Отговори
# 75
Аз май съм единствената на която не и казват размерите на бебчо Sad Прави замервания без нищо да обяснява.... и накрая обобщава върви със седмица напред и това е всеки път. Сега в петък пак съм на преглед и мисля вече да си попитам..... ако ще и да измрънка нещо!!!

# 76
  • В къщурката на хълма на феите
Аз май съм единствената на която не и казват размерите на бебчо Sad
и на мен моя док не ми казва .. прави го абсолютно преднамерено, за да не ме психира, че примерно моето бебе е малко или прекалено голямо .. това не значи, че не смятам да отида след седмица-две някъде, където ще ми кажат колко тежи приблизително бебето, не за друго, а просто защото съм любопитна Flutter

# 77
  • София
Меци, на всички лекции дето съм посетила, независимо от темата, накрая има едно изречение: " вие като родите така ще ви се отключи майчиния инстинкт, че просто ще знаете какво е добре за детето и какво да направите"
Дано наистина е така, че доста неща незнам.. Много ме плашат междинните измивания на дупе при сменяне на памперса.. Едва ли таткото ще е на разположение постоянно, ще трябва сама:)

# 78
относно лекциите - аз ходих няколко пъти в  мала на Цариградско и и може би ащото си подбирах темите, винаг ми е био интересно. Имах желание да ходя  и сега, но като ме оставиха да лежа вкъщи и аз слушам. Simple Smile  а ви попитам дали се мажете с кремчета, за да подготвяте гърдите за кърмене?

# 79
ще те успокоя ли, ако ти кажа, че два месеца ме беше страх всеки божи път /по 10-12 пъти дневно/ като трябваше да сложа Ема под чешмата и да й измия дупето .. ми дали не я стискам прекалено много, ами ако се подхлъзне и падне, ами ако е прекалено гореща водата и още 100 такива неща .. сега се усмихвам като се сетя, но тогава хич не ми беше весело .. при всяка жена е различно, но винаги започваш да разбираш детето си .. аз за първи път усетих, че съм майка, разбираща какво се иска от нея, когато Ема беше сигурно на 5-6 месеца .. преди това ми беше абсолютно непонятно защо плаче тва дете и бях постоянно в паника и всичко правех механично .. има жени, при които майчинския инстинкт се появява с изплакването на бебето .. важното е само да си спокойна и да не забравяш, че ти си най-добрата майка за твоето дете - каквото и да се случи, никой не може да те замести, никой не може да направи нищо по-добро ..

# 80
  • София
Ами моите страхове са точно такива- водата да е какво трябва, да не се хлъзне и да пльосне в мивката, главата къде да я сложа изобщо незнам.. Ей такова, ама всички са се справили значи и аз ще се справя.. А бебетата не са толкова чупливи колкото си мислим, както казва един приятел- татко на две: "абе бебетата са много жилави копелета" Simple Smile))
Наде, само се каня да си купя лансилокс и все забравям, като си мажа корема за стрии с кокосово олио, мажа и гърдите и те и зърната се оказват намазани(дано не е в минус това).

# 81
А бебетата не са толкова чупливи колкото си мислим
много се чудих дали да не ти го напиша, ама обикновено много не ми вярват като го кажа това Mr. Green

# 82
Ох, и мен ме е страх дали ще се справя с къпането и миенето, че като цяло съм доста непохватна и слаба в ръцете . Казала съм на ММ, че той ще го къпе, ама да видим  Whistling Whistling Whistling

Иначе за зърна и аз съм взела лансинох, ама ми се струва рано отсега да започна да ги мажа. Мажа гърдите като мажа и коремчето. 

# 83
  • Pleven, Bulgaria
Здравейте момичета!  Искам да ви попитам , някой знае ли колко % от заплатата се изплаща този 45 дневен болничен преди раждане? Дали е като предходните , или  спада към майчинството? Simple Smile

# 84
А бебетата не са толкова чупливи колкото си мислим

Аз съм на мнение, че до 2 години са даже гумени Mr. Green Проверено!

# 85
Аз не се притеснявам от миенето на дупе и къпането, ама ме е шубе като се задави с нещо и по-натам живот и здраве, дали ще съумея да реагирам адекватно. Но живи и здрави ще се справяме, къде ще ходим. А другото ми притеснение е относно дрехите в началото, че хем искам дънки и разни по изгъзици за бебешонка, хем се чудя как ще и ги мушвам през краченцата  newsm78

# 86
Аз съм на мнение, че до 2 години са даже гумени Mr. Green Проверено!
абе да ти кажа, гумени, ама не отскачат .. мойто щерче редовно проверява Mr. Green Mr. Green

ИвелинаХП мисля, че е на 90% от брутната работна заплата, но не съм сигурна .. много са ми бледи спомените от онзи период Blush

Аз не се притеснявам от миенето на дупе и къпането, ама ме е шубе като се задави с нещо и по-натам живот и здраве, дали ще съумея да реагирам адекватно.
хващаш бебето и го навеждаш така че гравитацията да помогне .. не тупаш по гърба, колкото и силно да е желанието .. ако проблема е много сериозен направо обръщаш с главата надолу .. и мен ме беше /и все още ме е/ страх точно от задавяне, затова питах лекарката как да действам, ако се случи ..

А другото ми притеснение е относно дрехите в началото, че хем искам дънки и разни по изгъзици за бебешонка, хем се чудя как ще и ги мушвам през краченцата  newsm78
имаш цял живот да го обличаш джиджано тва дете, първите месеци няма нужда да е модерно, а практично и удобно .. пък и бебешоците винаги са толкова сладки, че и в оакан чувал да ги облечеш, всички ще ги харесват и обичат Peace

# 87
Мецанко, знам аз, че ще има кога да го обличам, ама то ме не свърта да чакам, е разбира се купила съм си доста гащеризончета, които ще са удобни за обличане, ама имам и доста неудобни дрешки ( то може би и на бебешонко няма да му е удобно ). А и друго се сетих да ви питам относно лентите за глава, купила съм за изписването много е тъничка и не е стегната, но все пак да не е проблем?

# 88
Един въпрос и от мен към по-вещите в занаята: кога звъннахте на лекаря си, че има първи индикации на раждане? В смисъл въобще звънели ли сте на някого или си отивате в болницата и от там поемат отговорността да извикат, когато стане необходимо лекаря?
Относно междинното измиване на дупето - и аз съм в групата на плахите.... че те ще са толкова мънички в първите месеци  #Crazy

# 89
Съни ако не е стегната и е за кратко мисля, че няма проблем да сложиш лента .. аз лично бих сложила шапка - главичката на бебето е една от най-уязвимите зони и не бих рискувала .. то пак зависи какво ще е времето през октомври - щото понякога и по къс ръкав ходим, пък друг път със зимната шуба .. според мен действай на момента Peace

Относно междинното измиване на дупето - и аз съм в групата на плахите.... че те ще са толкова мънички в първите месеци  #Crazy
то това е най-лесното, щото ти се събира в ръката .. после като пораснат и станат швакливи - тогава идва трудното Peace що се отнася до лекаря - аз не съм звънила, щото нямах уговорка с лекар като цяло, но от познати, които са имали знам, че звънят щом са сигурни, че раждането е започнало - при регулярни контракции през 4-5 минути .. той лекаря после ще ти каже как ще постъпите Peace

Общи условия

Активация на акаунт