца? Т.е. колко разлика се разбира като за породени? Първите две са ми с 3год. разлика, а сега бебечто ще бъде с 2,5год. Питам от чисто любопитство  Embarassed Simple Smile.

# 223
  • София
Не мисля, че има точно определена разлика, но по мои наблюдения за породени се приемат деца с до година и половина разлика.

# 224
  • София
За мен "породени" са деца родени в две последователни години - примерно 2014 и 2015, което реално дава възможност за разлика до към 1г 11м, на ръба на 2те, но рядко е толкова голяма. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт