На море в Гърция 2015 - VI

• 73 225
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
  • Luxemburg
Преминаващите през Маказа да се снабдят с повече търпение че явно е много непредсказуем трафика. http://smart.dir.bg/dnes/news/19747201/
Някъде дали може да се прочете прясно инфо за натовареността и няколко часа преди пътуването да погледна и да реша дали оттам да мием или да си караме до Сф? Мислим да тръгнем около 18ч в понеделник и ако инфото е че на КППто има опашка в 18 то изобщо да не отпрашваме натам. А има ли хубаво място където да се спре за хапване по пътя Маказа-Стара Загора? Към Сф спираме на Хепито и хем хапваме, хем и децата се наиграват на площадката и после доволно спят в колата и ми е мирна главата.

# 376
Преминаващите през Маказа да се снабдят с повече търпение че явно е много непредсказуем трафика. http://smart.dir.bg/dnes/news/19747201/
Едва ли ще има къде да се погледне какво е положението в момента на Маказа. Отделно, може би не обръщаш внимание какво думаше Бойко наскоро, че трябва да задържим българските туристи да почиват у нас, т.е. като направим тапа на границата догодина да не си помислят хората да клинчат и да останат у нас. Повечето коментари на хората преминали през Маказа от последните дни са, че нашите граничари нарочно са бавели трафика, а не че е имало някакъв извънредно голям трафик, сещаите се защо. Отделно пишеше, че нашите граничари се изхитрили да отделят вчера едната лента само за румънци, защото те са транзит през нас, а на другата спретнали тапа на българите и всички останали  Twisted Evil Нали нашите трябва да си напълнят хотелите по черноморието, всички действия са позволени, у нас е така.
Ние скоро пак заминаваме за седмица към Гърция, затова и следя положението с проблемите по излизането от БГ-то. Предния път се притеснявахме от положението в Гърция, но ето че там се оправиха, а тук се скофти.

# 377
Отделно, може би не обръщаш внимание какво думаше Бойко наскоро, че трябва да задържим българските туристи да почиват у нас, т.е. като направим тапа на границата догодина да не си помислят хората да клинчат и да останат у нас.
Чак пък такава параноя - не бива.
На сръбската граница като се чака по 8-10 часа през лятото, за да се източат опашките с турски гастарбайтери от Немско - и сърбите ли искат да ги опазят от почивка в Гърция?

Просто тълпите пътуват август и събото-неделя, това е. Избягвайте пиковите дни и часове и всичко ще е наред.

# 378
  • Бургас
parcalesa благодаря за споделеното, ще чакам и разказа ти за плажовете. Ние сме с резервация в Дионисос от 27-ми. Исках да попитам има ли там на разположение пералня (не в самото студио, дори една за всички)? Най-омразно ми е да мъкна много дрехи или да пера на почивката Sad

# 379
Чак пък такава параноя - не бива.
Ами така споделят хората по форумите. А как е реално ще разбера в събота, пътувам за Гърция и ще мина през Маказа, ще видя как е.
А колкото до лентата за румънци, то си го пише в новините: http://dnes.dir.bg/news/patuvane-makaza-19747201
А тук си пишат хората какво мислят по въпроса: http://dnes.dir.bg/news_comments.php?id=19747201
Реално на границата с Гърция по досегашния ми опит само ти гледат паспорта и потенциално, но не винаги, ако не ги домързи те поглеждат в компютъра дали не те търсят. После БГ-граничаря и гръцкия такъв си кимват че всичко е ОК и те пускат. И толкова. Случвало ми се е да минавам за минута. понякога се шляят за 5 мин. като обикновено нашите са бавните, гърците хич не им дреме.

П.П. Миналата година се случи пак да пътувам към гръзко по същото време в събота на 16.08. сега ще е пак събота, така че ще мога да сравня положението. Миналата година по това време минахме за около половин час чакане, пак на обяд беше.

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 16:20 от Nikolina78

# 380
 Аз пък нямам впечатления нарочно да се мотаят на Маказа Напротив много бързо работят, просто капацитетът на пункта е такъв, колите са много. Сравнително често минавам през Маказа, винаги са били много бързи момчетата. Сега е август, пикът на сезона. А в събота и неделя Южна България се изнася на плаж в Северна Гърция  Simple Smile

# 381
parcalesa благодаря за споделеното, ще чакам и разказа ти за плажовете. Ние сме с резервация в Дионисос от 27-ми. Исках да попитам има ли там на разположение пералня (не в самото студио, дори една за всички)? Най-омразно ми е да мъкна много дрехи или да пера на почивката Sad

Май няма, но не съм много сигурна. Иначе има малък простир на малките студиа и щипки за пране:)

# 382
  • София
Има ли начин да се намери хотел на континента, който не е пълен с румънски и руски туристи?

На островите е по-лесно, защото там има много туристи от Западна Европа, но как се ориентирате за Халкидики например?

# 383
Мацки, ще досаждам до като си избера мястото за хубава гръцка почивка.
Отмених резервацията, която бях направила, заради противоречиви мнения за плажа в Ставрос.
Последно съм се спряла на Ситоня, (и не само)искам да е по-близо до границата.За мен близо е, около 400 км. все едно съм отскочила до черноморието.Най-голям приоритет ми е хубавия плаж.Не държа на екстри, нещо от рода, на малки семейни хотели.Семейна почивка, с две деца и мъж, който не съм виждала от месеци.Искам спокойствие Simple Smileи романтика Mr. Green

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 18:37 от Пали

# 384
  • София
Мацки, ще досаждам до като си избера мястото за хубава гръцка почивка.
Отмених резервацията, която бях направила, заради противоречиви мнения за плажа в Ставрос.
Последно съм се спряла на Ситоня, (и не само)искам да е по-близо до границата.За мен близо е, около 400 км. все едно съм отскочила до черноморието.Най-голям приоритет ми е хубавия плаж.Не държа на екстри, нещо от рода, на малки семейни хотели.Семейна почивка, с две деца и мъж, който не съм виждала от месеци.Искам спокойствие Simple Smileи романтика Mr. Green

Спокойствие по това време на годината ще бъде трудно да се намери. Относно настаняването, трябва да търсите нещо по-ново. Останала съм с впечатление, че много от базите за настаняване са строени преди 30-40 години и са много остарели вече. Такова място + липса на почистване на стаите всеки ден + липса на закуска на шведска маса, на мен лично ми разваля цялата романтика.

Дано някой ти даде идея за малък, но добър хотел.

# 385
  • София
Пали, едни познати много ми хвалят това: http://www.booking.com/hotel/gr/blue-dolphin-metamorfosi.bg.html … ccCFZTItAodVXUGNA
Вече 3 г. ходят там и са супер доволни.

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 20:29 от bibi

# 386
там не е ли малко скъпичко.....

# 387
  • София
там не е ли малко скъпичко.....
ми мернах оферта за 67 лв на човек. За мен е скъпо, защото не се събираме във фамилна и трябва да наема 2 двойни стаи, но за семейство с 1 дете е о.к. Ако се хареса, цената може да се провери на няколко места. Wink

# 388
  • София
Бихте ли ми препоръчали плаж в Неос Мармарас или в близките околности?Благодаря!

# 389
  • София
Just a woman, в самото градче има два плажа - централният "градски" и плажът Парадисо, който се пада малко по встрани, във вилната зона. Първият е пясъчен и горе-долу плитък, но и доста натоварен. Парадисо е с камъни, не големи обаче и по-спокоен. Пробвайте и двата, ние поне така направихме  Peace

Извън Неос Мармарас има чудесни плажове: Лагомандра, Калогрия, Ковиу и Агиос Йоанис. Никити и Вурвуру, Лагониси, както и Трани Амуда, който е един от най-любимите ми ситонийски плажове, също не са далече с кола - ние ги обикаляхме всичките, дори когато бяхме с дребната. Разгледайте, това е моят съвет, има много красиви места в района.

Общи условия

Активация на акаунт