На море в Турция - тема 39

• 133 895
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • в сърцето на държавата
     Здравейте, търсих отзиви -но не намерих нищо за  Julian Club МАРМАРИС?? Има ли някой с впечатление от този хотел?

# 166
Ние от гмуркането се отказахме, защото ни обясниха, че независимо, че аз няма да се гмуркам, щом съм на яхтата трябва да платим за трима. Естествено имаше двама силно сърдити и с надути носове, че заради мен трябвало да изпуснат такова нещо.

# 167
За тия гмуркания , делфини и тем подобни - да не бъркате Средиземно море с Червено море ?

# 168
Здравейте!
Може ли, ако тук има хола ходели в тези хотели да изкажат мнение, защото не мога да си избера кой да резервираме за почивка?
Става Въпрос за: Sueno deluxe Belek,  Rixos Premium Belek, Regnum Carya Golf and Spa Belek  newsm78

Здравейте , преди 2 години бяхме в "Rixos Premium" , и честно казано не останахме никак очаровани . За цената която платихме , имахме очаквания които не се препокриха . Еднообразна храна , скучна анимация ( на басейна например през деня , имаше някаква анимация за по 5-10 мин , колкото да се каже , че е имало нещо ) . Тъй като бяхме 8 човека ни настаниха в така наречените самостоятелни къщи , със самостоятелен басейн.Да къщите бяха много хубави , но бяха доста отдалечени от басейните и ресторантите - за да стигнеш до тях минаваш през огромен парк .Аквапарка е хубав.Силно препоръчвам "Delphin Imperial" Lara .

# 169
Доста неуместен въпрос...... А и ако беше прочела внимателно, щеше да разбереш, че говорим за Егейско море......

# 170
Не съм писала досега в темата, но чета редовно. Включвам се сега относно рафтинга и ще разкажа с няколко думи за всички, които се интересуват.

Провежда се на река Даламан /за Мармарис, Бодрум, Фетие и дори Анталия/. Взимат ви от хотела сутринта раничко около 7-8 ч. Следва път с автобус около час и половина /от Мармарис/ до базовия лагер, който се намира близо до финала. Ако не сте закусили в хотела не е проблем, защото в цената е включена закуска /около 10 ч./, а по-късно и следобеден обяд /около 15-16 ч./. Проблем е, че няма кафе, сервират само чай. Докато закусвате пускат филмчета, общи приказки, надъхване и попълване на декларации. След това ви осигуряват екипировка - каска и жилетка. Много е важно да са ви по мярка! Ако не ви е комфортно, кажете им, защото те преценяват на око и дотам. После се товарите в едни раздрънкани бусчета и предстои още час и половина път, предимно офроуд. През това време се любувайте на разкошната природа и уникалния каньон на реката, защото после нямате много време за заглеждане. Сега да вметна за нивото на реката, което прочетох по-горе и е абсолютно грешно. Много по-опасно е в дъждовния период /април-май и от октомври/, поради изключителното пълноводие на реката и доста студената вода. Началната точка или старта на рафтинга започва от бент, ще се изненадате като отидете юли-август, че вода няма, до глезените е и всички камъни са оголени. Няма страшно, докато ви проведат инструктаж /на сухо естествено/ ще пуснат водата. Simple Smile Обикновено има разделение на две групи - англо и рускоговорящи. По мое мнение англичаните са доста по-шумни и повече изпадат от лодките, руските групи са по-сдържани. Ориентирайте се там където ще сте на ТИ с езика, защото може да се окаже проблем впоследствие. И така се започва приключението. Няма да навлизам в подробности, за да е интересно. Това е екстремно преживяване, което ще запомните завинаги, гарантирано! Тези, които са ходили на Струма, например, да очакват нещо коренно различно. Реката е опасна, има огромни скали /във водата, не отвън/ и множество камъни, водовъртежи, някои от бързеите са трудни за преминаване. Изключително важно е да се изпълнява стриктно, това което се говори и да се работи в екип. Не искам да ви плаша, но има достатъчно смъртни случаи. Лично за мене - деца под 16 години е недопустимо, въпреки че границата беше 8, доколкото помня. Други много важни неща - задължително слънцезащитно поне 30 фактор, водоустойчиво. Облекло - колкото може повече скриващо /не е разрешено само по бански/, пригответе се за страшен пек и изгаряне. Рафтингът продължава около 2 часа, трасето е над 10 км. След като приключи отивате на обяд вече каталясали, но и заредени с адреналин. Там ще ви пуснат заснетия материал и който иска може да си го закупи. Не си заслужава обаче, цената е бомбастична, а и клипчета постоянно се качват в нета, може да сте късметлии, ако качат именно вашата дата.

