Кога дойде при Вас желанието за дете?

• 34 692
  • 791
  •   1
Отговори
# 705
Де да знам, аз все си мисля, че някои неща е хубаво да се изяснят предварително, а не вече след като сте се събрали и сте силно свързани, тепърва да се аргументирате.

"вземайки ерген ще трябва доста да се доказваш"

Хм, ако не исках деца, има си начин- нямаше да се занимавам с мъже. Или нямаше да взема този тип, а от другия, за размотаване и приятно прекарване. Така че няма какво да доказвам, щом съм в тази ситуация, значи основната насока на решенията ми вече е ясна.

Интересно е, че наричаш голямата и единствена любов "партньор"...а уж сте повече от Тристан и Изолда и Ромео и Жулиета на квадрат, пък ние само се множим...

Какво ми е на душевното състояние? Сори, падам си малко поет. Под "промени" имам предвид да промени позитивно, да изпиташ непозната емоция. Нямам предвид да ви промени логистиката. Колкото до трезвата преценка- нали знаеш, има два пътя. Или правиш всичко възможно...или правиш невъзможното.

Аз съм по невъзможните мисии, което в съпоставяне с първия вид хора ме поставя в категорията "луди", но това е базово изискване.

# 706
Така е , тези неща се изясняват предварително ,но както отбеляза и по-рано ,хората се и променят. Не са стагнатни , линейни и правоъгълни . И двамата сме се променили доста от момента на запознаването ни .

Ние лично сме заедно от 11 години  и малко или много доста добре се познаваме .
Ако не познавах партньора си ( а е такъв ,защото пиша на жена без брак и не е нужно да изтъквам 'съпруга си ' и 'мъжът ми ' ) и аз щях да се лутам и да се питам какво да направя за да заздравя съюза ни и да минем на следващо ниво .

Разбираемо е защо си на такава вълна ,но си представи ,че беше си останала с бившия си мъж .
Щеше ли да искаш още едно дете когато вече имате едно общо ? Какво щеше да ви липсва ?
 Какво придобивате с още едно дете ,което нямате само с едно ?  Peace

# 707
Отговарям за себе си - спечелих повече свободно време из къщи. Две деца се забавляват заедно по доста време. И освен това се сдобих с дъщеря  Heart Eyes Интересно ми беше след като 5 години съм гледала момче, да почна да се запознавам с момичешки играчки и др.  Mr. Green

# 708

Точно така,  типажа дето нещо го натиска отвътре за потомство хич не ме привлича. Много ми е антисексапилен, мисля, че има широк ханш, смъкнати рамене, и се жени през студентските години.

Ако е прекалено антисексапилен, например ако е с твърде наднормено тегло, не успява да се пласира през студентските си години, въпреки искрените си мераци за разплод и семейство. Но все пак, около 30-те се намира някоя да го прилапа.

# 709
"Щеше ли да искаш още едно дете когато вече имате едно общо ? Какво щеше да ви липсва ?
 Какво придобивате с още едно дете ,което нямате само с едно ?  "

При добри отношения- да. Щеше да ми липсва дъщеря.

Щях да се сдобия с известно спокойствие, плюс наличието не просто на дете, а "деца", със свой свят. Две деца образуват специфична общност, хем са различни, хем имат и общи идеи и мотивации, приятно е.

А типажите, дето натискат, не може да си ги представите дори. Има един тип - прекалено перфектния, който иска още нещо, за да е хептен перфектен. Обаче не е daddy type. И иска децата леко садистично към жената.

Daddy type имаше много в залата по айкидо. Трофейни екземпляри направо, обаче не бяха от тия, дето ще ги разиграва някоя кифла на иди ми-дойди ми и искам- не искам деца.

# 710
Ясно . Ами ако пак беше син ? Къде е тази гаранция ,че ще имате точно дъщеря ?

Натискащ типаж нямам у дома си и не бих била с него. Много отдавна съм си изградила механизми за избягване на определен тип мачовци с насилнически характер и перфектна визия  Peace

Отговарям за себе си - спечелих повече свободно време из къщи. Две деца се забавляват заедно по доста време. И освен това се сдобих с дъщеря  Heart Eyes Интересно ми беше след като 5 години съм гледала момче, да почна да се запознавам с момичешки играчки и др.  Mr. Green
Аз май имам доста свободно време и без две деца у дома .То си ми и личи ,че имам време щом списвам толкова тук  Peace

# 711
Е то и аз нямам у дома си, но съм срещала. Има голяма разлика между мъж с ентусиазъм за деца и натискащ. Натискащият дори не иска деца, иска надмощието, чешенето на егото. А истинският мъжествен мъж не е садистичен към жените.

Айде, и син да е, тривиално е- пак щеше да е ОК, двама сина си е супер, всяка комбинация е интересна. С всяко едно дете броят на взаимовръзките в семейството расте. Родители с едно дете? Три взаимовръзки. С две деца? 6 взаимовръзки. Двойно повече емоции. Плюс наличието на "общност" между децата, която не подлежи на микромениджмънт.

