Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са ефективните начини за борба с лошия дъх?
Какви медицински изследвания се препоръчват за проблема с лошия дъх?
Какви са възможните причини за лошия дъх?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са ефективните начини за борба с лошия дъх?
За да се пребори лошият дъх, се препоръчва редовно миене на зъбите, използване на вода за уста, почистване с конец, посещение при зъболекар, избягване на силно ароматни храни и напитки, пиене на достатъчно вода, консумация на пробиотици и чайове като лайка и мащерка. Освен това дъвките могат да бъдат полезни заедно с избягването на тежки ястия. Консумирането на кисело мляко може да помогне за поддържане на здравословна орална микробиота, а антисептичните води за уста могат да убият бактериите, причиняващи лош дъх. Естествени средства като магданоз, ментови листа, сода за хляб, лимонов сок и ананасов сок също могат да помогнат. Ябълките и семената от кардам може да са от полза поради техните антибактериални свойства. Използването на флуорна паста за зъби може да предотврати кариес, а спирането на пушенето и намаляването на консумацията на кафе, бира, вино и уиски също може да помогне. Почистването на зъбен камък и изследването за хеликобактер пилори, секрет от носа и гърлото, както и венечните заболявания могат да допринесат за цялостното здраве на устната кухина. Лентите за зъби могат да бъдат полезни в някои случаи.
-
Какви медицински изследвания се препоръчват за проблема с лошия дъх?
-
Какви са възможните причини за лошия дъх?
Лошият дъх може да бъде причинен от различни здравословни проблеми, лоша орална хигиена, различни видове бактерии, намалено слюноотделяне, възпалени лигавици, разрушени зъби, синузит и абсцеси. Някои причини за лош дъх включват проблеми с оралната хигиена като плака и зъбен камък; заболявания на венците като гингивит и пародонтит; синузит; стомашни проблеми като гастрит и язви; сухота в устата, причинена от дехидратация или определени лекарства; неправилно поставени зъбни протези или челюстни протези; тютюнопушене, което води до лош дъх и жълти зъби; нездравословно хранене с храни като чесън, лук и люти чушки; дефицит на цинк в тялото ви. Други причини за лош дъх могат да бъдат определени заболявания като пневмония, бронхит, диабет, хронично киселинно оттегляне, инфекции на гърлото и други системни заболявания като рак.
-
Какви са препоръките за подобряване на дъха?
-
Какви са възможните причини за запушен нос и как могат да бъдат адресирани?
колкото може по-бързо и надалеч
причината си я знам,устата ми мирише. уж си мия зъбите редовно,ходих и на зъболекар.нищо не помага. не ща да си остана стар ерген,а не мога да намера още решението на проблема. един познат чел,че сок от зеле помага, ама от прясно зеле. сигур съм изпил към една кофа сок и нищо. помагайте, хора,не издържам повече, сам без приятели и без жена, някой път ми писва повечко и се чудя дали имам смисъл повече...
не знам дали е вярно, но все пак всеки човек е различен, затова пробвайте различни опити
И късмет!