# 171
  • между морето и небето
Evancee, благодаря за интересния коментар за рафтинга. Никога не съм ходила, но много ми се иска някой ден да пробвам и това приключение.

А организирани гмуркания има и в Средиземно море. Поне в наше село има.

# 172
Дата 02.10 ,курорт Мармарис. Кой от трите хотела бихте ми препоръчали ?
Ideal Prime beach,Turban или Green Nature Diamond цената е почти еднаква и за трите.
Били сме в Идеала ,останахме доволни,били сме и в стария Green Nature Resort и пак доволни.

# 173
Моля, препоръчайте хотел в Анталия с хубав аквапарк, общо взето да има повече забавления за деца и собствен плаж Hug
За първи път ще почиваме извън България и чуденката ми е голяма.
Ще се радвам на отзиви Peace

Последна редакция: сб, 22 авг 2015, 08:46 от Jordanovavania

# 174
  • Бургас
Дата 02.10 ,курорт Мармарис. Кой от трите хотела бихте ми препоръчали ?
Ideal Prime beach,Turban или Green Nature Diamond цената е почти еднаква и за трите.
Били сме в Идеала ,останахме доволни,били сме и в стария Green Nature Resort и пак доволни.
След като сте били в Идеал Прайм, ако трябва да избираш между останалите два хотела, аз бих заложила на Тюрбана. Иначе Грийн Нейчър Даймънд е нов хотел от миналата година, но на мен нещо не ми допадна визуално. Той и Тюрбана са и доста различни тип хотели. Тюрбана е по-скоро в посока Ичмелер, сред борова гора тип HV, по-спокоен и уединен е, докато Даймънд-а е в самия Мармарис, където има повече хора, по-шумно е, но пък сте в центъра и всички магазини и барове са по-близо. Всичко зависи каква почивка искате.
Ние сме от 02.10 в Тюрбана  Wink

# 175
  • ВАРНА
Jordanovavania,ще ви изброя няколко хотела с хубави аквапаркове, Лонг Бийч,хотели от веригата Ефталия,Риксос Премиум,Риксос Сънгейт,Риксос Текирова,Гюрал Премиер Белек,Гюрал Премиер Текирова,Туран Принс,Сайленс Бийч,Суено Бийч,Нашира,веригата Делфин и Роял имат и луна парк,както и в някой от хотелите ,които ви изброих към териториите си.Може би има и други хотели,но в момента не се сещам.

# 176
Jordanovavania,ще ви изброя няколко хотела с хубави аквапаркове, Лонг Бийч,хотели от веригата Ефталия,Риксос Премиум,Риксос Сънгейт,Риксос Текирова,Гюрал Премиер Белек,Гюрал Премиер Текирова,Туран Принс,Сайленс Бийч,Суено Бийч,Нашира,веригата Делфин и Роял имат и луна парк,както и в някой от хотелите ,които ви изброих към териториите си.Може би има и други хотели,но в момента не се сещам.
Благодаря много Hug
Набелязах си Лонг Бийч, интересува ме само дали лунапарковете изискват допълнително заплащане?

# 177
Евенце, аз също много ти благодаря......с този разказ, ще натрия носа на 14 годишния ми гевезан, че не спря да се сърди, дето не съм разрешила......Това със смъртните случаи доста ме уплаши. А нас ни убеждаваха, че нямало никакъв риск и нищо не можело да се случи.

# 178
  • ВАРНА
В Делфините,Роялите,Лонг Бийч не се заплаща лунапарка,във Сайленс Бийч при настаняване ти дават по 3 билета на човек,за Туран и Суено не съм запозната.

# 179
И в Турана е безплатно.

Общи условия

Активация на акаунт