Кога дойде при Вас желанието за дете?

• 34 651
  • 791
  •   1
Отговори
# 735
"Ако се разделите и останеш с две деца на ръце, няма ли да се чувстваш прецакана? Обещавал ти е цветя и рози, пардон - пари и жилища, а те е зарязал с така желаното от него дете? Затова не е ли по-добре да родиш второ/трето дете, защото ти така искаш, а не защото е имал добри /според твоите представи/ аргументи и тялото ти е общо?"

Едното не изключва друото. Нали знаеш, че при раздяла парите и жилищата не се изпаряват ей така?

За втория случай- също едното не изключва другото. Аз може много да искам, но това си върви и с добрите аргументи и с общата идея.

Колкото до "парясницата"- ей ти на Кукумицинка, млада градска жена, ама и тя мисли, че нещо сме молепсани или второ качество хора. Опитва се да го обясни статистически, за да си придаде тежест, но всъщност рационализира дълбоко вкоренени предразсъдъци. Като за начало, прави голямо GIGO, защото разводът не е случайна и нормално разпределена величина. Оттам изводите й са булшит, защото няма такова нещо като нормално разпределени човешки съдби, повечето са изненадващи и криволичещи.

# 736
Ако е по-тарикат парите със сигурност ще се изпарят. А жилището и да го присъдят на теб заради децата, ще трябва да му плащаш наем за неговата половина. И ако ти не разполагаш с толкова средства къде отиваш? Животът е пълен с изненади и затова според мен е по-добре да си родил дете, защото ТИ си го искал, а не те е убедил бащата.

Колкото до "парясницата"- ей ти на Кукумицинка, млада градска жена, ама и тя мисли, че нещо сме молепсани или второ качество хора. Опитва се да го обясни статистически, за да си придаде тежест, но всъщност рационализира дълбоко вкоренени предразсъдъци.

Научи се да не ти пука и да стоиш над нещата.  Peace  

# 737
  • Куциндрел
Аз пък си мислих, че парясниците са отживелица. newsm78

# 738
  Разбира се, че са, на кого му пука, кой е разведен, то това е половината свят. Приказват си само.

# 739
Ако е по-тарикат парите със сигурност ще се изпарят. А жилището и да го присъдят на теб заради децата, ще трябва да му плащаш наем за неговата половина. И ако ти не разполагаш с толкова средства къде отиваш? Животът е пълен с изненади и затова според мен е по-добре да си родил дете, защото ТИ си го искал, а не те е убедил бащата.

Научи се да не ти пука и да стоиш над нещата.  Peace  

Аз пък си мислех, че жените над 25 все пак им побира главата какво е ирония и преувеличено използване на думите и не използват цитати от лексикони, за да поучават хората.

Нали се сещаш, че нямаше как да ме убедят, ако нямах ресурс да се справя сама? Вече ти писах, в годините, когато бях неприспособена да имам дете, просто нямах и мъж. След това като се хванах на хорото, си го играя. А за парите не се притеснявай- веднъж са ме лъгали, така че си представи, че този път няма да ме излъжат и имам достатъчно, за да се справя и продължа дори с 2 деца.

А иначе има доста жени, които са родили дете "защото го искат" и пак са без средства и въобще не са мислили нито за средства, нито за способностите да се справят и да се хващат на работа.

Цеца, въобще не е отживелица, само на думи е така, срещат се проблеми, не е като да те приемат чисто и непредубедено, сама виждаш какво става в тоя форум. Нарочно го тествам от време на време, да си сверявам часовника.

Пука им- група млади майчета с хубави мъже няма да пуснат разведена жена да се навърта около мъжете им. Ще я отрежат от социални контакти.

# 740
  • София
Боже, Мамасита, в какъв свят живееш ...

# 741
Полу-виртуален:)

Не си ли виждала безбройните истории в този форум, които почват с "искам бебенце от милото" и след това минават на фаза "как се бере небрано лозе и нормално ли е ММ да прави така". Всичките са голяма любов, лични решения, не ми се бъркайте в живота...обаче после идват да търсят акъл.

