Кога дойде при Вас желанието за дете?

• 34 687
  • 791
  •   1
Отговори
# 690
"Не съм очаквала 50 % от мъжа ми."

Защо?

Нали все пак идеята е не всички да си скъсат г*за, а да е една идейка приятно и оптимизирано.

То и моят живот не се измерва с децата, просто ги има. Интересно ми е какво е това чак толкова сериозно нещо, че да ги няма и да си причиниш такъв хроничени конфликт във връзката, който може да е душеубийствен за мъжа (който иначе е голямата и единствена либОФФ, но не може да иска още деца...).

"няма и толкоз"

Интересно при заплаха от напускане какво става...

# 691
  • София
Ако някой ме заплаши с напускане, ако не родя бебе без да го искам, ще го напусна преди да е завършил изречението.

# 692
  • Куциндрел
Мамасито, спри се, че съвсем ще откажеш Контесата от 2-ро дете. Тъкмо е започнала да се навива.
Цеци , надали може да ме откаже или да ме стимулира който и да е .

Отдавна знам ,че за важни въпроси решението е узряло вътрe в мен много преди да се разговоря за него. Но ми е интересно да чета и да разговарям за потенциалните 'what if'  Flutter
От доста време пишеш по тази тема. Чакам да кажеш, че 2-рото е на път. Peace

Интересно при заплаха от напускане какво става...
Кой кого ще заплаши? Ако някой ми каже - "ако не ми родиш 2-ро дете ще те напусна", веднага му отварям вратата да си ходи. У дома никой не шантажира никого по този начин. Не знам как даже ти е хрумнало това.

# 693
То и сега на тези с по 5-10 не им е лесно.

Но би трябвало да им е по-лесно от преди.

Ето пример този форум, помага на майки, но само допреди няколко години го е нямало.

# 694
Ако някой ме заплаши с напускане, ако не родя бебе без да го искам, ще го напусна преди да е завършил изречението.

Да кажем, че заплахата няма да е вербална и директна, но например усещаш някакво отдръпване и охладняване. В такъв смисъл заплаха- нещо като влошаване на атмосферата. Не директно да ти го изтърси.

Та какво правиш, ако видиш, че човека нищо не казва, но без да иска е вътрешно нещастен и не може да го скрие съвсем.

# 695
  • Куциндрел
То и сега на тези с по 5-10 не им е лесно.
Но би трябвало да им е по-лесно от преди.

Ето пример този форум, помага на майки, но само допреди няколко години го е нямало.
Би трябвало, ако тези с по 5-10 живеят като едно време - с нива, къща с двор и т.н. селски живот.
Като се набутат в 80 квадрата в града живеят още по-зле и от едно време.

# 696
Ще си вземат голям апартамент или направо къща, ама не селска.  Mr. Green

# 697
То в града и на мен с 2 деца ми е вече неприятно, не заради пространството, а заради стандартите около забавляването на деца. Прекалено интензивна заетост се иска от родителя. Не мога просто да ги пусна да играят навън, трябва да се облечем, наконтим, запалим колата, товарим, разтоварваме...нищо чудно, че в градовете хората са с малък брой деца.

# 698
  • Куциндрел
То в града и на мен с 2 деца ми е вече неприятно, не заради пространството, а заради стандартите около забавляването на деца. Прекалено интензивна заетост се иска от родителя. Не мога просто да ги пусна да играят навън, трябва да се облечем, наконтим, запалим колата, товарим, разтоварваме...нищо чудно, че в градовете хората са с малък брой деца.
Теб те нагласихме вече, че ще раждаш 3-то. Naughty Свиквай.

# 699
Те идеите са лесни:)

# 700
Ние лично и двамата сме такива характери ,че ултиматуми не ни вдъхновяват за пораженческо предаване.

При заплаха от напускане съвсем пък няма да мисля за деца лично аз , а ще си прегрупирам силите за да мине тя бързо .И двамата не сме вързани на въже и всеки го знае ,че е свободен да си си тръгне по всяко време ако се влюби и не  е щастлив в този съюз.

Децата са взаимно решение и няма как само единият да взема решение за двамата. Всеки си казва аргументите, чувствата и нагласите и се стига до някакво решение удобно за двамата на този етап.

При друг етап или при засилено неудовлетворение от някакво решение се сяда и се преговаря отново за да няма никой неприязнени чувства .Това не означава, че някой трябва все да е съгласен и да прави компромиси ,а другият все да се скатава и да се налага . Затова е Съюз и общо решение , а не самосиндикалност и налагане  ...

При нас ,Сирен , динамиката е друга и няма как да сравнима двете ни семейства . Аз съм с един партньор ,който вече има дете с мен и нищо не ни липсва .Другото е просто бройка,която не виждам с какво би променила нещата .

Но те разбирам ,че вземайки ерген ще трябва доста да се доказваш и нямаш кой знае какъв избор ,а не желаеш второ разтурено семейство .То кой ли го иска ? Но те разбирам ,но няма универсални формули и по-правилен брой деца от друг  Peace

# 701
  • Куциндрел
Давай, давай, докат ти е прясно. Не бий отбой. Тъкмо после ще разправяш как се гледат деца с малка разлика. Laughing

# 702
"Другото е просто бройка"

Е роди го и виж дали е "просто бройка" и дали няма да промени нещичко, сепак...

А, ся ще кажете, че не е наистина малка разликата, щом не съм забременяла 2-3 месеца след раждането:) и че всъщност не ми се брои, ако не са в една календарна година.

# 703

А просто може да излезеш по халат, несресана.  Laughing

# 704
Сирен , симпатична си ми и съм го казвала и преди ,но наистина доста ще се позамисля за душевното ти състояние и трезва преценка ако за още една година родиш и трето дете на втори мъж с 1-2 години връзка. Мисли и за децата си все пак . Praynig

А че още едно дете ще промени нещо...ми е ясно .Нали писах преди няколко дни ,че съм доста наясно с ежедневието ,задачите и логистиката при повече деца ?! Именно затова съм предпазлива ,защото знам колко грижа и отговорност е всяко дете  Peace

Общи условия

Активация на акаунт