И не е точно време по часовник, по-скоро е вид свобода за съзнанието. Осъзнаваш, че няма нужда да учиш децата на всичко, защото някои неща ще ги открият посредством връзката си между двамата.

# 712
  • София
С последното съм съгласна - страхотна е динамиката в домове с повече деца. Ако бях срещнала втория си съпруг по-рано, сигурно щяхме да имаме още едно. На близо 40 обаче не желая да раждам и да рестартирам за трети път.

# 713
Да гледаш две деца не е като да гледаш едно. С разлика от година и десет месеца са. Като се роди второто, разбрах колко по-спокойно и ненатоварено ми е било с едно. Гледаме си ги сами без никаква помощ. Баща им на работа, аз с двамата у дома. Малкото иска да спи, голямото иска навън. Събуждам голямото за детска и само повтарям: "Тихо да не събудиш брат ти". Но невинаги ми се получава и следва рев от малкото, което "иска с бате". Или двегодишния батко държи да нахрани бебето и да го къпе.  Rolling Eyes Този период адски ме изнерви. А като се закараха за играчка... Изхвърляла съм една през прозореца. Докато беше само първото - иска да спи, слагам го да спи; иска навън - излизаме на разходка; иска да го гушна - веднага получава милувка и прегръдка. Цялото ми време и внимание бяха само за него. Не бързах за никъде, съобразявах се само с него. А с две станах разногледа. Пък тези с три, направо шапка им свалям. Хубавото е, че порастват и това се забравя. Не съжалявам нито за миг, че имам две. Но е несравнимо с едно, отглеждането де.

# 714
  • София - Рим и обратно
О, аз бих родила трето, ако имаше кой да го износи. Карам кошмарни бременности, иначе - що не. А и ако бях поне с 5 години по-млада, и аз като Бърди не искам да съм дърта и бременна.
А въпросът каква е разликата, нали вече има едно - абсурден е. Колкото повече - толкова повече, тук важи с особена сила. Обаче искам пак момиче, на всяка цена  Naughty

# 715
  • Куциндрел
Обаче искам пак момиче, на всяка цена  Naughty
Дискриминаторка. Laughing
Сестрата на милото и тя така - 2 щерки, забременява с 3-то и искат да е момиче. Ама нъц, излезе момче. Като разбра малко се намуси, мъжа й също, обаче като се роди малкия веднага им мина намусеното.  Flutter

# 716
 О, аз също смятам, че повече деца е  готино.  Просто аз не искам. В края на краищата, колко деца ще родиш е едно от малкото неща в живота, които можеш да решиш еднолично, тъй като се отнася изцяло за твоето тяло Grinning

# 717
  • Куциндрел
О, аз също смятам, че повече деца е  готино.  Просто аз не искам. В края на краищата, колко деца ще родиш е едно от малкото неща в живота, които можеш да решиш еднолично, тъй като се отнася изцяло за твоето тяло Grinning
Повечето хора искат повече от едно дете. Обаче всеки си знае хала и какво да спира да роди 2-ро, 3-ро и т.н.
Но природата си знае работата, има хора, за които раждането е спорт. Раждат до откат. Crazy

# 718
  • София - Рим и обратно

Сестрата на милото и тя така - 2 щерки, забременява с 3-то и искат да е момиче. Ама нъц, излезе момче. Като разбра малко се намуси, мъжа й също, обаче като се роди малкия веднага им мина намусеното.  Flutter

Е, много ясно - каквото и да е, ще си го гледаме, но и ние, и двамата предпочитаме момичета... Аз, честно казано, не знам какво да го правя едно момче Laughing. Съвсем сериозно, те са друга планета, като гледам синовете на мои приятелки.

Ирис, а ако се случи, ще го махнеш ли?

# 719
Ейй много интересна тема сте подхванали.  Mr. Green Много се смях за на Дара две годишния батко, дето искал да къпе бебето. Сигурно на нея и е идело да се гръмне, милата.
Приятелка имам с три деца и с нея си правим уговорка да се видим в началото на седмицата още, като до последно не е сигурно. Един път отидох да я взема, че колата и се беше повредила и заварих следната картинка. Цялата стая, прясно подредена, на пода бебето (около 1г.) изсипа солети, че и седна върху тях. Каката и баткото се скараха буквално за секунди, едната го ухапала, другия и дръпнал ухото. Бебето, сменено, чистичко, усмихнато и оп на ново наакано. Идилията е пълна, час и десет минути, докато излезем. Обаче е много спокойна. Което при малко хора го виждам като цяло.
На времето майка ми все ми разправяше, че той Господ си знаел работата и щял да ми даде ДВЕ момичета да видя какво е.
Е, Бог реши да е мъжко и тя известно време с ирония се отнасяше, щото то "абе, на еди кой си му казали, че ще е мъжко, ама дошло женско".  Joy

Общи условия

Активация на акаунт