Иначе за разведените е реално- в началото има фаза на "обратен меден месец", в която всички те потупват по рамото, след това след около година вече не е интересно, а ако след 2 години още мрънкаш само за развода, ставаш досадна и се очаква, че някак ще си на следващата фаза от живота. Иначе аз познавам разведени, за които това си е вид идентичност и щит, който ползват много дълги години. Ми досадни са ми, дори на мен:)

# 742

Нали се сещаш, че нямаше как да ме убедят, ако нямах ресурс да се справя сама? Вече ти писах, в годините, когато бях неприспособена да имам дете, просто нямах и мъж. След това като се хванах на хорото, си го играя. А за парите не се притеснявай- веднъж са ме лъгали, така че си представи, че този път няма да ме излъжат и имам достатъчно, за да се справя и продължа дори с 2 деца.

А ако преди да те излъжат те бяха убедили да родиш второ след като ти обещаят, че ще те подсигурят? И после бащата те разкара от живота си, остави те с една гола издръжка и си намери нова, която ще му роди друго дете след като я убеди, че може да го подсигури. В примерите, които ти даваш не посочваше, че жената има ресурс да гледа и второ, а че тя ще се напъне да го роди и отгледа, а мъжът ще подсигурява семейството, защото това е неговата роля. Преди два поста това написа, а сега трябвало да се сещаме, че ако нямаш  и ти ресурс е нямало да родиш. Нали не е задължително ти да имаш, а той да ги подсигури тези неща? От теб се иска да си прежалиш тялото. А ако ще раждам само ако имам възможност и сама да го гледам, значи използвам мъжа само за разплод. Веднъж така го напишеш, друг път по друг начин, според зависи.
А за другото, от теб зависи дали ще си със самочувствие или ще се смачкаш ако някой реши да те засегне на тема "парясници". Удрят там където ни е слабото място. Твоето явно е там. А омъжените си бранят мъжете не само от разведените, но и от момите и вдовиците. И защо е нужно две години да говориш за развода? То и колко сте щастливи с мъжа ти ако ми го говориш две години нонстоп пак ще ми писне.

# 743
  • Куциндрел
За мен форума не е място където да си сверявам часовника.
Като се огледам в реалния свят от парясници се интересуват само бабите по градинките. newsm78

# 744
Правиш ли разлика между "текущ ресурс" и "авариен ресурс"? (очевидно не правиш и не си представяш, въпросът ми е риторичен) Хубаво е да ги има и двете неща.

Щото преди това срещах мъже с големи способности да осигурят текущ ресурс, обаче не се навивам, защото и аз знам, че не ми е гарантиран.

О, ще се изненадаш колко фино се интересуват и по-младите от това, което става с другите...

# 745
  • София
Е, то както има досадни разведени, така има и досадни женени, то това няма връзка със семейното положение Simple Smile

# 746
Тоест може да заяви, че иска второ, аз пък мога да кажа- ОК, но мисля, че е по-разумно, ако подсигуриш по-голямо жилище. Но не мога да кажа "Не! Само през трупа ми!" ей така по принцип. Тоест пак в решението и в усилията ще участват двама- аз с тялото си, той с доходите си, защото това пък е негово задължение, да се грижи за семейството.

И как от написаното от теб трябва да ми хрумне, че имаш авариен ресурс и ще си го пазиш ако евентуално се разделите, а междувременно ще използваш неговия? Добре се извърташ, признавам ти го.  Peace

# 747
  • Куциндрел
И всичките тези философщини, щото някои не сме родили 2 деца като Мамасита.

# 748
Ми на по-умните им хрумва лесно...

В цитираната от теб част- самият отказ и отлагане на детето за мен вече представлява ресурс, защото през това време работя, трупам опит и активи, увеличавам си опциите и възможностите за бъдеща заетост. Дори 2 години отлагане на детето могат да ти дадат много като бъдещи доходи.

Ама се иска малко умозрителност и женска мъдрост. Жената е направена да се раздава, но не следва да е толкоз тъпа, че да се раздаде докрай- защото парадоксално, тогава вече няма да може да се раздава още и така ще се провали в задачата си. Звучи противоречиво, нали? но си е истина. Внимавай да не ти гръмне главата...

"не сме родили 2 деца като Мамасита"

Не, защото не си родила 2 като себе си, не като мен.

# 749
Звучи противоречиво, нали? но си е истина. Внимавай да не ти гръмне главата...

Като гледам твоята е гръмнала. Надявам се, че мъжът ти отсъства по цял ден от вкъщи и не те слуша, че да не се наложи да си използваш аварийния ресурс.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт