Искам да кажа ... (48)_03.08-09.08

• 50 402
  • 884
  •   1
Отговори
# 600
Ванини, почивай колкото може повече. Че после няма лабаво  Laughing

# 601
Явно ми се е смахнал вкусът, защото и аз ги режа на тънко, осолявам, отцеждам и после овалвам в брашно и пържа на висока температура в достатъчно олио. Слагам в голяма тава на решетка, но пак ми се струват мазни. Май само топенето във вода не съм правила, но няма ли да пръска много?

# 602
Вани, на 8- август е бил роден моя татко Heart Eyes Ако искаш стискай до утре, на осми се раждат много красиви, умни и добри деца, да знаЙш:))) Нали не те е хванала паниката? Всичко ше е наред, аз отоидох супер спокойна с Жаки, мъжът ми каза, че винаги ше ме помни как вървя по кридора с куфарчето за стволови клетки и големия тумбак, и му махам за довиждане. Вътрешно бях убедена, че всичко ще е наред и за теб съм с това чувство, както знаеш от предните ми прогнози, много познавам:)

Бях на зъболекар, много рядко ми се е налагало, не ми хареса, дано не ходя пак скоро:)

Колата ни е на сервиз, такава сума обявиха, че мъжът ми гледаше, като замаян, сетих се за оная песен на Абсурд, видях един гъзар, да плаче пред Балкан Стар:))) До два месеца ще я продаваме и хич не му се искаше да е толкова голям ремонта, ама няма как, поне купувачът няма да пипа нищо дълго време и ще ни споменава с добро:)

Доядоха ми се тиквички, много сте лоши! Днес съм на риба, не може. Утре, ама печени ще са.
Иначе в хотела парвим по гръцки, както Нино каза топят се в ледена вода и се пържат в много гореща маслена баня, оваляни в брашно, като чипс стават.

# 603
Явно ми се е смахнал вкусът, защото и аз ги режа на тънко, осолявам, отцеждам и после овалвам в брашно и пържа на висока температура в достатъчно олио. Слагам в голяма тава на решетка, но пак ми се струват мазни. Май само топенето във вода не съм правила, но няма ли да пръска много?
И аз това питах - не пръскало в ледената вода Simple Smile
А, ето Жаки от опит казва.

# 604
Сега ми вкарахте в главата това с водата, ама ако започне да пръска, ще ви викам да чистите  Crossing Arms

# 605
Пържи в по дълбок съд, трябва да са нарязани на тънко, овалваш в брашно, топиш в ледената вода  и пържиш. Пак казвам доста мазнина иска.

Нали знаете, че съм готвач сега, питайте кака ви:)

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 15:33 от JACKLIN*

# 606
Позволявам си да се изкажа отново за тиквичките. Аз попаднах на рецепта в нета, тиквичките се нарязват, осоляват за да си пуснат водата и се прави смес от брашно с вода и сол на вкус, гъсто като за палачинки, или една идея по-гъсто. Тиквичките се топят в брашно (а може и да не се топят), след това в тази смес и се пържат. Страхотни се получават, вадя ги върху кухненска хартия, хрупкави са, много сполучливи бяха. Олиото НЕ почернява  Peace

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 15:44 от blackcat6

# 607
  • София, Младост
Само да уточним за тиквичките-първо във вода, после в брашното, нали? Че някой по-напред май спомена обратния ред.
Уфф, че сте и аз ще пържа   chef

Аз докато напиша и нов пиниз се появил  Embarassed Joy

# 608
Към кого е въпроса, към Жаклин или към мен Simple Smile

# 609
  • София, Младост
Към Жаки беше.  Peace

# 610
Вили, аз грешно обясних, точно така е- брашно, вода, тиган! Малко сол в брашното слагам. И тънички нали.

# 611
В панировка са си панирани, а не пържени. Вкусни са, но са различни от хрупкавите пържени на мама Simple Smile. Аз малко като онзи мъж във вица - Жената цял живот се старала да готви и той все: "абе хубаво е, ама не е като на мама" и като загорила един ден яденето, той възкликнал: "Е, жена, най-накрая като на мама боба си сготвила". Simple Smile.

# 612
Ха-ха, аз понеже не ги пържех и нали тук писах рецепта за фурната. Веднъж пържих по описания по-горе начин и останах изненадана, че нито ми пръска, нито почернява олиото, а станаха почти като чипс, та даже и детето ги хареса, та бързам да се изкажа  Laughing

Сега обаче като се замисля, какво правих, май не се слага яйце и ще си коригирам поста. Разбърква се брашно на каша със сол. Много съм отнесена, извинявам се  Embarassed

Коригирах, НЕ се слага яйце в сместа/каша Peace

# 613
Ох, аз пък мн обичам пържен патладжан. Трябва да направя по тази технология с водата, че патладжана гълта мазнина като за световно и само това ме спира да го пържа. Ще пробвам и по моя начин за сравнение. Мама като пържеше патладжан, мн обичах да си открадна още горещо "колелце" от тигана и да си го хапна на филийка, ммм любимо. Heart Eyes

# 614
Вафле, с патладжан не съм пробвала, но би трябвало да стане.

Общи условия

Активация на акаунт