Отговори
# 645
  • В къщурката на хълма на феите
След секцио в нашенските болници не дават да се яде и пие вода, докато не пръцнеш  Peace

# 646
При нас (а предполагам и навсякъде) след секциото те карат в реанимация. След 30 мин вече говорех по телефона. След няма и 5 часа ме вдигнаха на крака за първи път. След още няколко часа пак. Постоянно ти вливат някакви неща. Вода можеш да пиеш след като пуснеш газове. И за това редовно те питат  Laughing Въобще забавни теми. На следващия ден можеше да изядем за цял ден 1 кисело мляко и следобед май включихме бисквити. Вече на третия ден можеше да си хапваме по-разширено меню.

# 647
  • София
Надето, нищо не каза акушерката за тамошни помпи. Каза че жените често забравят или пренебрегват нуждата от помпа в болницата, и за нея това е голяма грешка. Затова каза, че със сигурност ще ни трябва.

# 648
Значи и сега си е така, преди бях 24 часа, но станах след повече от 5 часа ...само вода ни даваха ....даже ми казаха мноооооого вода да пия, на другия ден, станахме и ни пратиха да си вземем кафе  Mr. Green

# 649
Чоко, секциото не ядат 24 часа май. Днес нямаше нито една мама за секцио та тя не каза нищо за багажите на секциото. Но каза че секциото са 24 часа реанимация и затова едва ли ще могат да ясат, те май само вода пият:) ама ти няма ли да ди нормално?
Аз питах специално и за окситоцина, дали винаги слагат.. Е тя така завъртя отговора, че един вид правят най доброто за майката и бебето, но от отговора и разбрах, че слагат окситоцин винаги, освен ако не дойдеш в болницата едва ли не с показала се глава на бебето:(
От друга акушерка от болницата знам, че слагат окситоцин на шестия час от контракциите, ако не е стигнато до разкритие 8 или повече сантиметра. Да се надяваме, че при нас работите ще се развиват по-бързо. Нераждалите мами - не се шашкайте от окситоцина. Гадничко е, но не е някакъв инструмент за мъчения Hug
Надето, нищо не каза акушерката за тамошни помпи. Каза че жените често забравят или пренебрегват нуждата от помпа в болницата, и за нея това е голяма грешка. Затова каза, че със сигурност ще ни трябва.
Явно различни акушерки са ни водили лекциите - имат налична електрическа помпа и дават техни стерилни шишета за изцеждане. Ако не искаш да я ползваш, тогава си носиш своя.

# 650
Еос и аз незнам нормално ли ще съм или не......... Sad Cry

# 651
  • София
Бобишана, тази днешната беше по заместване- другата била в отпуск:) не спомена нищо за тяхна помпа:) ама и нокой не попита. А аз като ще си нося помпа, шишето към нея как ще го стерилизирам? Не мога да помъкна и стерилизатора:/

# 652
В ТК също не дават храна 24 часа ако не и повече. Искат да има ходене до тоалетна по голяма нужда, в случай че няма изхождане дават рициново масло. Идеята е да се провери проходимостта на червата. След това носят някакви манджички, но не стават според мен. Носеха ми храна от вкъщи, кисело мляко разрешаваха, но искаха да е възможно най-био, сок само от ябълка. Това беше преди 6 години и половина все пак.
Столче ползвахме от количката - Пег перего, но към 6 м. взеха група 0-18 на Макси Кози, а сега сме само със седалка.

# 653
  • София
Малачика, това за нормалното раждане или за секциото? Съвсем се обърках:))
За столчетата, когато сестра  ми купуваха столче за малкия (след като умаля това от количката) беше проверявала в АДАК и беше стигнала до заключението че Рьомер и Макси кози са уж най добре представилите се на краш тестовете. Та те взеха на Рьомер, ама го поръчваха от чужбина през вносителите тука, че нещо нямаше тоя модел който искаха.

# 654
Бобишана, тази днешната беше по заместване- другата била в отпуск:) не спомена нищо за тяхна помпа:) ама и нокой не попита. А аз като ще си нося помпа, шишето към нея как ще го стерилизирам? Не мога да помъкна и стерилизатора:/
Няма как да го стерилизираш. При тях не дават. Вариант е ТМ да стерилизира. Честно казано, съдейки по мен, в началото не ми е трябвала помпа в болницата, а при положение, че там има професионална електрическа, можеш да си спестиш малко багаж newsm78
Да добавя нещо, че се сетих - за тези, които ще раждат секцио или се наложи престой повече от 3 дни поради медицински причини - за бебето трябва да има предвиден втори пакет памперси, от който майката вади и слага памперс в количката на бебето, когато го води в детското. Това обаче след третия ден. Другите памперси си ги сменя тя в стаята, ако се наложи

# 655
Еос, секцио. За нормално мисля, че след 2-3 часа всичко е по старому. Поне така знам от приятелки - може да си се движиш, да си хапваш и тн.

# 656
  • София
Да точно и аз така разбрах- след 2 часа пиеш вода, ядеш малко шоколад и пишкаш. И после може да ставаш и на 6тия час храниш бебо:)

# 657
Malachika и аз за ТК говоря Simple Smile

Еос тръгнах за нормално, но се наложи да ме срежат по спешност  Peace та затова сега незнам и аз.....пфуууу коментар от лекарката: "Ако много, много, много държиш може да пробваме нормално" и аз сега съм в размисъл.........щото ако се повтори предния път  #Cussing out #Cussing out

# 658
Абе кофти си е това секцио. Уж всички ми казваха, че няма да ми е до храна ама си умрях от глад. Първите дни и бебето не можеш да си гледаш. Носят ти го за по 5 мин на ден. Всичко минава и заминава де, да сме живи и здрави.
Само се моля и го пожелавам на всички - да родим здрави бебета, без усложнения и да си ни изпишат на време. И второто - ако не устискам до датата на секцио и бебето тръгне по-рано, да не е много рано и да не бърза много, че да имам време да си стигна до болницата, да ми дойде и лекаря и всичко да е ок.

# 659
  • София
Чоко, ми незнам, мен това ми е големоя ужас, да не се мъча 6-7 часа и накрая да ме срежат, имам колежка която така се мъчи за нормално, после я срязаха и после отдолу боли, отгоре на срязаното боли.. Кофти работа. Дано каквото и да избереш, да мине леко и безболезнено.
Иначе видях предродилните и родилните зали,  предстои им ремонт казаха, ама ще стане за някоя следващо раждане:)) и да в родилна зала магаретата са през 5 метра, разделени с прозорец.
За стерилизирането, вероятно ще помоля ММ да стерилизира и донесе шишето и помпата в деня след раждането. Аз ако стерилизирам помпата и я взема в багажа, докато дойде време да я ползвам според мен ще и мине стерилното:/
Бисквитка, и аз това си пожелавам по няколко пъти на ден:)

Общи условия

Активация на акаунт