Кога дойде при Вас желанието за дете?

• 34 665
  • 791
  •   1
Отговори
# 75
В този форум често се спряга идеята, че жената ВИНАГИ трябва да е готова да може да отгледа сама децата си. Не знам дали някои жени не го интерпретират- абе аз да родя на всяка цена, да не изпусна влака, пък каквото дойде. И си намират не чак толкова подходящи мъже, а после си казват, че то така било нормално...

Логиката е, че имаш "готово" дете, без чак толкова отговорности. А може и да се е притеснил, че ако ти родиш, може да си измениш фигурата. Пък мадамата с дете вече е минала оттам, няма да напълнее изненадващо с 30 килограма.

# 76
Е, то и на мен ми е странно как така една жена няма да има желание за дете, особено ако има мъж до себе си..., но хора всякакви.
Те си решават как да им протече живота.
Това и на мен ми е странно.  Peace
И все пак, по-странно ми е защо една жена не би се интересувала детето й ще расте ли с баща. Не че не може, аз съм израстнала без /биологичен/ баща, но все си мисля, че по-хубаво е семейството да е Семейство.

# 77
Сигурна съм, че това го казват по-скоро на теория, в смисъл, че наистина искат дете и чак могат да го родят и да го гледат сами. Ама на практика не го правят.

# 78
Явно грешно сте ме разбрали. Всяка жена иска детето да расте с двама родители. Обаче невинаги става така. Кой може да се закълне, че никога няма да се разведе?  Crazy

Аз самата бях семейна над 10 години с човек, който твърдеше, че цял живот ще сме заедно, всичко вървеше много добре. Но се срина отведнъж. Тоест никой няма гаранция, че ще остарее с половинката си. Тогава трябва да се гръмнем, че не сме преценили човекът правилно преди 15 години или какво? Детето си ти остава дете, не го зарязваш само защото си искал да го гледаш с двама родители. Това ми е чуденката - как знаете, че ще сте вечно с бащата на това дете?

Ето, аз никога не съм мислила, че ще си гледам сама децата. Ама ми се случи. Отделно че вече не ги гледам сама, имам нов съпруг, но това е впоследствие...

# 79
Гаранция няма никаква за нищо.

Аз бих искала дете и да нямам мъж, тоест ако дълги години съм сама например и нямам мъж до една възраст, то в даден момент бих си осиновила дете да го гледам сама.

И все пак наличието на любов, сериозна връзка или брак малко или много предразполага и към желанието да имаш дете от този човек. Сега и в този момент, пък то не е ясно дали след година няма да се разведете, никой не може да го обещае на 100%.

# 80
Така е. Но много жени са убедени, че могат да виждат в бъдещето и като изберат правилния мъж, той ще е вечно до тях. Това ме изумява мен. Всичко е на късмет и това е. Всичко отминава, детето остава - и то си е грижа на майката цял живот.

# 81
А може и да се е притеснил, че ако ти родиш, може да си измениш фигурата. Пък мадамата с дете вече е минала оттам, няма да напълнее изненадващо с 30 килограма.

Едва ли точно това си е мислил, когато е заявил, че не иска дете. Rolling Eyes Каква е гаранцията, че ако новата мадама роди и от него, няма да качи 30,40,50 кила? Може и с първата бременност да е качила 30кг. и да е върнала фигурата си след строга диета с лишения и все още да й се налага да е на нея. А и не всички жени си остават на килограмите на които са родили. Учудващо, но някои си възвръщат фигурата. Wink Вариантите според мен да не иска дете са два:
1 - не е готов за дете;
2 - не е готов за дете от нея.
Когато се влюби истински, сам ще поиска дете от жената до него. А може и да няма нужда да има собствено дете, причините си ги знае той. А това, че сегашната му е с дете означава, или че тя е жената за него и детето не му пречи по никакъв начин, или че е поредната му авантюра и детето просто е задължителен аксесоар към мадамата. А и ако се разделят, няма да има никакви ангажименти към това дете /издръжка напр./, защото не е негово. Peace

# 82
Да, няма гаранция, но е смешно да си кажеш- то няма гаранция, затова сега ще му родя дете, въпреки че нямаме брак и не съм много уверена, че ще е добър баща.

Дара, аз залагам на идеята, че е взел жена с дете, защото не й цъка биологичният часовник. И мен много ме искаха разни за гадже за мотаене, именно поради тази причина- ясно им беше, че няма да ги притискам за дете.

# 83
Съгласна съм. Може и затова да е с нея, защото тя няма да го притиска за дете. Ма току виж го изненадала.  Mr. Green

# 84
Хората очевадно са много различни. Аз да речем никога не съм се обвързвала сериозно с мъж, само с идеята че искам той да е баща на детето ми. Непонятно ми е някак. Аз се обвързвам заради самият човек, заради чувствата. А дали чувството на желание за дете ще се появи в дадена връзка, явно е или въпрос на време или въпрос на вътрешно усещане. Убедена съм, че ако след време имам дете ще го обичам безкрайно. Просто тази идея на този етап ми е доста далечна.
Не ми е фикс идея да създам потомство, нито ми е цел в живота.
Странно ми е само как при 99% от приятелките ми има желание за дете, а при мен не е така.

# 85
Аз пък мисля, че е с нея, защото я харесва/обича/има чувства..
Имам доста познати случаи, как двойки са заедно по 5+години без желание за деца и брак, разделят се и двамата поотделно се женят за други хора след няма и година връзка, а и деца правят.
Просто някои дълги връзки са обречени и човека не, че не иска сватба или деца, просто не ги иска с този до него.

# 86
OverTheRainbow, явно още си на етап чувства, идеи и абстракции.

Ако съм научила нещо в тоя живот, то е, че ако искам да ми е интересно, трябва да си поставя стабилни и прозаични основи. Ако искам радост от мъж и деца, емоция и хубави неща, трябва да подходя разумно, да има всички материални елементи, да не чакам детето да ми падне отгоре, ами просто да го родя.

"Аз се обвързвам заради самият човек, заради чувствата."

Ха-ха-ха...значи, заради човека или заради чувствата? Тоест той ти създава чувства и затова те кефи...

# 87
Явно грешно сте ме разбрали. Всяка жена иска детето да расте с двама родители. Обаче невинаги става така. Кой може да се закълне, че никога няма да се разведе?  Crazy

Разбира се, че една жена, ако е умна и ако знае, че остане ли самотна майка, няма близки, от които да получи помощ, ще изисква гаранция, че поне 2 години мъжът възнамерява да е с нея и ще се грижи за нея и детето им. Изключваме независещи от него обстоятелства като да го блъсне кола или да му падне тухла на главата, но поне да е заявил желание, че в този толкова критичен период ще е до майката и до детето си. Че те телевизорите имат толкова гаранция, че и отгоре. Егати, не става дума за цял живот, но така съм се нагледала на нищо неизискващи от бащите на децата си самотни майки, които са увиснали на шията на родителите си, защото по обективни причини тия майки с големите кореми им е трудно да си намерят работа (нова или изобщо) или пък по-късно с кърмачета и малки деца пак не са кой знае колко желани от работодателите, а пък парите си вървят постоянно. С бебета на такава възраст или имаш нужда от финансова помощ, за да останеш спокойно да си ги гледаш, или имаш нужда от физическа помощ, за да ги оставиш да ти ги гледат, докато ти изкарваш пари. При всички случаи над 90% от майките не са достатъчно оправни, за да се оправят напълно сами, качествено, с гледането на деца и изкарването на пари през този период.

# 88
Не съм чела развитието на темата, оговарям по първоначалния въпрос.

На 22 г. се събрахме с настоящия ми съпруг, на 24 г.  се омъжих, на 27 г. бях готова за дете. Не че се случи веднага - медицинки причини, след 3 години борба станахме родители.

Всъщност бях решила, че когато завърша висшето си образование и намеря хубава работа, ще ставаме родители. Никога не съм се прехласвала по децата, по чуждите имам предвид...Просто в един момент почувствах, че вече искам да съм майка...

# 89
  • Варна
Аз до последно нямах желание за дете, живееше ми се още, но мъжът ми пожела. Съгласих се, мислейки, че няма да стане толкова бързо. Е, получи се от първия път. Нито веднъж не съм съжалила. Имам прекрасна дъщеря, която обичам безумно много, беше като шестица от тотото за нас.

Общи условия

Активация на акаунт