Кога дойде при Вас желанието за дете?

• 34 763
  • 791
  •   1
Отговори
# 165
  • София - Рим и обратно
Тя не е казала в прав текст, че не иска никога да му роди дете. Освен това, двамата може да са се разбрали кога, как и защо. Тя пише своята гледна точка, защото темата така е поатавена.
Да де, те и тия моите познати се бяха разбрали, че някога.... Ама той явно не се поколеба да избере между "някога" и "сега". Добре е да го има предвид, а не че задължително така ще стане.

# 166
"Освен това, двамата може да са се разбрали кога, как и защо."

Предсъзнанието не разбира от разумни договорки и планове. То крещи- нямаш дете, детето не става, пробвай с друга жена:)

# 167
В последно време се замислям за нещо друго. Родителите ми цял живот са работили много и натрупаха доста активи, единствен наследник съм, самата аз също имам само едно дете. Ако нещо се случи с нас всичко това ще бъде буквално изпито от роднините, а целият труд пропилян. Не ме разбирайте погрешно, близки сме с тях и в нормални отношения, ще се радвам да ги ползват и управляват, не са лоши хора, но са такъв тип, който ще профука всичко за отрицателно време.
Не бих родила само по тази причина, разбира се. Обичам децата, мъжът ми също иска още, но не ми се занимава с бременности и раждания.

# 168
А на други мъже, като забременее жената, подсъзнанието им крещи "Опасност! Изчезвай" и я зарязват бременна или с бебе.  ooooh! Хиляди ситуации има, една от друга по-различни. Но със сигурност ако всички деца се зачеваха и раждаха планирано и програмирано, планетата нямаше да страда от прекомерен прираст  Crazy

# 169
Няма защо да се опасяваш, че при теб няма да се появи желание за дете. Какъв е смисъла да се притесняваш, че не правиш нещо, което не искаш да правиш. Логика?
В мига, в който видя мъж да каже "логика?" на жена и ми става ясно, че не знае нищо за другата половина от човечеството Simple Smile
Аз лично до около 30-ата си година глупашки търсех "логика" у жените. След това разбрах, че това е не просто безсмислено, а и напълно ненужно. Те просто си живеят без логика и се справят без логика и в общи линии проумях, че логиката въобще не е задължителна в живота Simple Smile
Та спрях да я търся тая логика у жените и сега си живея далеч по-лесно и приятно Simple Smile

Та и нашата авторка така... Сърби ме, боли ме...

# 170
  • София
В последно време се замислям за нещо друго. Родителите ми цял живот са работили много и натрупаха доста активи, единствен наследник съм, самата аз също имам само едно дете. Ако нещо се случи с нас всичко това ще бъде буквално изпито от роднините, а целият труд пропилян. Не ме разбирайте погрешно, близки сме с тях и в нормални отношения, ще се радвам да ги ползват и управляват, не са лоши хора, но са такъв тип, който ще профука всичко за отрицателно време.
Не бих родила само по тази причина, разбира се. Обичам децата, мъжът ми също иска още, но не ми се занимава с бременности и раждания.
Не знам дали са живи родителите ти, дано е така.
Но, когато си заминат по реда си, оставаш без друг близък човек, освен мъжа ти и детето.
Знаеш ли сентенцията " Брат брата не храни, но тежко му, който го няма?"
Вярна е, за съжаление- наскоро изгубих сестра си.
Винаги съм можела да споделя с нея неща, които нито на мъжа ми, нито на приятели се казват. И винаги сме имали опора една в друга, особено след като мъжете ни си отидоха без време.......

# 171
Те тука ми се смеят, ама смешното е, че ако сега имаш цивилизован и приятен живот, то го имаш, защото предишните поколения са се плодили, вместо да се оглеждат. И накрая ще се окаже, че тая фина и развита цивилизация ще вземе да скърца, защото ще липсват хора, които да я смазват и обновяват.

Дори на ниво семейство, ако понавъдиш повече от едно дете, може да си опазите имотите и активите по-оптимално и да се наслаждавате в крайна сметка на по-висок стил на живот, отколкото ако си останете бездетни и всичко отиде за ядене-пиене.

# 172
Много сте сладички  Laughing От две изречения сте способни да сложите диагноза на нечий живот, че даже успяхте и обидни етикети да лепнете  Mr. Green

Не ме мислете мен, аз съм си го построила доста добре живота  Mr. Green Гледайте си вашите нескучни панички и се забавлявайте  Hug

# 173
На който не му се занимава с деца, си е по-добре хич да не се захваща.  Wink Има си трудни моменти и ако не си силно мотивиран, като нищо ще се почувстваш прецакан.  Wink

# 174
Просто познаваме човешката природа. Случаи като твоя са повече от ясни...

В крайна сметка животът е приятен, но целта му не е приятно прекарване. Може да е хубаво преди изпит да ходиш на дискотека и да се забавляваш, ама накрая ще се потиш на изпита. Така и с живота- хубаво ти е днес, но не се знае кога ще се потиш...

А хубавите преживявания се преценяват чак накрая, в перспектива. За мен трудностите около децата ми се виждат сладки от днешната гледна точка. Обратно, забавления, които не водят до никъде, накрая гарантирано ще ти се видят горчиви и празни.

# 175
Ако и на двамата във връзката целта им  е само приятни преживявания, кариера, трупане на имоти или нещо друго, за какво са им деца? Щом не им трепва отвътре, защо да се напъват? Стига да са на един акъл и не им трябва никой друг.

Не визирам жените, които отлагат,з а да не си развалят рахата, но все пак раждат по-късно. А хората, които съвсем не искат - няма и защо да го правят.

# 176
Ако и на двамата във връзката целта им  е само приятни преживявания, кариера, трупане на имоти или нещо друго, за какво са им деца?

В един момент се натрупват нещата, които искаш и правиш, доскучават доста занимания. Все по-рядко нещо интересно излиза и т.н.

# 177
Не вярвам. Има хора, на които никога не им писва да се грижат за собствения си комфорт.

# 178
Честно казано, потрисам се от грозновати, неособено умни и талантливи хора, родили 2,3+ също толкова грозновати и неособено умни и талантливи деца. Хубаво, разбирам ги едно да родят, да си угодят на инстинкта за размножаване, но не, раждат по повече и не само това, ами имат някакъв особен месиански комплекс, все едно правят огромно благоволение на света, че са ги родили някакви хора, които е почти сигурно, че с нищо да допринесат за добруването не на света, но дори и на много по-тесен ареал.

# 179
Стига бе. Да, съгласна съм, че човек като не му трябват деца, няма смисъл да ги прави и ражда. Обаче все в един момент според мен си трябват. Иначе на село имаме един дедо стар ерген. Гледа си козичките, три кошера с пчели и 10 котки и няма кой да отиде да го види.
Самотата на дърти години е брутална. Не, че внуците като порастнат ще се вълнуват много, ама... баща ми има вуйчо на 87г. Всеки път като отида да го видя и в него има живец.

Общи условия

Активация на акаунт