Хитринки за всякакъв случай-тема 12

• 118 368
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Много брагодаря момичета за насоките  Hug

# 601
Имам един въпрос относно един степан пуловер,мисля да пробвам този метод според вас ще има ли някакъв ефект или просто така си пишат в интернет.....? bouquet bouquet
Поправяне на степани дрехи 
Степаните дрехи могат да се възстановят, като ги оставите да киснат 24 часа в студена дъждовна или снежна вода.
След това ги изперете с хладка вода, като ги мачкате леко с пръсти. Изплакнете ги с вода със същата температура.
После ги накиснете за още 48 часа - пак в хладка вода, към която сте добавили на 1 литър 4 супени лъжици винена киселина. След престоя в разтвора изплакнете в чиста хладка вода.

# 602
  • София
Здравейте ,предполагам , че въпросът ми е коментиран ,но нямам възможност да чета темата ,а с търсачката нещо не ми се получава.Извинявам се ,ако е дублиран !
Оцветих една рокля на детето .Роклята беше бяла на черни котета и сега бялото розовее много гадно ( поне да беше равномерно  Mr. Green ) .Мога ли да поправя щетите ?

Благодаря  Hug !
Пробвай да накиснеш с вениш за цветно пране, да постои /май 20-30 мин. беше не помня/ и после изпери на ръка, като търкаш предимно оцветените участъци.

# 603
Момичета, има ли начин да се изпере мухъл? И то не толкова естетически ми е важно, колкото ми е гнусно от гадните спори на мухъла. Става въпрос за вътрешността на ски обувки и каска (пусто мазе...)

# 604
  • София
Момичета, има ли начин да се изпере мухъл? И то не толкова естетически ми е важно, колкото ми е гнусно от гадните спори на мухъла. Става въпрос за вътрешността на ски обувки и каска (пусто мазе...)
Напръскай добре с меглио и остави поне 30 мин., после изпираш, т.е изплакваш обилно. Не ти трабва друго, меглиото само ще се разпени.

# 605
Меглиото е обезмаслител, не съм сигурна, че ще убие спорите на мухъла. Може би е по-добре първо да се напръска с препарат против мухъл /май имаше един добър на САНО/, след което може да се изпере - с какво точно не знам, може и обикновен прах, или течен детергент.... Аз бих прибавила и малко Доместос.

# 606
Доместос и Саво са хлорни препарати, за по-евтино може и белина да се сложи, само така може да се унищожат причинителите на мухъл. С едно леко напоено памуче ги намажи. Мирише, но бързо изветрява.

# 607
Да, и аз знам за белина, ама не ми се иска да се обезцветят местата все пак Sad

# 608
  • София
Белината ще избели, а едва ли цвета е бял. Доместоса е прекалено агресивен и ако остане неизплакнат може да направи проблем за кожата. Меглиото  е достатъчно агресивен.

# 609
Как поддържате завивка с гъши пух?

# 610
Как поддържате завивка с гъши пух?
Пера и суша с топки в сушилнята.

# 611
  • Пловдив
Здравейте, дайте някоя хитринка, защото е непоносимо. Преди няколко години правихме ремонт в банята и сложихме душ кабина и като влезеш да се къпеш и пуснеш водата от канала излиза отваратително непоносима миризма  Sick, едвам се издържа. После като потече водата намаля, но все пак е непоносимо. Как да се справим с това?

# 612
  • София
Здравейте, дайте някоя хитринка, защото е непоносимо. Преди няколко години правихме ремонт в банята и сложихме душ кабина и като влезеш да се къпеш и пуснеш водата от канала излиза отваратително непоносима миризма  Sick, едвам се издържа. После като потече водата намаля, но все пак е непоносимо. Как да се справим с това?
Пробвали ли сте да направите почистване на канала? Отлаганията от сапун, шампоан и подобни се наслагват по стените на тръбите и след време се развиват колонии бактерии и засмърдява.  Препаратите, които се оттичат, когато почистваш самата баня не могат да помогнат особено. Проблема може да е и в самото разпределение на тръбите - там вече не знам какво може да помогне невключващо ремонт.

# 613
  • Пловдив
Пробвали ли сте да направите почистване на канала? Отлаганията от сапун, шампоан и подобни се наслагват по стените на тръбите и след време се развиват колонии бактерии и засмърдява.  Препаратите, които се оттичат, когато почистваш самата баня не могат да помогнат особено. Проблема може да е и в самото разпределение на тръбите - там вече не знам какво може да помогне невключващо ремонт.

Аз забавих да добавя, че лек мирис при пускането на водата от душа излиза и от канала на мивката, което ме навежда на мисълта, че може би е нещо по-надълбоко в канала. А канала го почистваме на няколко месеца, но това не помага.

# 614
*Padme*, забелязала ли си, кога точно миризмата е най-силна?
При нас се появява такава канална миризма, когато навън е доста ветровито и спасение, докато не спре силата на вятъра, няма. ooooh!
Понякога наливам в канала вода смесена с белина  и е по-поносимо.

Общи условия

Активация на акаунт