Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 6

• 110 550
  • 772
  •   1
Отговори
# 555
Цитонамазка ми правиха в 16г.с. Имам приятелки, на които са им правили и към края на бременността, явно всеки лекар процедира различно. Вече съм в 37+4 и преди 2 седмици ми взеха само МБ.

# 556
Аз бих отказала цитонамазка. Не смятам за редно да се пипа шийката. И да има проблем през бременността нищо не може да се прави.

# 557
Аз знам (но не го твърдя на 100%), че цитонамазка се взема най-късно до към 20та седмица, но само ако няма скоро правена преди бременността. Но каквито и резултати да излезнат, а те могат да са подвеждащи, имайки предвид хормоналните промени, не може да се направи кой знае какво. Аз имам от месеца, в който забременях, естествено питах Славкова дали ще правим нова, тя ми каза да не си го и помислям даже. Има опасност от инфекции, ако в дадения момент влагалищната среда не е добра.

# 558
  • София
Момичета, знаете ли какви са цените на ден за прием в болницата? Мен ме приемат утре заради лечение на бактерия в урината и искам да знам колко е на ден, или на легло се плаща?

# 559
Момичета, знаете ли какви са цените на ден за прием в болницата? Мен ме приемат утре заради лечение на бактерия в урината и искам да знам колко е на ден, или на легло се плаща?

Доколкото знам в родилното е 100 лв. на  нощувка, след полагащите се 3 или 4 нощувки от пакета за раждане. Твоят случай обаче е по-различен, затова най-добре звънни на регистратура да питаш за цена  Peace

# 560
barbi, ако минеш по клинична пътека, нищо няма да платиш. Обади се да питаш дали ще те приемат по пътека, с която болницата работи.
http://www.vita.bg/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0 … D0%BE%D0%BA_29_49
Миналага година лежах там 3 дни за задържане, бях на нон-стоп вливки, инжекции и АБ, пускаха ми изследвания, нищо не съм плащала. Предполагам, че и ти ще минеш така.

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 13:09 от commala

# 561
  • София
Много Ви благодаря  bouquet

# 562
Хей мамита, попаднах днес на един план за раждане, който е въведен в токуда. Там ти предлагат да го попълниш заедно с лекаря и да го занесеш в деня на раждането. Там попаднах на въпроси, за които нямаше да се сетя. Та ако може тези, които са раждали да дадат инфо дали във Вита предлагат същите възможности и дали имаш избор.

- Мониториране:
Продължително мониториране: желая тоновете на бебето да се следят постоянно по време на раждането ми.
Периодично мониториране: желая тоновете на бебето да се следят само при необходимост за да се установява как бебето ми понася родилните контракции (не се отнася за случаите, при които се налага включване на Окситоцин);

-Възможности за обезболяване (отбележете всички, които желаете):
промяна в позицията
душ
терапия топло/студено
масаж
венозни медикаменти
епидурален катетър;

-Грижи за перинеума:
Освен ако не е абсолютно необходимо, бих желала да не се прави епизиотомия (разрез на изхода на влагалището, за подпомагане на излизането на главата на бебето)
Бих желала да се постави лед на перинеума след раждането, за да се избегне отока и болката.
Бих желала да се постави топъл компрес или обмиване с топла вода на перинеума по време на раждането за да се повиши еластичността на кожата;

-Цезарово сечение: (ако настоявам за цезарово сечение или ако моят лекар прецени, че цезаровото сечение е необходимо):
Бих желала да прегърна бебето си веднага, когато това е възможно
Бих желала да кърмя и прегръщам бебето си след превеждането ми в стая след операцията;

За тези, които са раждали при Славкова, изобщо не съм коментирала начините на обезболяване, та как стоят нещата, имам предвид мога ли да реша по време на самото раждане, че искам упойка или трябва предварително да уведомя (ще раждам нормално, поне засега)?

Извинявам се, че поста стана доста дълъг  Confused

# 563
Мисля, че повечето неща могат да се случат, ако всичко протича нормално. И със Славкова определено можеш да ги коментираш предварително или дори в процеса на раждане. Но не си спомням да съм попълвала план с подобни опции при документацията при приемането, а и не мисля, че в тази болница приемат с готов твой план за раждане. Не съм наясно.
При мен раждането се усложни (от нормално премина в спешно секцио) и през цялото време съм слушала Славкова и съм се съгласявала с всичко, което предложи.

# 564
Мисля, че повечето неща могат да се случат, ако всичко протича нормално. И със Славкова определено можеш да ги коментираш предварително или дори в процеса на раждане. Но не си спомням да съм попълвала план с подобни опции при документацията при приемането, а и не мисля, че в тази болница приемат с готов твой план за раждане. Не съм наясно.
При мен раждането се усложни (от нормално премина в спешно секцио) и през цялото време съм слушала Славкова и съм се съгласявала с всичко, което предложи.

Да, във Вита не го предлагат като опция, този е от Токуда. Просто след като го прочетох се спрях на тези няколко въпроса, за които аз лично не съм се сетила и не бих, ако не ги бях видяла. Стана ми интересно дали изобщо се обсъждат в процеса на раждане, дали ти дават избор или действат по преценка или по вече остановена практика newsm78

Относно Славкова, тази жена ми вдъхва такова доверие и спокойствие и точно заради това я избрах за раждането. Но пък досега не съм се сетила да обсъдим обезболяването   #Crazy

# 565
Ани, аз упойката не съм я коментирала с нея, защото бях сигурна, че искам. Но ти спокойно можеш да й споделиш и да го обсъдите, както и останалите неща от този списък. Аз да ви кажа, нямах и време да се подготвя с въпроси, защото бях едва в началото на 9ти месец и бях отишла за тонове, а не да раждам. Та толкова бързо стана всичко, че хич не съм се и сетила да обмислям дали искам епизиотомия (тя не ми и направи) и т.н. Сега, след като вече съм минала веднъж по тоя път и имам само хубави спомени, не мисля че има нещо, което да не искам да се случи като тогава. Доколкото си спомням, и на отворените врати акушерката беше доста обстойна и подробна, много неща ми се разясниха тогава.

# 566
Родих при Славкова, доверих ѝ се на 100% за всичко и се надявам при втора бременност пак тя да я проследи и тя да води раждането! Каза, че предпочита да има обезболяване и ми направиха упойка, която ме хвана минути преди да родя. Няма нещо, за което да съжалявам.

# 567
Благодаря момичета  Simple Smile
Надявам се скоро и аз да отговорям от личен опит  Joy

# 568
Аз много бих искала да ми сложат бебче да засуче непросредствено след раждането и евентуално да изчакаме няколко минутки преди срязването на пъпната връв. Предполагам, че това ще го коментираме непосредствено преди раждането, защото едва ли някой ще го помни ако си го кажа 1 седмица преди това.

# 569
Хайде, чакаме ви и двете в най-скоро време да се похвалите и да разказвате само хубави неща  Heart Eyes Близки ли са ви термините?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт