На море в Гърция 2015 - VI

• 73 123
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
  • Стара Загора
Много благодаря    bouquet,ще разгледам   Peace

# 676
  • София
Далина, Биби, благодаря ви  Hug
Лек път на всички, които пътуват за или из Гърция  Simple Smile

# 677
Много благодаря    bouquet,ще разгледам   Peace
Тасос, също е опция.

# 678
  • Варна
Страно и тъжно е да гледаме как спорите когато става въпрос за живота на децата ви.Какви глоби , какви закони , клаузи, какви мрънкания на детенцето , капризи и прочие глупости.Никакви години и килограми нямат значение!Когато детето е под 140 - 150 см. и е без повдигаща седалка горния колан минава през вратлето или главичката му и при катастрофа , недай боже , горния колан ЧУПИ вратлето на детето и го УБИВА!!!Поради няколкото такива случая са въведени всичките тия закони и глоби и мерки и клаузи и прочие глупости.Задължително е САМА да се убедите дали возите детето си безопасно , никакви катаджий , гръцки полицаи и глоби няма да ви спасят детето.Стегнете колана на детето си в седалката в която го возите и проверете откъде минава ГОРНИЯ колан.Ако не минава под мишницата и ПРЕЗ гърдите му , а по - нагоре в никакъв случай не тръгвайте , а го повдигнете.Глупаво и смешно е да спорите без да знаете защо.bouquet

# 679
  • София
Страно и тъжно е да гледаме как спорите когато става въпрос за живота на децата ви.Какви глоби , какви закони , клаузи, какви мрънкания на детенцето , капризи и прочие глупости.Никакви години и килограми нямат значение!Когато детето е под 140 - 150 см. и е без повдигаща седалка горния колан минава през вратлето или главичката му и при катастрофа , недай боже , горния колан ЧУПИ вратлето на детето и го УБИВА!!!Поради няколкото такива случая са въведени всичките тия закони и глоби и мерки и клаузи и прочие глупости.Задължително е САМА да се убедите дали возите детето си безопасно , никакви катаджий , гръцки полицаи и глоби няма да ви спасят детето.Стегнете колана на детето си в седалката в която го возите и проверете откъде минава ГОРНИЯ колан.Ако не минава под мишницата и ПРЕЗ гърдите му , а по - нагоре в никакъв случай не тръгвайте , а го повдигнете.Глупаво и смешно е да спорите без да знаете защо.bouquet

поздравления за този пост!

# 680
  • с/у ОколоМръсТното
След 6-10 септември се опразва. Около 1 септември си тръгват другите народи (сърби, румънци) заради учебната година, но българите тогава се "засилват", особено ако има почивни дни около 6-ти.
В Гърция учебната година започва на 11 септември.

Началото на уч. година за гърците е обвързана с незнам-си-ти-колко-дни след еди-си-кой църковен празник. В тази връзка нямат точна дата за започване на уч. година и затова до края на септември всички деца са уведомени и започват да посещават школо.  Mr. Green Обясни ни го българка, женена за грък. Вихрихме дебати на плажа в Торони преди години (2009) по тези въпроси. Може да има промяна...
Иначе твърдо знам, че и македонските деца почват школо от 1.09.

Най-хубаво е да се търси на място... Особено ако е само едно семейство, става безкрайно лесно.

# 681
  • София
Напоследък все на място си търсим. Юни, Юли, Септември.. все добри места и на приемливи цени. Юли обаче си е скъпо.
Иначе за безопасността...все се притеснявам когато пътуваме. Пътуваме нощем за Гърция и обратно, децата спят и естествено в полулегнало положение и никога не вързани. Ами как да ги вържа като единия се килнал на ляво, другия на дясно... ама бера си страх и толкова.  Whistling

# 682
Мили момичета,
Моля за малко информация. В момента сме в Торони, но за лош късмет спукахме гума на автомобила. Спукана е меко казано - направо е срязана и е брак. В близката околност не успяваме да намерим сервиз и ако някой може да помогне къде да потърсим ще му бъда безкрайно благодарна.
Благодаря предварително на всички отзовали се.

# 683
  • София
Много неприятно..
Нямате ли резервна гума?
Разпитайте преминаващи гърци,ще ви ориентират.Ние така,преди 2 г.седяхме насред пътя 3 дни,но беше по сериозна повредата.
успех Peace

# 684
Cheffy,
можеш да попиташ собственика на Вила Мария - много отзивчив млад човек, който говори добре английски. Надявам се да ви насочи към сервиз. Иначе на изхода на Торони към Порто Куфо има една бензиностанция с малък сервиз, но не мисля, че държат гуми на склад, а и не съм сигурна, че говорят чужди езици.

Иначе най-близо намерих това - KAMPAS PANAGIOTIS +30 697 743 3795 в Неос Мармарас.

Последна редакция: пт, 21 авг 2015, 11:19 от Параход

# 685
Наистина питай местните, в някой магазин примерно влез. Водили са ме в някакви затънтени сервизчета, които надали някой чуджденец ги знае изобщо.И в Турция и в Гърция сме ремонтирали коли, само не се поддавай на паника и мисли трезво.

# 686
  • София
Привет и от мен!
Най-накрая реших да ходим на Кефалония септември месец.
Сега ровя из старите теми за информация.
Благодаря и на peterky2002 за помощта.
Ще бъдем 10 нощувки. Четох, че най-добрия вариант е да се разделят - за северна и Южна Кефалония.
Можете ли да ме ориентирате коя е най-добрата отправна точка за двете половини? За настаняване в кои градчета да гледам? Досега съм се ориентирала за  Агия Ефимия за Север..  newsm78
И какво ще кажете за Мусата за юг? Видях, че доста от Вас са използвали съседни места - Влахата, Лурдата? Скала и хубавите плажове на какво разстояние са?  newsm78
И друго да попитам: Как да раздреля нощувките - поравно или повече за южната част?

# 687
Агия Ефимия и Мусата/Лурдата/Влахата (те са на практика долепени) е перфектно.

За разделянето- зависи какво търсиш. На север са по-атрактивните плажове, по-големите красоти, но и по-трудните пътища, и пясък няма. Настаняването е по-малко и по-скъпо.

На юг - по-широки, по-семпли ивици с пясък и хубаво настаняване на ниски цени, почти винаги с панорамна гледка заради голямата денивелация. На юг между Аргостоли и Скала се пътува бързо и няма много значение къде си.

# 688
  • София
В Кефалония ние отседнахме в Кателиос. Селцето е мъничко и разпиляно в равното (за разлика от Мусата/Лурдата/Влахата, които са на стръмен склон). Има малка крайбрежна улица с таверни по нея.  Намира се между Скала и Мусата/Лурдата/Влахата. Близо е до плажа Мунда/Каминия, но до там се стига с кола.
Ако трябва да избирам място за настаняване, пак ще е Кателиос.  Simple Smile

# 689
  • София
Параход благодаря за бързия отговор.   bouquet
Намерих и твоя пост отпреди няколко години за Кефалония. Много полезен!
Да, за сверната част видях, че е по-трудно достъпно и няма много пясък... а ние сме хора на плажа  Grinning
Затова исках да видим Миртос, Мелисани задължително, ще се разходим до Фискардо и Асос... друго май не се сещам...  newsm78 Освен ако не изпускам нещо... 3-4 дни би трябвало да са напълно достатъчни  Simple Smile
За южната част питах за тези селца, защото една колежка много ми хвалеше Скала и се колебаех...  Simple Smile
Откъде да хванем ферито също се чудя, защото... от Астакос за 12.09 пътува само в 12 и в 19ч.
Докато пристигне на Кефалония и се настаним.. то деня ще мине.. докато от Килини има през някоко часа, ако естествено гледам правилно. Василики ще е рисковано, защото четох, че може да бъде отменен заради вятър. Какво ще ме посъветвате? До Килини колко ще ми се удължи пътя от Астакос? Трябва ли да правя резерваци или няма да има проблем предвид датите?
Ако някой може да предложи нещо изпитано за настаняване, ще съм благодарна!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт