Великолепният Век - Кьосем (Muhteşem Yüzyıl - Kösem) от тази есен по Star TV, №1

• 151 847
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Не мога да го възприема това облекло за епохата и за тези географски ширини. Много измислено

Някой би ли ми казал как завършва 4-ти сезон на Великолепния век? Има ли финал?

Един по един умират главните герои,Селим става султан и така.......Simple Smile

Благодаря  Hug

Добре, че не дават и смъртта на Селим, че е доста смехотворна, но типична за неговата същност

# 601
  • София
Момичета  Hug Hug Hug

Ще пусна една малка част от едно интервю на Кенан което засяга и Берен, ако успея да го преведа скоро ще го кача в блога:

Ж. Много хора се чудят за това, че не бяхте до Берен на представянето на Muhteşem Yüzyıl - Kösem, в Кан, каква е причината?

К. Това беше мигът на Берен, за който тя работи много усърдно и много време. Нашия личен живот е общ, но когато става дума за нашата работа ние гледаме да не се намесваме.  Mipcom в Кан беше моментът на Берен,  моите концерти и музикални постижения са моите моменти. Винаги сме един до друг, подкрепяме се, но винаги оставяме другия да изживее своите моменти.

Ж. Как реагирахте вие когато Берен беше поканена да изиграе Кьосем в Muhteşem Yüzyıl - Kösem.

К. Много се зарадвах за нея, мисля, че тя ще се слее много добре с образа на своята героиня. А и това е  велика (голяма) роля,  рядко човек получава точно такава възможност, да изиграе велика историческа личност. Берен го заслужава, сигурен съм, че нейната Кьосем ще се хареса на всички зрители.

Ж. Истина ли е, че песните от последния ви албум за писани за Берен?

К. От както познавам Берен тя е моята муза, моята музика е посветена на нея  Heart Eyes

Ж. Какви са плановете ви за бъдещето?

К. Плановете ни са като на всяко ново семейство, но за момента сме се посветили на  работата си.  Искаме разбира се да имаме свое семейство, но  за сега сме се посветили на др. си ангажименти. Но се надяваме съвсем скоро на върхове и в личния си живот.

# 602
  • София
Бу, благодаря за интервюто.

Кьосем ще е първият турски сериал, който ще се излъчва по Netflix.

ranini® @raninimanini  2h
Evet, Timur Savcı açıkladı. Muhteşem Yüzyıl Netflix'e giren ilk Türk dizisi oldu. Bu ve diğer detayları yarın anlatacağım. #MuhteşemYüzyıl
Не Кьосем, а Великолепният век. smile3538

В сайта на Тимс има характеристики на героите от сериала. За жалост ги видях късно. Е, има ги и на руски, мисля че в тази група - http://vk.com/mahpeyker_sultan

Резюме на първи епизод:

Тежестта на великата империя е на младите рамене на Султан Ахмед, когато се възкачва на трона,   на четиринадесет годишна възраст след смъртта на баща си. Младият султан е против бунтовете в страната, променящите се властни силни връзки в международните отношения, и конфликтите и амбициите в съда.

Сред тези тъмни облаци, единственото нещо, което хвърля светлина на живота на Султан Ахмед е красиво момиче, което вижда на една картина. Забелязала колко много момичето е повлияло на Ахмед, Сафийе Султан я води до центъра на света - Османската империя, като подарък за короната.

Ахмед и Кьосем се впускат в пътешествие, където ще управляват огромна империя, заобиколени от врагове от изтока и запада. Те ще растат заедно със своята любов.

Когато Султан Ахмед успешно се възкача на трона, има само още един останал наследник, и заради традицията на Османската империя за братоубийството, почти няма деца от мъжки пол останали живи. Братята Гирай са готови да се възползват от тази възможност.

Съгласно стара традиция, наследниците на Кримския Хаганат се укриват в Истанбул, преди да станат ханове на Крим по волята на Султана. Братята Мехмет и Шахин Гирай са готови да сложат край на тази традиция.

Сериалът ще се върти около ерата позната като "Султанатът на жените", където султаните и техните действия променят хода на историята. Интервенциите, контактите и връзките на Валиде Сафийе Султан, Хандан Султан, Халиме Султан и Фахрийе Султан ще променят съдбата на Сарая (Двореца) завинаги.

Друг съществен елемент в сериала е историята на еничарите. Със своите действия, бунтовните и смели герои на императорската армия, ще повлияят на събитията в самата сърцевина на Сарая. Дружната на Султан Ахмед и Искендер ще се усложни с тайната, която пази Искендер.

Може би не се получи много добре превода, но нямам време за редакции, затова го оставям така.

Любопитно ми е да видя Анастасия като Кьосем. Усещам, че може би ще ми хареса. До момента ми е много симпатична.

# 603
Благодаря за снимките и преводите! bowuu

Днес Анастасия Цилимпиу навършва 18 г. Да е жива и здрава и много успешна в първата си голяма роля!

Саундтракът на "Кьосем" е от композитора Айтекин Аташ, записан е в Smecky Music Studyos, с оркестъра на Пражката филхармония.

# 604
  • София
Една клюка от социалните мрежи: Фенове днес са видели Берен да влиза в двореца, били са там около 5/6 часа и не са я видели да излиза. Била посрещната много радушно от екипа на сериала. Смята се, че днес официално са почнали нейните снимки за сериала. Когато се върнали преди час да видят Берен отново и да и поискат автографи, колата и, и самата Берен вече не са били там.  Човек от охраната на сета е казал, че вече често ще я виждат.

# 605
Измислени,измислени ама пък много красиви и атрактивни. са дрехите,все пак нали е сериал,трябва да са хубави,да радват окото.
Г-ца бързо се уча,може ли линк към блога,че ми стана интересно?

# 606
# 607
  • София
Miss_Bingley, ето линк към блога - http://turkseriesnews.blogspot.bg/

Още от Берен на Contemporary Istanbul Art Fair.

# 608
След малко след дълго чакане започва сериала. Желая ви приятно гледане!  Hug Hug

# 609
  • пуерто де сагунто валенсия испания
Здравейте! Hug
Благодарности за снимките и преводите! Peace

Ох, не е за вярване ,ама дочакахме .
Надявам се да си струва чакането и да се радваме на интерересен и вълнуващ сериал.

Берен изглежда много добре , радвам се ,че вече започва снимките .
Да е жива и здрава Анастасия, вече е голямо момиче, дано оправдае доверието което и гласуват .
Саундракът определено ще е хубав,щом е композиран от Айтекин Аташ Simple Smile
Нека има повече мелодии в сериала от него ,чудесен композитор е.
Момичета, желая на всички приятно гледане !

# 610
Приятно гледане и от мен!!!

# 611

Не зная дали някой ще има възможност да превежда по нещичко онлайн, затова слагам линк за тези, които знаят руски, ще има онлайн превод под тази снимка

в тази тема. Приятно гледане! Hug
  http://vk.com/vv_roksolana_kosem

# 612
  • София
Епизода се казва: Лъвът Вълкът и Агнето

# 613
  • София
Ахмед отмени закона за братоубийството. Сафийе подозира, че това негово решение не е взето единствено от него. Това мисля, че каза тя накрая.

Страхотни са всички дотук, включително Анастасия.

Зейнеп Гюнай Тан няма равна!

Анастасия и Искендер значи тук ще се запознаят, не са влюбени от Гърция.

А: Турчин ли си?
И: Не, от Австрия съм. Сам поисках да се включа ( в корпуса на еничарите)
Анастасия му каза, че ще избяга.
Да се приготвят, трябвало да стигнат до Одрин.

Халиме: Пред нас има два пътя: "Или ще умрем, или ще се възкачим на трона".

Хандан помоли Дервиш да се грижи и пази Ахмед.

Александър, истинското име на Искендер. Казва на Анастасия, че ще й помогне да избяга. Тя май го помоли да избягат заедно.
И: Ти бягай, върни се при семейството си ако искаш, аз дойдох за да намеря своето.

Последна редакция: чт, 12 ное 2015, 21:10 от zarani

# 614
Къде го гледате?Или някои от вас са в Турция?

Общи условия

Активация на акаунт