Отговори
# 600
  • Пловдив
Здравейте, може ли бъдещи мами да ми кажат магазинчета в Стара Загора за изгодни покупки- трябва ми всичко. Освен Галикс, Айко... newsm78

# 601
Здравейте на всички Simple Smile. Да се отчета и аз след вчерашния преглед, ходих на третата ФМ и нещата са нормални според лекаря, 1365 гр. е куклата в 30 г.с. +1 д, има си коса, отваря си очичките и си крие лицето, почти не можа да я снима лекаря, ама нищо. Ходих и до НМ, исках за видя тези сутиени за кърмене, ама то бяха останали само чашки Д и Е, та не взех нищо, дано по - нататък да заредят повече номера. Иначе днес почвам ще сортирам и прибирам дрехите по шкафовете, че ще имаме гости и хората няма къде да спят, целият хол е заринат в бебешки дрехи Simple Smile. Момичета, исках да ви питам нещо. Продават разни пелени за бебета - памучни, бархетни, тензухени, пък и една - две приятелки ми казаха да си взема. Ама на мен не ми е много ясно за какво точно ще се ползват. Знам, че е тъп въпросът, ама ако може някой да ме осветли Simple Smile И другото, което ме вълнува - спрели ли сте се вече на столче за кола и какво точно, че няколко дена се информирам на тази тема и вече ми стана каша в главата, скъпо ли да е, евтино ли, може ли да е втора употреба от някого и не мога да разбера каква е разликата между кошница и столче за кола за новородено. Та ще съм благодарна, ако споделите вие на какво сте се спряли и защо. Това е от мен засега. Приятен ден ви желая, аз ще подкарвам задачите, че стана вече обяд Simple Smile

# 602
Здравейте,
Бобишана о, зениците! Е няма такава гадост!!!! Преди няколко години дадох да ми го причинят, защото се опитах да убедя док, че не виждам, но не! Изкапаха ми каквото имаха и добре че не бях сама- то едно  Sick , едно чудо, въздух не можех да си взема, сърцебиене... пълна програма! Не мога да си представя бременна как си се чувствала, след като аз тогава мислех, че съм насвършване вече.
Да ви се похваля ремонта взе да приключва вкъщи, вече си имам кухня/ но не мога да спра да мия каквото трябва в банята- забравям, че мивка си имам вече  Crazy /  и  нова пералня. Та пускаме ние снощи 1во програмата дето е пробна- 2 часа въртя това чудо, после реших че пера вече. Натъпквам я аз, изпирам си програмка- ЕКО, пускам чудно. Изписва тя 7 мин, после 6, после пак 7-6.  newsm78 И изведнъж като затропа, затрака, тръгна из стаята  Laughing Какво се оказва накрая- тая Еко програмка била за 2кила дрехи!!!
Днес съм на ФМ да видим човека колко е пораснал, дали много се е смъкнал и дали още е  stork-boy

# 603
Здтавейте , и ние напреднахме с покупките тази седмица боядисваме сглобяваме кошарата и почвам с прането. Мисля да ходя да си купивам нещата от списъка за родилното да е готов. Нямам търпение петък сме на преглед да видим колко сме големи .
Относно столчето за кола вчера леля ми ми го подари доколкото разбрах е от хиполенд около 70-90лв. Не знам каква марка е , но многооо ми харесва с специална част за новородено която после се маха и става за по голямо дете от 0-13кг. Мисля , че разликата е , че коша е само за новородено ,а стола и за следващите няколко месеца. Мисля , че няма проблем да е втора употреба стига да са му здрави коланите .

# 604
За очния преглед - исках и аз да отида, ама като чета за това разширяване на зениците май се отказвам  #Crazy , аз исках профилактично, защото не знам дали може да има някакъв проблем, а да нямам симптоми, затова и се чудя ако една жена няма установен проблем с очите пращат ли я на очен преглед преди раждането, но сигурно не, те и да имаш проблем гледат да пестят направленията, а какво остава ако нямаш...

Snow - White, за столчето нашето си върви комплект с количката, щото взехме 3 в 1. Иначе може да видиш темата в "на пазар" за столчетата, но там най - вероятно коментират само скъпи варианти. Там четох и че не било добре да е втора употреба, защото можело да бъде опасно, не знам до колко е така, но май не бих си взела втора ръка.
А разликата мисля, че кошница се казва това първото столче, което е 0-13 кг. а стол са вече следващите групи 0-18, 9-18 кг. и т.н
Лично за мен ако ще е по - скъпо столчето си струва да се вземе по - голяма група - 0-18кг. защото се ползва до около 4 год. докато първото май само до годинката...

# 605
Аз съм взела столче за кола от една приятелка за първите 4-5месеца и после ще купувам такова 0-18кг. Лично аз със Коко съм ползвала кошницата може би 10пъти за първата половин година, а той ми беше зимно бебе. Това, че втора употреба може да е опасно ми се вижда като нечия халюцинация - кое може да му е опасното - коланите ако са си на мястото, другото няма как да се амортизира толкова, да не говорим, че втора употреба може да се намери/вземе много хубаво марково столче, за символични пари.

# 606
Ами доводът беше не за амортизацията, а защото можело да е претърпяло инцидент, а да не си личи  Rolling Eyes а ако това се случило трябвало задължително да се смени столчето, защото при следващ инцидент вече можело да не реагира адекватно. Пак казвам не знам дали това е вярно, не съм се интересувала в подробности, но това се коментираше.

# 607
Ами доводът беше не за амортизацията, а защото можело да е претърпяло инцидент, а да не си личи  Rolling Eyes а ако това се случило трябвало задължително да се смени столчето, защото при следващ инцидент вече можело да не реагира адекватно. Пак казвам не знам дали това е вярно, не съм се интересувала в подробности, но това се коментираше.
Това май важи за по-големите столчета, при които има механизми. За бебешките кошници не ми се вярва, макар, че има и такива с допълнителни стойки newsm78 newsm78 newsm78 .

# 608
Това май важи за по-големите столчета, при които има механизми. За бебешките кошници не ми се вярва, макар, че има и такива с допълнителни стойки newsm78 newsm78 newsm78 .

Честно да ти кажа не знам  Simple Smile просто и в темата за количките съм срещала много пъти това мнение...както казах не съм се интересувала в детайли, защото нашето си вървеше с количката, ние почти само такива модели колички гледахме и не ни се е налагало да избираме отделно столче.

Ако трябваше да го купуваме отделно може би щях да търся такова 0 - 18 кг. защото това първото и аз мисля, че много малко ще го ползваме и то предимно в градска среда и не биха ми се давали много пари за него  Peace

# 609
  • В къщурката на хълма на феите
нашето кошче е 0-13кг. и го ползвахме точно 1 година много интензивно - по няколко пъти на ден понякога - после купихме столче, монтирахме го на задната седалка и Ема се вози само там .. тя си знае, че това е нейното място и толкова ..

# 610
Привет, мамчета. И нашето столче за кола е от 3 в 1. Ще се ползва до годинка, примирих се с това, после ще купим от 0 до 18.
Kalina, аз доколкото знам през бременността може да се получи диоптер или да се увеличи, ако имаш. Аз принципно си имам и то не малък, затова задължилно ще ида на очен Wink Ти, ако си нямала проблем с очите, чак да ти разширяват зеници едва ли ще се наложи, но по-добре го коментирай с докито от ЖК-то. Аз не смея да тръгна да раждам естествено без да съм минала очен преглед, а и се усещам, че с едното виждам по-малко от преди  Wink

# 611
Тъкмо щях да отговарям и видях, че Калина вече го е направила. Да, в това, което четох пишеше, че когато е втора употреба, може да е имало ПТП /дори и по столчето да няма никакви белези за това/, а пък ти няма как да знаеш това, и ако не дай си Боже стане нещо, столчето може да не си изпълни функцията добре. Също пишеше, че пластмасата старее и не трябва да се ползва повече години отколкото е дал производителя, дори да изглежда супер запазено, т.е. съветват наистина да не е втора употреба или ако е, да знаеш от кого го вземаш. И аз вече от там много се разколебах какво да е и от къде да е.

# 612
Тъкмо да пиша и видях, че Снежанка е отговорила за столчетата . Старее  пластмасата, и въобще е опасно, а не се купува за заблуда на полицията, а за сигурност на бебето. Ако е от познат и знаеш, че е ползвано примерно година без инциденти, може да вземеш.
За зениците, аз ходих на преглед рано, 22седмица, но не ми се ходи пак.Имам си старите почти 4 диоптъра, позволиха  нормално раждане, както и първия път, дано всичко е наред. При разширяването слагаха капки, които стават за бременни явно и после успях сама да си хвана тролей и да се прибера 😊неприятно е, но няма как

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 14:02 от Slynchitse

# 613
За мен най-важното е столчето да отговаря на Европейските изисквания за безопасност. Столче за 60 лева не знам как отговаря на тях. Важното е не просто да е в столче а столчето при нужда (да не се случва) да си свърши работата. Това за столчето втора употреба е така, трябва да си сигурна, че не е "участвало" в катастрофа. Столчето се сменя, ако е имало катастрофа, без значение коя категория е. Най-добре е първото за е 0-13 килограма, което дава възможност детето да се вози обратно на движението поне до 1 година, най-добре до 18 месеца. Ако детето надхвърли килограмите или главата му стърчи над облегалката значи е време за следващото.

# 614
Добре де, не трябва ли всички столчета да са тествани и да отговарят на Европейските норми за безопасност? Как иначе са пуснати на пазара? Пак казвам, не съм се интересувала, разсъждавам си просто  Rolling Eyes

Papie, да ще питам АГ за очния, въпреки че подозирам, че ще ми каже, че няма нужда ако нямам проблеми. Аз исках да си отида на обикновен профилактичен преглед, ама досега такива страшни неща не са ми правили и май това ме отказва...

Общи условия

Активация на акаунт